Α’ Ισπανίας: Σε κρίση η Ρεάλ και ο… Λοπετέγκι

Άμεση επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ζουλέν Λοπετέγκι στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής
cska moscow v real madrid uefa champions league group g bbf

Όγδοη αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και ήδη η κατάσταση στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι καλή.

Η «βασίλισσα» παραμένει για τρία ματς χωρίς γκολ και προέρχεται από ήττα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οπότε ο Ζουλέν Λοπετέγκι αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα του πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην κανονικότητα.

Ανάλυση

Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης

Πρώτη ήττα για την Αλαβές έπειτα από αυτή της πρεμιέρας στο «Καμπ Νόου» από την Μπαρτσελόνα. Η Λεβάντε της έβαλε πολύ δύσκολα και κατάφερε να επιβληθεί με 2 – 1, παρά το γεγονός ότι η Αλαβές προηγήθηκε στο πρώτο λεπτό, με τους γηπεδούχους να γυρίζουν το παιχνίδι πριν από το ημίχρονο. Παρ’ όλα αυτά, η πορεία της Αλαβές είναι εξαιρετική και βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Σημείωσε γκολ στα 16 από τις 18 αναμετρήσεις εντός έδρας. Εκτός οι Ροντρίγκο Έλι, Μαρίν και Τβουμασί, αλλά δεν επηρεάζουν, αφού λείπουν μεγάλο διάστημα.

Παίξε κι εσύ μπάλα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με κορυφαίες αποδόσεις 

Είναι σε κρίση η Ρεάλ Μαδρίτης ή πολύ κακό για το τίποτα. Το θέμα είναι ότι μετρά τρεις αγώνες χωρίς καν να σκοράρει και η κατάσταση για τον Λοπετέγκι δυσκολεύει από νωρίς. Ήττα για τη «βασίλισσα» στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 1 – 0 και μάλιστα το γκολ που δέχθηκε, σημειώθηκε μόλις στο 3’ και έκτοτε η Ρεάλ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Είχε, βέβαια, τρία δοκάρια, αλλά το θέμα είναι ότι έμεινε πάλι στο μηδέν. Τα πυρά εκτός από τον Λοπετέγκι, στρέφονται και στους Μπενζεμά, Ασένσιο που είναι πολύ ασταθείς. Εκτός από το σημερινό οι Μαρσέλο, Ίσκο, Καρβαχάλ, αλλά επιστρέφουν οι Μπέιλ και Ράμος.

Εκτίμηση: Θέλει να ξεσπάσει και θα ξεσπάσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Διπλό και Over 2,5 σε ικανοποιητικές τιμές.

Χιρόνα – Έιμπαρ

Στο 1 – 1 κόντρα στην Ουέσκα παρέμεινε η Χιρόνα στην εμβόλιμη αγωνιστική που προηγήθηκε, καθώς παρουσιάστηκε χωρίς ιδιαίτερη φρεσκάδα και με περιορισμένο ροτέισον, αφού ούτως ή άλλως το ρόστερ της δεν έχει κανένα τεράστιο βάθος. Με πέναλτι άνοιξε το σκορ ο Στουάνι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με τον ίδιο τρόπο η Ουέσκα βρήκε την ισοφάριση. Τώρα θέλει να επιστρέψει στις εντός έδρας νίκες, καθώς ηττήθηκε από Ρεάλ (1 – 4) και Μπέτις (0 – 1) και έμεινε στην ισοπαλία (0 – 0) με τη Βαγιαδολίδ.

Κανένα περιθώριο δεν άφησε στην Έιμπαρ η Σεβίλλη, καθώς οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν άνετα με 3 – 1, δείχνοντας ότι είναι μία κλάση ανώτεροι, τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Το σκορ διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού τότε σημειώθηκαν όλα τα γκολ της αναμέτρησης. Δύο σερί ήττες για την Έιμπαρ, που δείχνει ότι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο των περασμένων ετών. Εκτός από το σημερινό οι Πέδρο Λεόν, Εσκαλάντε και Καρντόνα.

