Λαμία – Ξάνθη: Έχουν τη βελτίωση, θέλουν και τη νίκη οι γηπεδούχοι

Με την αναμέτρηση της Λαμίας κόντρα στην Ξάνθη ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Λαμία – Ξάνθη: Έχουν τη βελτίωση, θέλουν και τη νίκη οι γηπεδούχοι

Ολοκληρώνεται και η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Στο πρόγραμμα απομένει μόλις μία αναμέτρηση, αυτή ανάμεσα στη Λαμία και την Ξάνθη, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη, δείχνοντας με την παρουσία τους κόντρα στον Παναιτωλικό την προηγούμενη αγωνιστική ότι είναι σε καλό δρόμο για να την πετύχουν.

Από το πρώτο της τρίποντο προέρχεται η Ξάνθη, που επικράτησε του ΟΦΗ.

Τα προγνωστικά μου

Λαμία – Ξάνθη: 1 (2.81)

Ανάλυση

Από το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο φάνηκε η θετική επίδραση του Μάκη Χάβου στη Λαμία, παρά το γεγονός ότι προέκυψε η ήττα, ενώ στην έδρα του Παναιτωλικού κατακτήθηκε ο πρώτος βαθμός της σεζόν (2 – 2). Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η Λαμία, αλλά από μία παιδική αμυντική αντίδραση δέχθηκε το γκολ, με την ίδια να ισοφαρίζει δίκαια στο β’ ημίχρονο. Λίγο πριν από τη λήξη δέχθηκε δεύτερο και πάλι από ξεκάθαρο ατομικό λάθος, ωστόσο βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις σε επιστροφή της μπάλας από εκτέλεση πέναλτι και απόκρουση του κίπερ των Αγρινιωτών, Κυριακίδη. Ο Μάκη Χάβος το έχει σε ένα ορθολογικό 4 – 2 – 3 – 1 ώστε να εκμεταλλευθεί τις ποιοτικές μονάδες που διαθέτει (Καραμάνος, Μπερτόλιο, Μπαράλες, Επστάιν). Επιστρέφει στις επιλογές ο Δημούτσος που ήταν τιμωρημένος.

Θα καταφέρει η Λαμία να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα; 

Ήταν θέμα χρόνου να πετύχει την πρώτη της νίκη η Ξάνθη. Από εκτελεστική φλυαρία και ατυχία δεν τα κατάφερε κόντρα στον Παναιτωλικό και τελικά ξέσπασε και σκόραρε όλα τα γκολ μαζεμένα επί του ΟΦΗ, επικρατώντας με σκορ 3 – 0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έρικ Γέντρισεκ που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ που άνοιξαν το δρόμο για τη νίκη, ενώ προς το τέλος της αναμέτρησης ο Ντουρίτσκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και η καλή συμπεριφορά στις επιθετικές στατικές φάσεις και η τριάδα πίσω από τον Γέντρισεκ, Κίκε, Σαρπόνγκ και Καντά. Επίσης, πολύ ευχάριστο νέο και η επάνοδος του Μπρίτο, που αν δεν μπει σήμερα στην ενδεκάδα, θα το κάνει σίγουρα αργά ή γρήγορα. Μοναδικός που είναι εκτός είναι ο Φασίδης.

Πιθανές ενδεκάδες

Λαμία (4 – 2 – 3 – 1)

Σαράνοφ

Σκόνδρας

Αναστασιάδης

Αντέτζο

Βάντερσον

Δημούτσος

Μπλάζιτς

Καραμάνος

Μπερτόλιο

Επστάιν

Μπαράλες

Ξάνθη (4 – 2 – 3 – 1)

Ζίβκοβιτς

Μπαξεβανίδης

Λισγάρας

Κασάδο

Σιλά

Καμαρά

Κοβάσεβιτς

Καντά

Ντουρίτσκοβιτς

Σαρπόνγκ

Γέντρισεκ

Εκτίμηση

Η παρουσία της Λαμίας ήταν πάρα πολύ καλή τόσο στο Περιστέρι, όσο και στο Αγρίνιο. Έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη συγκριτικά με την Ξάνθη και θα πάω στον άσο.

Σε ενδιαφέρει