A’ Βραζιλίας: Παίρνει… μπρος η Κορίνθιανς

Όλο και καλύτερη παρουσιάζεται η Κορίνθιανς, η οποία σήμερα υποδέχεται τη Φλαμένγκο στο πιο σημαντικό ματς της ημέρας.
corinthians

Mε τρεις αναμετρήσεις ανοίγει απόψε η 28η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στη Βραζιλία.

Ξεχωρίζει το παιχνίδι Κορίνθιανς – Φλαμένγκο, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται όλο και καλύτεροι, ενώ οι φιλοξενούμενοι χάνουν σιγά σιγά τις ελπίδες τους για το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, ανάγκη για βαθμούς έχει η Βιτόρια απέναντι στη Σάντος, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ματς Σπορ Ρεσίφε – Ιντερσνασιονάλ.

Ανάλυση

Σπορ Ρεσίφε – Ιντερνασιονάλ

Tη συντριβή με 5-2 στην έδρα της Ατλέτικο Μινέιρο γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Σπορ Ρεσίφε, η οποία παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν που άνοιξε το σκορ στο 7′, η συνέχεια ήταν… εφιαλτική. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Μίλτον Μέντες, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο προηγούμενο ματς και παρά το άσχημο αποτέλεσμα, δήλωσε πως του άρεσε η μαχητικότητα των παικτών του. Για σήμερα, εκτός παραμένουν ο τραυματίας μεσοεπιθετικός Γκάμπριελ και ο τιμωρημένος αμυντικός Ντούρβαλ.

Η Ιντερνασιονάλ, από την άλλη, επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο παιχνίδια την περασμένη αγωνιστική, επικρατώντας με 2-1 εντός έδρας επί της Βιτόρια. Το γκολ της νίκης, βέβαια, ήρθε από λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι στο 86′, όμως -όπως και να ‘χει- οι γηπεδούχοι άξιζαν τη νίκη. Έτσι, η ομάδα του Χέλμαν τώρα βρίσκεται στην δεύτερη θέση, ισοβαθμώντας όμως με την πρωτοπόρο Παλμέιρας. Εκτός παραμένει ο επιθετικός Γκερέρο λόγω τιμωρίας για ντόπινγκ, ενώ τραυματίες είναι ο αμυντικός Μολέδο και ο φορ Νταμιάο. Τιμωρημένη, επίσης, είναι ο αμυντικός Κουέστα και ο μέσος Εντενίλσον.

 

Εκτίμηση

Δεν έχει άλλη επιλογή από το να κυνηγήσει τη νίκη η Σπορ Ρεσίφε και αυτό θα το κάνει σκοράροντας. Μέσα στο γήπεδό της το έχει το γκολ. Από την άλλη, η Ιντερνασιονάλ έχει την ποιότητα να κυνηγήσει ακόμα και τη νίκη. Χ2 & GG

Κορίνθιανς – Φλαμένγκο

Από την ισοπαλία με 0-0 κόντρα στην Αμέρικα Μινέιρο εκτός έδρας πήρε την περασμένη αγωνιστική η Κορίνθιανς, η οποία βρίσκεται συνεχώς σε άνοδο σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Η περσινή πρωταθλήτρια, μετά τον ερχομό του κόουτς Βεντούρα έχει βελτιωθεί αρκετά, μετρώντας όχι μόνο πέντε σερί αγώνες αήττητη, αλλά και την πρόκρισή της στους τελικούς του κυπέλλου (με την Κρουζέιρο), όπου θα έχει τη δυνατότητα να… σώσει μια χρονιά που φαινόταν χαμένη. Σε περίπτωση που κατακτήσει το τρόπαιο εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για το επόμενο Λιμπερταδόρες, κάτι που μέσω πρωταθλήματος φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Εκτός παραμένουν ο μπακ Φάγκνερ, ο φορ Τζόναθας και οι μέσοι Ρενέ Ζούνιορ και Πάουλο Ρομπέρτο.

Από την άλλη μεριά, η Φλαμένγκο κόλλησε στο 0-0 εκτός έδρας κόντρα στην Μπαΐα την περασμένη αγωνιστική και πλέον το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος όλο και απομακρύνεται. Η ομάδα του Ρίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση και το -4 από την κορυφή και αυτή η εξέλιξη έφερε τον Ντοριβάλ στην τεχνική ηγεσία. Βέβαια, ο έμπειρος τεχνικός έχει μόνο λίγες ώρες στο σύλλογο, οπότε είναι δύσκολο ακόμα να περάσει τη φιλοσοφία του. Δεν είναι διαθέσιμος για απόψε ο μέσος Ντιέγκο, ενώ δεν υπολογίζονται ο γκολκίπερ Άλβες και ο στόπερ Ροντόλφο.

Εκτίμηση

Η Κορίνθιανς έχει να σκεφτεί και τους τελικούς του κυπέλλου, τη στιγμή που η Φλαμένγκο θέλει να πάρει αποτέλεσμα για να προστατεύσει την τετράδα. Πάμε με το λογικό εύρος τερμάτων. 2-3 goals

Βιτόρια Μπαΐα – Σάντος

Παρά το γεγονός ότι η Βιτόρια Μπαΐα προηγήθηκε νωρίς-νωρίς στην έδρα της Ιντερνασιονάλ την περασμένη αγωνιστική δεν κατάφερε να φύγει ούτε με το βαθμό, καθώς οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό (2-1) μέχρι το τέλος του ματς. Λίγο μετά το 60′ ισοφάρισαν, ενώ τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου η ομάδα από το Πόρτο Αλέγκρε πέτυχε το δεύτερο γκολ με αμφισβητούμενο πέναλτι. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα για το συγκρότημα του Καρπετζιάνι, το οποίο βρίσκεται και πάλι κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού και αν δεν αλλάξει κάτι -τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα- το πρόβλημα μπορεί να είναι μη… αναστρέψιμο. Τιμωρημένος για σήμερα είναι ο φορ Νεΐλτον, ενώ επιστρέφουν ο μέσος Φαρίας και ο επιθετικός Ερίκ.

Από την άλλη μεριά, η Σάντος πήρε τη νίκη εντός έδρας με 1-0 επί της Ατλέτικο Παραναένσε την περασμένη αγωνιστική, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάντσες στις καθυστερήσεις. Έτσι, η ομάδα του Κούκα επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τρία ματς, ανεβαίνοντας, μάλιστα, στην 8η θέση με 36 βαθμούς. Χάνουν το σημερινό ματς οι μπακ Μπαμπού και Βερίσμο και ο φορ Καρντόσο, ενώ αντιθέτως επιστρέφει στη δράση και πιθανώς στην αρχική ενδεκάδα ο φορ Ροντρίγκο.

Εκτίμηση

Η αρχική σκέψη μου ήταν το διπλό, καθώς η Σάντος είναι πιο “ομάδα” από τη γηπεδούχο, έχοντας περισσότερες λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Η αναγκαιότητα, όμως, για βαθμούς από τη Βιτόρια θα με αποτρέψει από το να ασχοληθώ. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει