Ντόρτμουντ – Μονακό: Το μομέντουμ δείχνει τον δρόμο

Η Ντόρτμουντ πετάει φωτιές και οδεύει από νίκη σε νίκη, την ώρα που η Μονακό σέρνεται και πλέον έχει σοβαρό θέμα ψυχολογίας.
dortmund monaco

Για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μονακό στο κατάμεστο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

Τα προγνωστικά μου

Ντόρτμουντ – Μονακό: Γκολ μέχρι το 28′ (1.70)

Ανάλυση

Ομάδα-μοντέλο θυμίζει το τελευταίο διάστημα η Ντόρτμουντ. Όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή τη Μπουντεσλίγκα, αλλά παίζει και μπαλάρα. Σκοράρει με πάρα πολλούς παίκτες παρότι δεν έχει τον… φονιά στην επίθεση τύπου Ομπαμεγιάνγκ ή ακόμα και Μπατσουαγί. Μεγάλο ρόλο παίζει ο ηγέτης Ρόις που όταν είναι υγιής κάνει πράγματα και θαύματα. Μεγάλο διπλό στο Λεβερκούζεν με 4-2 παρότι βρέθηκε πίσω με 2-0. Τρομερή αντίδραση. Σε πελάγη ευτυχίας ο Φαβρ. Με το δεξί και στο Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζοντας την Μπριζ στο Βέλγιο με 1-0. Μετράει οχτώ goal/goal στα εννιά τελευταία παιχνίδια της στη διοργάνωση. Απουσιάζουν Καγκάβα, Ρόντε και Τοπράκ. Με 4-2-3-1, το οποίο μετατρέπεται εύκολα σε 4-2-1-3. Ο Ρόις στον σύνθετο ρόλο δημιουργού-εκτελεστή, στα άκρα Πούλισιτς, Λάρσεν και φουνταριστός ο Φίλιπ.

Ντόρτμουντ – Μονακό με πληθώρα ειδικών στοιχημάτων 

Η Μονακό συνεχίζει να προβληματίζει, πράγμα λογικό αφού είναι αποδυναμωμένη φέτος. Νέα ήττα από τη Σεντ Ετιέν με 2-0. Μόνο έξι βαθμούς μετά από οχτώ αγωνιστικές στο Σαμπιονά. Μουρμούρα και έντονος προβληματισμός. Οχτώ ματς δίχως νίκη. Εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων από την Ατλέτικο με 2-1. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Σημαντικότερη η απουσία του μεσοεπιθετικού Λόπες. Με τρία στόπερ απόψε και 5-3-2. Ο Φαλκάο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην επίθεση και σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού θα κινείται ο Γκολόβιν.

Πιθανές ενδεκάδες

Ντόρτμουντ (4-2-3-1)

Μπίρκι

Χακίμι

Ακάνζι

Ντιαλό

Σμέλτσερ

Ντιλέινι

Βάιγκλ

Ρόις

Πούλισιτς

Λάρσεν

Φίλιπ

Μονακό (5-3-2)

Μπενάλιο

Σιντιμπέ

Ρατζί

Ζέμερσον

Γκλικ

Χένρικς

Τίλεμανς

Αχολού

Τσαντλί

Γκολόβιν

Φαλκάο

Εκτίμηση

Καθαρά λόγω ποιότητας, έδρας και μομέντουμ ο άσος έχει το προβάδισμα. Στο 1.35 όμως είναι για γέλια. Η Μονακό δεν παίζει μπάλα, αλλά δεν διαθέτει τόσο κακές μονάδες. Βέβαια, σε καμία περίπτωση το χέρι δεν πάει στην κόντρα. Θα ποντάρω στην έμπνευσή μου επιλέγοντας να υπάρξει γκολ στην αναμέτρηση μέχρι το 28ο λεπτό.

Σε ενδιαφέρει