Α’ Γερμανίας: Ψάχνουν αντίδραση Σάλκε και Χόφενχαϊμ

Εμβόλιμη πέμπτη αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τέσσερις αγωνιστικές.
Α’ Γερμανίας: Ψάχνουν αντίδραση Σάλκε και Χόφενχαϊμ

Η δράση δεν σταματά!

Μια εβδομάδα μετά το Τσάμπιονς Λιγκ, στο πρόγραμμα των κορυφαίων πρωταθλημάτων είναι προγραμματισμένη εμβόλιμη αγωνιστική και αυτό συμβαίνει στην Μπουντεσλίγκα.

Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες.

Ανάλυση

Βέρντερ Βρέμης – Χέρτα Βερολίνου

Παραμένει αήττητη η Βέρντερ Βρέμης στο φετινό πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές και στο τελευταίο επικράτησε εκτός έδρας της Άουγκσμπουργκ με το εντυπωσιακό 3 – 2. Προηγήθηκε με δύο απανωτά γκολ (34’, 36’), ισοφαρίστηκε επίσης με δυο απανωτά γκολ (45’, 47’), αλλά τον τελευταίο λόγο τον είχε η ίδια στο 75’. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της στη σεζόν και οι δύο έχουν σημειωθεί εκτός έδρας, καθώς εντός μετρά δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1 – 1). Το καλό για τη Βέρντερ είναι ότι δεν έχει νέα προβλήματα τραυματισμών και μάλιστα έχει επιστροφές, καθώς υπολογίζονται οι Οσάκο, Λάνγκαμπ.

Η Μπουντεσλίγκαι παίζει μπάλα και μεσοβδόμαδα με τις καλύτερες αποδόσεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 

Αήττητη παραμένει και η Χέρτα Βερολίνου, μετά την εντυπωσιακή της επικράτηση κόντρα στην Γκλάντμπαχ με σκορ 4 – 2. Εντόπισε στον αντίπαλο αμυντικά προβλήματα και από τη στιγμή που ήταν εύστοχη και ικανή να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες πήρε τη νίκη, που είναι η τρίτη στα τέσσερα φετινά ματς της Μπουντεσλίγκα ενώ αν ήταν πιο προσεκτική στο Βόλφσμπουργκ που ισοφαρίστηκε στο 90’ θα ήταν στην κορυφή μαζί με την Μπάγερν Μονάχου. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 29’, αλλά μέχρι το 63’ είχε διαμορφώσει το 3 – 1. Υπήρξε μείωση στο 67’ (3 – 2) και διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα στο 73’. Ο προπονητής της ομάδας, Παλ Νταρντάι, είναι απόλυτα ικανοποιημένος στον τρίτο του χρόνο στον σύλλογο. Σημαντική απώλεια σήμερα ο βασικός κεντρικός χαφ, Γκρούιτς, που είναι και η μοναδική πραγματική απουσία. Επιστρέφει ο σέντερ μπακ, Ρέκικ.

Δύσκολο ματς ανάμεσα σε δύο αήττητες ομάδες στην Μπουντεσλίγκα. Χαμηλά όλα τα στοιχήματα με γκολ. Θα ρισκάρουμε με το Χ.

Μπάγερν Μονάχου – Άουγκσμπουργκ

Άνετα και εύκολα πέρασε και από την έδρα της Σάλκε η Μπάγερν Μονάχου, επικρατώντας με σκορ 2 – 0. Μόλις στο 8’ οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ μέσω στατικής φάσης και τέλειωσε τη σεμνή τελετή στο 64’ όταν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μέσω εκτέλεσης πέναλτι. Έφτασε στο 4/4 στο φετινό πρωτάθλημα και συνολικά στο 6/6 στη σεζόν, με τον Νίκο Κόβατς να έχει κάνει το τέλειο ξεκίνημα, κερδίζοντας φυσικά και τον χρόνο για να δουλεύει ταυτόχρονα πράγματα που θέλει να δει από την ομάδα του. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα στον Σεπτέμβριο. Δεν χρειάζεται πλέον να λέμε κάθε εβδομάδα ότι είναι εκτός ο Τολισό, αφού έχει υποστεί ρήξη χιαστού, ενώ παραμένουν στα πιτς οι Ραφίνια και Κομάν.

