Νάπολι – Λίβερπουλ: Και στο βάθος η Σίτι…

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για τη Λίβερπουλ, που μοιραία έχει στο μυαλό της και το ματς πρωταθλήματος που ακολουθεί κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.
napoli liverpool

Ντέρμπι στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λίβερπουλ που προέρχεται από συνεχόμενα ματς κόντρα στην Τσέλσι, φιλοξενείται στο «Σαν Πάολο» από τη Νάπολι, που από την πλευρά της «καίγεται» για τη νίκη μετά την ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής στη Σερβία κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Σέντρα στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Νάπολι – Λίβερπουλ: GG & Over 2,5 (2,00)

Ανάλυση

Μερικές δεν φτάνει μόνο η θέληση, αλλά πρέπει να υπάρχει και η ικανότητα για να πετύχεις έναν στόχο και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην εκτός έδρας αποστολή της Νάπολι κόντρα στη Γιουβέντους. Μέχρι το 10’ είχε ένα δοκάρι και είχε ανοίξει το σκορ με τον Μέρτενς, δείχνοντας απόλυτα πεισμωμένη ότι μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό της, ωστόσο ισοφαρίστηκε στο 26’, δέχθηκε και δεύτερο γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στο 58 έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μάριο Ρουί, οπότε η… τελετή έλαβε τέλος. Το τελικό 3 – 1 διαμορφώθηκε στο 76’. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της τη φετινή σεζόν, καθώς είχε δεχθεί επίσης τρία γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σαμπντόρια και πλέον είναι στο – 6 από την κορυφή, αφού και η Γιουβέντους δεν χάνει με τίποτα. Σε ό,τι αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε έμεινε στο 0 – 0 και αυτομάτως είναι αουτσάιντερ για πρόκριση στην επόμενη φάση. Τραυματίας ο τερματοφύλακας Μέρετ, ο μπακ Γκουλάμ και φυσικά ο σέντερ μπακ Κίρικες που έχει υποστεί ρήξη χιαστού.

Ματσάρα στην Ιταλία ανάμεσα στη Νάπολι και τη Λίβερπουλ 

Έχει αλλάξει ποιοτικό επίπεδο, αλλά και νοοτροπία η Λίβερπουλ και αυτό φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού. Τελευταία απόδειξη η αναμέτρησή της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην Τσέλσι, με την ομάδα του Κλοπ να… κλέβει στα τελευταία λεπτά του αγώνα την ισοπαλία χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Στάριτζ. Δεν επηρεάστηκε φυσικά από τον αποκλεισμό της στο Λιγκ Καπ (και πάλι από την Τσέλσι) και πλέον παραμένει αήττητη έπειτα από 7 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Παραμένει πρωτοπόρος, αλλά πλέον είναι μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι έχοντας την ίδια βαθμολογική συγκομιδή. Το αποψινό παιχνίδι γίνεται μπερδεμένο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, όχι γιατί η Νάπολι είναι ένας αγωνιστικός γρίφος, αλλά επειδή την Κυριακή ακολουθεί το σπουδαίο ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ». Βάσει αυτού, λοιπόν, οι Άγγλοι πιστεύουν ότι ο Κλοπ θα κάνει 2 – 3 αλλαγές, αλλά όχι παραπάνω, αφού έτσι κι αλλιώς ο όμιλος δεν προσφέρεται για ροτέισον. Στο πρώτο ματς πήρε το απόλυτο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (3 – 2) με γκολ του Φιρμίνο στη λήξη του αγώνα. Αμφίβολος μόνο Φαν Ντάικ, όλοι οι υπόλοιποι δεν επηρεάζουν τις επιλογές του Κλοπ (Λαλάνα, Τσάμπερλεϊν).

Πιθανές ενδεκάδες

Νάπολι (4 – 4 – 2)

Οσπίνα

Χισάι

Αλμπιόλ

Κουλιμπαλί

Μάριο Ρουί

Καγεχόν

Άλαν

Ρουίθ

Ζιελίνσκι

Μίλικ

Ινσίνιε

Λίβερπουλ (4 – 3 – 3)

Άλισον

Άρνολντ

Γκόμεζ

Φαν Ντάικ

Ρόμπερτσον

Βαϊνάλντουμ

Κεϊτά

Μίλνερ

Μανέ

Φιρμίνο

Σαλάχ

Εκτίμηση

Έδειξε βελτιωμένη η Νάπολι κόντρα στη Γιουβέντους και μένει να φανεί αν θα αξιοποιήσει τις… εμπειρίες κόντρα στη Λίβερπουλ. Έτσι όπως αγωνίζονται οι δύο ομάδες είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην δούμε γκολ. Επιλέγουμε το Over σε συνδυασμό με το G/G.

Σε ενδιαφέρει