Πόρτο – Γαλατάσαραϊ: Πέντε χρόνια χωρίς διπλό

Η Πόρτο υποδέχεται απόψε τα Γαλατά του Τερίμ, η οποία αγνοεί το εκτός έδρας τρίποντο στη διοργάνωση από τον Μάρτιο του 2013 και συγκεκριμένα για 11 αγώνες.
porto galatasaray

Μάχη στο Ντραγκάο για τον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Πόρτο τους ενός βαθμού και την πρωτοπόρο Γαλατά.

Τα προγνωστικά μου

Πόρτο – Γαλατάσαραϊ: 1 (1.60)

Ανάλυση

Εσωσε τον βαθμό στην πρεμιέρα κόντρα στη Σάλκε ισοφαρίζοντας στη Γερμανία με τον Οταβίνιο στο 75’ από την άσπρη βούλα. Ακολούθησαν δύο νίκες στο πρωτάθλημα κόντρα σε Σετούμπαλ με 2-0 και Τοντέλα με 1-0. Ανώτερη και στις δύο περιπτώσεις, αλλά με αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Μόνο μία ήττα έχει υποστεί ως τώρα στη σεζόν σ Πορτογαλία και Ευρώπη. Παράλληλα τρέχει ένα σερί τεσσάρων under. Δέκα αγώνες έχει δώσει κόντρα σε Τούρκους και έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Μεγάλο θέμα προέκυψε στην επίθεση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μπουμπακάρ που θα μείνει εκτός για αρκετούς μήνες. Τα πράγματα γίνονται χειρότερο, αφού ο φορ Σοάρες δεν έχει δηλωθεί στην Ευρώπη αφήνοντας ουσιαστικά τον Μαρεγκά να βγάλει τα κάστανα από τη… φωτιά ολομόναχος.

Πόρτο – Γαλατά με φόντο την πρωτιά του ομίλου. Ποια θα χαμογελάσει

Η Γαλατάσαραϊ μπήκε από νωρίς σε ρόλο οδηγού στον όμιλο επικρατώντας με 3-0 της Λοκομοτίβ. Δίκαιη νίκη, αλλά μαγική εικόνα η έκταση του σκορ. Άκρως ουσιαστική μπροστά και τυχερή στα μετόπισθεν. Νίκη σβηστά επί της Ενζουρούμ στο πρωτάθλημα με 1-0, η οποία την κράτησε στην κορυφή. Εφτασε τα έξι no goal στα επτά τελευταία ματς. Δύο σερί ήττες εκτός έδρας, ενώ σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ μακριά από την Τουρκία μετράει 9 ήττες και 2 ισοπαλίες. Πολλά και διάφορα προβλήματα αντιμετωπίζει απόψε σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Ενταγιέ λόγω τιμωρίας θα λείψει από το κέντρο. Τραυματίας ο εξαιρετικός μέσος Ακμπάμπα, ενώ με ενοχλήσεις βρίσκεται στην αποστολή ο σκόρερ Ντερντιγιόκ, ο οποίος πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί έστω και λίγο.

Πιθανές ενδεκάδες

Πόρτο (4-3-3)

Κασίγιας

Περέιρα

Μιλιτάο

Φελίπε

Τέγες

Ερέρα

Ντανίλο

Ολιβέιρα

Μπραχίμι

Οτάβιο

Μαρεγκά

Γαλατά (4-2-3-1)

Μουσλέρα

Λίνες

Μάικον

Αζίζ

Ναγκατόμο

Ντονκ

Φερνάντο

Μπελχαντά

Ροντρίγκες

Φεγκουλί

Ονιεκούρου

Εκτίμηση

Οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές αγωνιστικά και αντιμετωπίζουν θέματα απουσιών στην επίθεση. Ο λόγος που με ωθεί στην πλευρά των γηπεδούχων είναι η απαράδεκτη εκτός έδρας συμπεριφορά των Τούρκων στη διοργάνωση έχοντας να πετύχουν διπλό από τον Μάρτιο ου 2013. Με ρίσκο στον άσο λοιπόν.

Σε ενδιαφέρει