Α’ Βραζιλίας: «Εκδίκηση» και κορυφή ψάχνει η Παλμέιρας

Εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Κρουζέιρο και στραβοπάτημα της Σάο Πάουλο για να την περάσει στην κορυφή.
Α’ Βραζιλίας: «Εκδίκηση» και κορυφή ψάχνει η Παλμέιρας

Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 27η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στη Βραζιλία. Ξεχωρίζουν τα ματς Παλμέιρας – Κρουζέιρο, Ατλέτικο Μινέιρο – Σπορ Ρεσίφε και Μποταφόγκο – Σάο Πάουλο. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Ανάλυση

Ξεκινάμε με την αναμέτρηση Παλμέιρας – Κρουζέιρο. Τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου Βραζιλίας γνώρισε η Παλμέιρας από την αποψινή της αντίπαλο, μένοντας στο 1-1 στο Μπέλο Οριζόντε, χωρίς να μπορεί να καλύψει την ήττα με 1-0 στο Σάο Πάουλο. Παρ’ όλα αυτά, στο πρωτάθλημα η ομάδα του Σκολάρι έχει φτάσει στο -1 από την κορυφή, με τον έμπειρο τεχνικό, μάλιστα, να χρησιμοποιεί εναλλακτική ενδεκάδα. Την Τετάρτη που έρχεται υποδέχεται την Κόλο Κόλο στη ρεβάνς της νίκης της με 2-0 στη Χιλή για το Λιμπερταδόρες. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο μέσος Σκάρπα και ο φορ Αρτούρ.

Από την άλλη μεριά, η Κρουζέιρο συναντάει ξανά την Παλμέιρας μέσα σε διάστημα δύο ημερών και όπως προείπαμε προκρίθηκε εις βάρος της στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Κορίνθιανς. Σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, η ομάδα του Μενέζες θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του επόμενου Λιμπερταδόρες, καθώς μέσω του πρωταθλήματος αυτό φαντάζει αδύνατον μέχρι στιγμής. Μεσοβδόμαδα, για την τρέχουσα διοργάνωση του Λιμπερταδόρες υποδέχετατι τη Μπόκα στη ρεβάνς της ήττας της με 2-0 στο Μπουένος Άιρες. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο φορ Μπάρκος, ο στόπερ Εγκίδιο και ο μπακ Μουρίλο, ενώ το ντεμπούτο του σε αρχική ενδεκάδα θα κάνει ο πιτσιρικάς στόπερ Κάτσα.Εκδίκηση θέλει να πάρει η Παλμέιρας και γιατί όχι να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα της Σάο Πάουλο και να την προσπεράσει στην κορυφή; Άσος με το λιγότερο δυνατό κόπο. 1 & Under 3,5

Συνεχίζουμε με το ματς Aτλέτικο Μινέιρο – Σπορ Ρεσίφε. Την ήττα με 2-1 στην έδρα της Φλαμένγκο γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Ατλέτικο Μινέιρο, δεχόμενη από ένα γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου. Στο ενδιάμεσο, είχε ισοφαρίσει με τον Σίλβα στα μισά του πρώτου μέρους. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Λάργκι έμεινε μέσα στην πρώτη εξάδα και σήμερα θέλει να επιστρέψει στα τρίποντα για να μειώσει τη διαφορά από την πέμπτη θέση στο -4. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο χαφ Κάσερες στο βασικό σχήμα, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών για τους γηπεδούχους.

Από τη μεριά της, η Σπορ Ρεσίφε με την εντός έδρας ήττα 0-1 από την Παλμέιρας την περασμένη αγωνιστική παρέμεινε στην προτελευταία θέση και στο -5 από τη σωτηρία της. Παρελθόν αποτέλεσε ο κόουτς Μπατίστα και τη θέση του στον πάγκο πήρε ο Μίλτον Μέντες με προϋπηρεσία στους πάγκους των Αμέρικα Μινέιρο και Βάσκο. Στα θετικά για το νέο τεχνικό αποτελούν οι επιστροφές του χαφ Μπάστος και του εξτρέμ Μάρκες, ενώ δεν υπάρχουν νεότερες απουσίες.

Εκτίμηση

Πολύ καλή η παράδοση της Ατλ. Μινέιρο απέναντι στην Σπορ Ρεσίφε στο Μπέλο Οριζόντε, αφού συνήθως την κερδίζει εύκολα. Το ίδιο περιμένω και σήμερα, παρά την αλλαγή προπονητή των φιλοξενούμενων. 1 & Οver 2,5

Ολοκληρώνουμε με την κρίσιμη αναμέτρηση Μποταφόγκο – Σάο Πάουλο. Με το εντυπωσιακό διπλό (3-4) έφυγε από την έδρα της Βιτόρια την περασμένη αγωνιστική η Μποταφόγκο. Έτσι, αυτή τη στιγμή ο σύλλογος από το Ρίο βρίσκεται οριακά εκτός της δωδεκάδας, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με την Αμέρικα Μινέιρο, η οποία όμως έχει ένα ματς περισσότερο. Μεσοβδόμαδα ακολουθεί ο επαναληπτικός του Σουνταμερικάνα κόντρα στην Μπαΐα, με το πρώτο ματς να έχει έρθει 2-1 υπέρ της αντιπάλου της εκτός έδρας. Ο κόουτς Ζε Ρικάρντο άφησε εκτός αποστολής τον χαφ Βαλέντσια, ενώ εκτός -επίσης- παραμένει ο τρίτος γκολκίπερ Φερνάντες.

Από τη μεριά της, η Σάο Πάουλο φαντάζει αρκετά ασταθής τον τελευταίο καιρό, όμως καταφέρνει έστω και οριακά να παραμένει στην κορυφή με +1 από τη δεύτερη Παλμέιρας. Στο πιο πρόσφατο ματς, η ομάδα του Αγκίρε έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Αμέρικα Μινέιρο εντός έδρας και ταυτόχρονα μετράει μόλις δύο νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια της. Ακολουθούν τα ντέρμπο κορυφής με Παλμέιρας (εντός) και Ιντερνασιονάλ (εκτός) και μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην κορυφή. Επιστρέφουν στην αποστολή ο μπακ Άλβες και φορ Ρόχας, ενώ τιμωρημένος είναι ο στόπερ Αρμπολέδα και τραυματίες οι μέσοι Έβερτον και Αραρούνα.

Εκτίμηση

Δεν πατάει καλά η Σάο Πάουλο τον τελευταίο καιρό και αυτό δείχνει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος της κορυφής. Δε βλέπω ούτε σήμερα να νικάει η πρωτοπόρος. Χ

Σε ενδιαφέρει