Εκτίμηση: Δεν γεμίζει το μάτι η φετινή Έιμπαρ και αν η Χιρόνα θέλει να επιστρέψει στις εντός έδρας επιτυχίες, οι Βάσκοι είναι ένας κατάλληλος αντίπαλος. Άσος.

Χετάφε – Λεβάντε

Με όπλο την άμυνά της, η Χετάφε συνεχίζει να βγάζει από τη μύγα ξύγκι. Μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί της Σεβίλλης, ακολούθησε απόλυτα φυσιολογικά η ήττα από την Ατλέτικο εντός έδρας και στη συνέχεια πήρε δύο ισοπαλίες στις έδρες των Αλαβές και Θέλτα. Στην πρώτη περίπτωση ισοφαρίστηκε στο 90’, ενώ στη δεύτερη ήταν αυτή που ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά. Με αυτά και μ’ αυτά, η Χετάφε μετρά 12 σερί Under και είμαι μία από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες της κατηγορίας.

Νίκη για τη Λεβάντε! Μια νίκη που τη χρειαζόταν πάρα πολύ, καθώς είχε να νικήσει από την πρεμιέρα, όταν διέλυσε την Μπέτις εκτός έδρας. Θύμα της ήταν η Αλαβές, της οποίας επιβλήθηκε με σκορ 2 – 1. Έκανε αλλαγές ο Πάκο Λόπεθ και σε πρόσωπα και σε σχηματισμό και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, και μάλιστα μένοντας πίσω στο σκορ από την πρώτη φάση του αγώνα, κατάφερε να το ανατρέψει πριν από το ημίχρονο. Έχει πάντως θέματα αγωνιστικά, αφού θα λείψουν οι Κόκε, Σαντίκου που είναι σταθερά εκτός, αλλά και οι Τσέμα, Λούνα, Βούκσεβιτς.

Εκτίμηση: Μακριά από τα σημεία, αφού δεν λένε κάτι οι αποδόσεις του άσου. Ωστόσο, θα επιλέξουμε το Under, αφού η φιλοσοφία των δύο ομάδων είναι συγκεκριμένη και ευνοεί το να μην σημειωθούν πολλά γκολ.

Λεγανές – Βαγεκάνο

Είπε να παίξει φουλ «κατενάτσιο» η Λεγανές κόντρα στην Μπέτις εκτός έδρας και αφού άντεξε σχεδόν σε όλο το ματς, δέχθηκε το καταδικαστικό γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ήταν τόσο μεγάλη η υπεροχή της Μπέτις που η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 83%! Έτσι, η Λεγανές μένει με μόλις μία νίκη στη σεζόν, αυτή επί της Μπαρτσελόνα και μάλιστα με ανατροπή, που σημειώθηκε την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική. Επανέρχεται στις επιλογές ο Σιόβας, ο οποίος ήταν τιμωρημένος.

Εντός έδρας ισοπαλία με σκορ και θέαμα για τη Βαγεκάνο κόντρα στην Εσπανιόλ, με τις δύο ομάδες να τα… βρίσκουν στο τελικό 2 – 2. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο Over 3,5 σε παιχνίδι της Βαγεκάνο. Το σκορ είχε διαμορφωθεί από το 47’ με την ίδια να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 6’, να το χάνει αφού η Εσπανιόλ το γύρισε το ματς, αλλά με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η Βαγεκάνο σκόραρε για δεύτερη φορά. Έτσι, παραμένει εντός ζώνης υποβιβασμού με μόλις 5 βαθμούς, αλλά έχει και ένα ματς λιγότερο.

Εκτίμηση: Πρόκειται για ένα ντέρμπι της Μαδρίτης, που η Λεγανές έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να το πάρει λόγω της βαθμολογικής της θέσης. Θα τη στηρίξουμε στον άσο.

Σε ενδιαφέρει