Κύπελλο Ελλάδος: Με τα δεύτερα και Τουρέ ο Ολυμπιακός

Πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό να παίζει με αναπληρωματικούς κόντρα στον Λεβαδειακό, αλλά και τον Τουρέ στην αποστολή.
Κύπελλο Ελλάδος: Με τα δεύτερα και Τουρέ ο Ολυμπιακός

Τρία ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος. Ξεχωρίζει το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό.

Ανάλυση

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

Για ακόμα μία φορά στη σεζόν ζορίστηκε πολύ να κάμψει την αντίσταση αντιπάλου ο Ολυμπιακός, αλλά τα κατάφερε κόντρα στον Πανιώνιο με 1-0. Σημαντικό διπλό στη Νέα Σμύρνη με σκόρερ τον Χασάν στις καθυστερήσεις. Στα χασομέρια είχε πάρει τη νίκη και κόντρα στον Αστέρα με 2-1. Πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας στη Σούπερ Λίγκα. Ο Μάρτινς αποφάσισε στη σημερινή πρεμιέρα του Κυπέλλου να αφήσει εκτός κόσμο και κοσμάκη λόγω του ότι ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Εκτός οι Γιαννιώτης, Βούκοβιτς, Μεριά, Τσιμίκας, Ομάρ, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Τοροσίδης, Γκερέρο, Ποντένσε, Καμαρά και Φετφατζίδης. Αναμένεται ενδεκάδα που για πρώτη φορά θα παίξει μαζί, ενώ αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Τουρέ. Ο Λεβαδειακός ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 3-0. Δεν έπαιξε άσχημα, αλλά έπεσε πάνω σε έναν άκρως ουσιαστικό αντίπαλο. Ο Μαρκόφσκι είχε 2-3 καλές ευκαιρίες σε κομβικά σημεία. Στο Κύπελλο θα παίξιε με αλλαγές, αφού περισσότερο τον «καίει» το πρωτάθλημα και ο αγώνας με τον Ατρόμητο που ακολουθεί. Τραγική η παράδοση στο Φάληρο μετρώντας 17 ήττες και 2 ισοπαλίες κόντρα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα η πιο πρόσφατη σημειώθηκε πριν λίγο καιρό για το φετινό πρωτάθλημα με 1-0. Με οδηγό το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και το γεγονός ότι περιμένω από τους γηπεδούχους να παρουσιαστούν ασύνδετοι θα επιλέξω το under.

Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να μπει με το δεξί στο φετινό Κύπελλο; 

Άρης Αβάτου – Παναχαϊκή

Ο Άρης Αβάτου αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική και ακόμα το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει. Ηδη έχει δώσει δύο αγώνες νοκ άουτ στο Κύπελλο για να φτάσει στη μεγάλη υπέρβαση των ομίλων. Αρχικά απέκλεισε με 1-0 τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και στη συνέχεια τον Πλατανιά στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια). Η Παναχαϊκή έχει δώσει μόλις έναν επίσημο αγώνα ως τώρα. Στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου επιβλήθηκε της Κορίνθου με 2-0 εκτός έδρας. Στα πιο ανταγωνιστικά φιλικά της προετοιμασίας έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, ηττήθηκε με 2-1 από τον Πανιώνιος και έφερε ισοπαλία 1-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ξεκάθαρα πιο έμπειρη ομάδα από τον Άρη Αβάτου, αλλά το διπλό σε καμία περίπτωση δεν είναι για 1.50. Θα κρυφτώ πίσω από την εναλλακτική του «2-3» γκολ, το οποίο κινείται στα επίπεδα του διπλασιασμού.

Ηρόδοτος – Απόλλων Πόντου

Ο Ηρόδοτος έκλεισε άσχημα την περσινή σεζόν στη Γ’ Εθνική, αλλά φέτος μπήκε αρκετά καλά αποκλείοντας στα νοκ άουτ του Κυπέλλου τον Κιθαιρώνα Καπαρέλιου με 3-1. Ο Απόλλωνας Πόντου πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ στην έβδομη θέση. Μπορεί να μην πήρε την άνοδο, αλλά δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο της σεζόν. Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου απέκλεισε πολύ εύκολα την Καρδία με 5-1. Τρίτο σερί over σε επίσημο αγώνα. Διαθέτει αρκετές λύσεις μεσοεπιθετικά. Βλέποντας τις δύο ομάδες στον προηγούμενο γύρο καταλήγω πως σήμερα θα δούμε ένα αρκετά ανοιχτό ματς με φάσεις εκατέρωθεν. Πρώτη σκέψη το goal/goal. Παράλληλα σε αποδόσεις αουτσάιντερ υπάρχει αξία στο διπλό με την σχετική κάλυψη στην ισοπαλία φυσικά.   

Σε ενδιαφέρει