Α’ Γερμανίας: Κάτι τρέχει με την Μπάγερν

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της Μπάγερν μετά τα τρία σερί ματς δίχως νίκη για πρώτη φορά στ σεζόν.
Α’ Γερμανίας: Κάτι τρέχει με την Μπάγερν

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της έβδομης αγωνιστικής στην Μπουνστεσλίγκα με τη Ντόρτμουντ και την Μπάγερν να υποδέχονται υποδεέστερους αντιπάλους θεωρητικά.

Ανάλυση

Ντόρτμουντ – Άουγκσμπουργκ

Βρίσκεται στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα της σεζόν και πραγματικά αυτή την περίοδο δείχνει να μην έχει αντίπαλο. Εντυπωσιακό 4-2 στην έδρα της Λεβερκούζεν με επική ανατροπή αι φοβερό Ρόις στο χορτάρι. Ανετο 3-0 μεσοβδόμαδα στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μονακό. Σκοράρουν κατά ριπάς Ρόις και Αλκάθερ. Οδηγεί την κούρσα στην Μπουντεσλίγκα. Τρία σερί over. Πέντε διαδοχικά goal/goal κόντρα στην Άουγκσμπουργκ. Θα λείψουν Σμέλτσερ, Καγκάβα, Ρόντε και Τοπράκ. Η Άουγκσμπουργκ ανέβηκε στην οχτάδα μετά το εντυπωσιακό 4-1 επί της Φράιμπουργκ. Με διαφορά η καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Τρία γκολ ο ηγέτης Φινμπόγκασον. Και τα επτά φετινά της παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ήταν goal/goal. Δεν αποκλείω να βρει δίχτυα κι απόψε στη Βεστφαλία συνεχίζοντας το σερί. Εκτός μάχης οι Σκίμπερ, Σταφυλίδης, Γουόν και Γιάκομπ. Τόσο ο άσος, όσο και το over κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Συμπαθητικό τα αμφίσκορο στα επίπεδα του 1.75! Συνηγορεί σε αυτό και η παράδοση. Στα έξι τελευταίες συγκρούσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας δεν έχει σημειωθεί άσος.

Ασταμάτητη η Ντόρτμουντ. Θα καταφέρει να κάμψει την αντίσταση την σκληροτράχηλης Άουγκσμπουργκ;

Αννόβερο – Στουτγάρδη

Από νωρίς στα βάσανα το Αννόβερο. Παίζει τη χειρότερη μπάλα στην κατηγορία και δικαίως βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Συμπλήρωσε τέσσερις κολλητές ήττες μετά το βαρύ 4-1 στην Φρανκφούρτη. Σε αυτές δέχτηκε 12 γκολ. Θέλει να βάλει τέλος στον κατήφορο απόψε, αφού την επόμενη αγωνιστική πάει στο Λεβερκούζεν. Απουσιάζουν Χούμπερς και Πριμπ. Η Στουτγάρδη δεν τα πηγαίνει καλύτερα από την αντίπαλό της, αλλά τουλάχιστον κατάφερε την περασμένη αγωνιστική να ξεκολλήσει από τον πάτο επικρατώντας με 2-1 της Βέρντερ. Το νικητήριο γκολ ήρθε από τον Κάστρο στο 75’ έπειτα από ασίστ του Γκόμεζ. Ο σκόρερ είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Αόγκο και φλερτάρει με το αρχικό σχήμα. Αντιθέτως ο Δώνης που άνοιξε το σκορ τραυματίστηκε και θα λείψει για περίπου έναν μήνα. Εκτός και ο Αόγκο με τον Μέγιερ. Το Αννόβερο ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα. Η Στουτγάρδη έχει απουσίες και παρουσιάζεται πολύ σοφτ στις εξόδους της. Οριακά προς άσο, αλλά προσωπικά και θα τον ποντάρω.