Ήττα για την Άουγκσμπουργκ και μάλιστα εντός έδρας από τη Βέρντερ Βρέμης με σκορ 3 – 2, σε ένα ματς που φάνηκε ότι στραβώνει από νωρίς από τη στιγμή που έμεινε πίσω με δύο γκολ διαφορά. Αντέδρασε, αφού στο 47’, είχε γίνει το 2 – 2, αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Πρέπει να προκαλεί ανησυχία στην ίδια το γεγονός, ότι δέχθηκε τρία γκολ σχεδόν από το πουθενά και χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί αυτή από τη Μάιντς, σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε στο 82’ και… κατάφερε να χάσει.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που η Μπάγερν θα το «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο. Αναμένεται να κάνει και ροτέισον. Ενδεχομένως αυτό να το εκμεταλλευτεί η Άουγκσμπουργκ και να πετύχει έστω ένα γκολ.

Ανόβερο – Χόφενχαϊμ

Απογοήτευση για το Ανόβερο σε ακόμα ένα ματς. Ήττα από τη Νυρεμβέργη με σκορ 2 – 0 και έτσι έμεινε για τέταρτο ματς χωρίς νίκη. Σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα έπαιξε το γεγονός ότι στο 29’ έμεινε με 10 παίκτες και απλά περίμενε στη συνέχεια το μοιραίο. Στο 75’ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ και το ματς τελείωσε στο 77’. Έχει μόλις δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και πορεύεται με αυτά τα δύο γκολ. Νέα σημαντική απώλεια ο έμπειρος αριστερός μπακ, Άλμπορνοζ.

Στην ισοπαλία (1 – 1) έμεινε με την Ντόρτμουντ εντός έδρας η Χόφενχαϊμ, μην μπορώντας να εκμεταλλευτεί και το αριθμητικό της πλεονέκτημα από το 76’. Ωστόσο, και στο 11 εναντίον 11 ήταν καλύτερη της Ντόρτμουντ και προηγήθηκε στο 44’, έχοντας ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ. Παρά το γεγονός, λοιπόν, που οι Βεστφαλοί έμειναν με 10 παίκτες, η Χόφενχαϊμ δέχθηκε την ισοφάριση στο 84’ και έτσι έχασε μία δική της νίκη. Παραμένει με μόλις μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά το νωθρό ξεκίνημα στη σεζόν, τείνει να το κάνει παράδοση.

Παραείναι καλή ομάδα η Χόφενχαϊμ για να μένει με μόλις νίκη στη σεζόν. Κόντρα σε ομάδα που δεν έχει νίκη, μπορεί να σημάνει την αντεπίθεσή της. Διπλό

Φράιμπουργκ – Σάλκε

Εκμεταλλεύτηκε το τρελοκομείο της Βόλφσμπουργκ η Φράιμπουργκ και επικράτησε εκτός έδρας με 3 – 1, έχοντας διαμορφώσει το 3 – 0 από το 51’. Δεν απειλήθηκε ποτέ επί της ουσίας η νίκη της, παρά το γεγονός ότι το μειώθηκε η διαφορά των δύο ομάδων δέκα λεπτά αργότερα μετά το τρίτο γκολ. Αυτή ήταν και η πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και επιτεύχθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Πρόκειται για μια ομάδα που σκοράρει, έχοντας 7 γκολ στις πρώτες 4 αγωνιστικές.

Δεν έχει επικρατήσει κόντρα σε άλλους κι άλλους η Σάλκε, ήταν πολύ δύσκολο να αντισταθεί στην Μπάγερν Μονάχου. Υπέστη την εντός έδρας ήττα με σκορ 2 – 0 και κοιτά παρακάτω, αφού ήταν ένα ματς που έτσι κι αλλιώς δεν υπολόγιζε σε κάτι. Κακά τα ψέμματα η διαφορά των δύο ομάδων αυτή την περίοδο είναι μεγάλη. Αυτή ήταν η 4η σερί ήττα σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα και ψάχνει επειγόντως μία νίκη που θα της τονώσει την αυτοπεποίθηση και θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι, έπειτα από σερί αποτυχίες.

Θα ποντάρω στην αντεπίθεση ή πιο σωστά στην… ανάσταση της Σάλκε. Δεν είναι ομάδα για τέσσερις ήττες σε τέσσερα ματς. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει