Μπάγερν – Άγιαξ: Φαβορί και με τη… βούλα

Η Μπάγερν παραμένει αήττητη στην έδρα της κόντρα σε Ολλανδούς σε σύνολο δέκα αγώνων και σήμερα αναμένεται να αυξήσει το σερί.
bayern ajax

Για τον πέμπτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν υποδέχεται στην Αλιάνζ Αρίνα τον Άγιαξ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Στον άλλο ματς η ΑΕΚ φιλοξενεί την Μπενφίκα.

Τα προγνωστικά μου

Μπάγερν – Άγιαξ: Over 10,5 κόρνερ (1.90)

Ανάλυση

Από τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση προέρχεται η Μπάγερν χάνοντας με 2-0 στο Βερολίνο από τη Χέρτα. Είχε πολλές ευκαιρίες στο ματς, αλλά καμία ουσία. Δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη και πτώση από την κορυφή της βαθμολογίας στην Μπουντεσλίγκα. Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε άκρως επαγγελματικά από την έδρα της Μπενφίκα με 2-0.Ματς στο οποίο δεν ενθουσίασε, αλλά έπαιξε όσο χρειαζόταν. Προέρχεται από τέσσερα διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Τα τρία εξ αυτών ήταν no goal. Απουσιάζουν οι Κομάν, Τολισό και Ραφίνια. Εχει εξαιρετική παράδοση κόντρα σε ολλανδικές ομάδες μετρώντας 8 νίκες και 2 ισοπαλίες εντός έδρας. Δεδομένο το 4-1-4-1 με ον Λεβαντόφσκι να σηκώνει το βάρος της επίθεσης, ενώ από τα άκρα θα βγαίνουν Ρόμπεν και Ριμπερί.

Θα επιβεβαιώσει η Μπάγερν τον φαβοριτισμό της κόντρα στον Αίαντα; 

Ο Άγιαξ επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-0. Όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Σκόραρε δις ο Ταλιαφίκο. Εδειξε από νωρίς πως οι βλέψεις της δεν σταματάνε απλά στη συμμετοχή της στην πρώτη φάση. Στο πρωτάθλημα κέρδισε εκτός της Φορτούνα μρ 2-0 χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα. Βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν. Οχτώ διαδοχικά no goal ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Ιδιαίτερο ματς για τον κόουτς Τεν Χαχ, που ως το 2015 ήταν προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν και είχε όνειρο να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του Μονάχου. Δεν αλλάζει ο 4-3-3 με Ζίγιεκ, Χούντελαρ και Τάντιτς να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπάγερν (4-1-4-1)

Νόιερ

Κίμιχ

Μπόατενγκ

Χούμελς

Αλάμπα

Μαρτίνεθ

Ριμπερί

Μίλερ

Τιάγκο

Ρόμπεν

Λεβαντόφσκι

Άγιαξ (4-3-3)

Ονάνα

Μαζράουι

Ντε Λιχτ

Μπλιντ

Ταλιαφίκο

Ντε Γιονγκ

Νέρες

Σενέ

Ζίγιεκ

Χούντελαρ

Τάντιτς

Εκτίμηση

Οι δύο ομάδες βγάζουν τρομερή ενέργεια επιθετικά και πρώτη μου σκέψη είναι το over 3,5. Αξιόλογο το 1.90 που κινείται η συγκεκριμένη επιλογή. Προσωπικά σκέφτομαι πάντως να ποντάρω στο over των κόρνερ, αφού η στατιστική των δύο ομάδων οδηγεί ξεκάθαρα σε αυτή την κατεύθυνση. Η γραμμή βρίσκεται στο 10,5 και έχω την αίσθηση πως θα ξεπεραστεί σχετικά εύκολα.

Σε ενδιαφέρει