Μάιντζ – Χέρτα

Η φετινή άκρως αμυντική Μάιντζ δεν μπορεί να πάει μπροστά. Νέα ήττα από τη Σάλκε με 1-0. Τρία ματς δίχως νίκη και χωρίς καν να σκοράρει. Πληρώνει και τις απουσίες των Μπέργκριν, Άντλερ, Μπροσίνσκι, Χόλτμαν και Λάτζα. Στην έδρα της παραμένει αήττητη μαζεύοντας επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες. Δύο κολλητές νίκες στο σπίτι της κόντρα στη Χέρτα με 1-0. Η ομάδα του Βερολίνου εντυπωσιάζει μέχρι τώρα με την απόδοσή της και αποδεικνύει διαρκώς ότι η πορεία της μόνο φούσκα δεν αποτελεί. Μπορεί να ήρθε η πρώτη φετινή ήττα στην Βρέμη με 3-1, αλλά ακολούθησε το σπουδαίο 2-0 επί της πρωταθλήτριας Μπάγερν χάρη στα γκολ των Ιμπίσεβιτς με πέναλτι και Ντούντα στο πρώτο ημίχρονο. Εγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να μην δεχτεί γκολ από την ομάδα του Μονάχου. Τα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια της ήταν over. Απουσιάζουν Γκέρσμπεκ και Γκρούζιτς. Το μομέντουμ δείχνει ξεκάθαρα Χέρτα, αλλά η Μάιντζ δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο μαρτυρούν τα αποτελέσματά της και δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Μακριά…

Φορτούνα – Σάλκε

Ο ενθουσιασμός του ξεκινήματος έδωσε τη θέση του στον προβληματισμό στο στρατόπεδο της Φορτούνα μετά τις δύο κολλητές ήττες Λεβερκούζεν και Νυρεμβέργη. Και αν από την πρώτη θεωρείται λογική η ήττα, δεν ισχύει το ίδιο και στο βαρύ 3-0 από τη δεύτερη. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια τα είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Μεγάλο το απουσιολόγιο αφού λείπουν Κοντέντο, Φινκ, Φρόεσε, Μπάρλοκ, Βίσνερ και Χόφμαν. Η Σάλκε έψαχνε απεγνωσμένα την πρώτη νίκη της σεζόν για να επέλθει η ηρεμία και αυτή ήρθε κόντρα στη Μάιντζ με 1-0. Ακριβώς την ίδια συνταγή ακολούθησε και μεσοβδόμαδα στη Μόσχα για το Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας της Λοκομοτίβ με 1-0. Θωρακίζει τα μετόπισθεν και ψάχνει ένα γκολ που θα της χαρίσει τη νίκη. Δεν είναι τυχαίο ότι συμπλήρωσε πέντε διαδοχικά under, εκ των οποίων τα τέσσερα πιο πρόσφατα ήταν no goal και τα τρία είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Στα πιτς Ρίθερ, Σταμπουλί και Οτσίπκα. Αήττητη στις δύο τελευταία επισκέψεις της στο Ντίσελντορφ με ισάριθμα over. Ο Φορτούνα δεν θέλει με τίποτα να τριτώσει το… κακό των ηττών και θα παίξει επιφυλακτικά. Η Σάλκε έχει αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά οδηγώντας τα παιχνίδια της στα όρια του ενός γκολ. Μονόδρομος το under.

Μπάγερν – Γκλάντμπαχ

Κάτι δεν πάει καλά με την Μπάγερν τελευταία. Ο προβληματισμός ξεκίνησε μετά το εντός έδρας 1-1 κόντρα στην Αουγκσμπουργκ, συνεχίστηκε με την ήττα από τη Χέρτα με 2-0 και διογκώθηκε με το μεσοβδόμαδο εντός έδρας 1-1 κόντρα στον Αγιαξ. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, αλά και το γεγονός ότι δεν βγάζει την ίδια καθηλωτική ενέργεια. Παράλληλα τρέχει ένα σερί πέντε διαδοχικών under, πράγμα σπανιότατο για το επίπεδό της και τις πάμπολλες μεσοεπιθετικές λύσεις που διαθέτει. Δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξουν 2-3 αλλαγές φρεσκαρίσματος. Λείπουν Ραφίνια, Τολισό και Κομάν. Η Γκλάντμπαχ με τη σειρά της πάτησε τετράδα μετά τα 3-1 επί της Φρανκφούρτης και το εκτός έδρας 2-2 με τη Βόλφσμπουργκ. Δύο φορές προηγήθηκε κόντρα τους Λύκους με Πλέα και Αζάρ, ισάριθμες ισοφαρίστηκε. Δεν αλλάζει το 4-3-3 με τους δύο σκόρερ και τον Χέρμαν να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Λείπουν οι Ράφαελ και Ντρμιτς. Δε τα πηγαίνει άσχημα στις τελευταίες επισκέψεις της στην Αλιάντς Αρίνα μετρώντας 3 ήττες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πολλά under μαζεύτηκαν στην Μπάγερν και θα ψάξει απεγνωσμένα το ξέσπασμα. Η Γκλάντμπαχ παίζει φουλ επιθετικά και δεν πρόκειται να ταμπουρωθεί στο Μόναχο. Φουλ για over 3,5 το ματσάκι.

Σε ενδιαφέρει