Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός για πρωτιά!

Να περάσει στην πρώτη θέση του πτωταθλήματος θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, με νίκη στη Νέα Σμύρνη.
panionios olympiakos

Τα ματς Πανιώνιος – Ολυμπιακός (19:30) και Παναιτωλικός – Λαμία (19:00) διεξάγονται σήμερα και ολοκληρώνουν την 4η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει η τρίτη ομάδα που θα κάνει το τέσσερα στα τέσσερα, αλλά επειδή οι άλλοι δύο είναι οι ΠΑΟΚ (-2) και Παναθηναϊκός (-6), θα περάσει μόνος πρώτος στην κορυφή.

Ανάλυση

Πανιώνιος – Ολυμπιακός

Δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα ο Πανιώνιος αν και είχε ομολογουμένως δύσκολο πρόγραμμα. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε εύκολα από την ΑΕΚ με 4-0, ενώ στα δύο πρώτα παιχνίδια που έπαιξε στην έδρα του, έχασε από τον ΠΑΟΚ και έφερε Χ με τον ΟΦΗ. Επομένως, ουσιαστικά μία γκέλα έχει, αυτή με τους Κρητικούς, αφού τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι από αυτά που στην αρχή της σεζόν, τα έχει για χαμένα. Ο Ανιγκό είναι πολύ καλός προπονητής και το ρόστερ των “κυανέρυθρων” δεν είναι καθόλου κακό. Κάθε αγωνιστική θα είναι και καλύτερος ο Πανιώνιος, αλλά θέλει ένα δυνατό αποτέλεσμα για να του δώσει ψυχολογία. O ακραίος μεσοεπιθετικός Καμαρά είναι εκτός για σήμερα, αλλά αυτό μπορεί να είναι και καλό στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού μπορεί να είναι εξαιρετικός επιθετικά, αμυντικά όμως δεν καλύπτει. Μεγάλο πλεονέκτημα των γηπεδούχων είναι η επιθετική τους τριάδα. Οι Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς και Ντουρμισάι, είναι πολύ γρήγοροι και μπορούν να εκθέσουν κάθε αντίπαλη άμυνα, στην καλή τους μέρα. Όμως, στα χαφ, παρότι ο Κεϊτά είναι καλός παίκτης, δεν έχει δέσει ακόμη με τον Κόρμπο και εμφανίζονται προβλήματα. Στο κέντρο της άμυνας, ο Μπανανά είναι αξιόπιστη λύση, ενώ ο Ανιγκό σκέφτεται να δώσει σήμερα φανέλα βασικού στον Σταυρόπουλο, έναντι του Ντομίνγκεζ που ξεκίναγε συνήθως.

320+ ειδικά στοιχήματα στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός. Θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες;

Δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει το φετινό του αήττητο ο Ολυμπιακός, αλλά και κόντρα στη Μπέτις, κατάφερε να μην χάσει. Ιδιαίτερα όταν έμεινε με δέκα παίκτες, η κόπωση ήταν εμφανής στις κινήσεις των παικτών, αφού ο Μαρτίνς, εμπιστεύεται σε κάθε ματς, τους ίδιους 13-14 ποδοσφαιριστές και δεν κάνει ροτέϊσιον. Αυτό κόντεψε να του στοιχίσει κόντρα στον Αστέρα στο Καραϊσκάκης, αλλά η εξυπνάδα του Γκερέιρο και η εκτελεστική δεινότητα του Νάτχο, τον γλίτωσε από τη γκρίνια. Πάντως, ο Πορτογάλος είναι σχεδόν αναγκασμένος να προχωρήσει σε αλλαγές σήμερα, αφού δεν γίνεται οι ίδιοι παίκτες να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα, πόσο μάλλον, όταν στον πάγκο υπάρχουν κάτι παραπάνω από αξιόπιστες επιλογές. Μοναδική απουσία αυτή του Τοροσίδη, ο οποίος αποτελεί παίκτη κλειδί, καθώς μπορεί να παίξει σε τέσσερις – πέντε θέσεις στο βασικό σχήμα. Όχι οτι είναι βασικός βέβαια, αλλά είναι πάντα χρήσιμος από τον πάγκο. Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Μπέτις, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα ξεκινήσουν οι Λάζαρος και Γκερέρο στη θέση των Φετφατζίδη και Χασάν αντίστοιχα. Από κει και πέρα, πολύ πιθανή θεωρείται η αντικατάσταση του Μπουχαλάκη από τον Νάτχο. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να παίξει από τα άκρα, όπου οι Χριστοδουλόπουλος και Ποντένσε είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ελπίζει και στην καλή φυσική κατάσταση του Φορτούνη, ο οποίος παίζει ασταμάτητα σε εθνική και Ολυμπιακό.

Πιθανές ενδεκάδες

Πανιώνιος (4-3-3)

Μανοϊλοβιτς

Κούρντι

Μπανανά

Σταυρόπουλος

Παπαγεωργίου

Κόρμπος

Κεϊτά

Πιρίς

Σπιριντόνοβιτς

Ντουρμισάι

Μασούρας

Ολυμπιακός (4-2-3-1)

Γιαννιώτης

Τσιμίκας

Μεριά

Βούκοβιτς

Ομάρ

Νάτχο

Καμαρά

Λάζαρος

Ποντένσε

Φορτούνης

Γκερέρο

Εκτίμηση

Βλέπω ανοιχτό ματς. Ο Πανιώνιος μπορεί να σκοράρει κόντρα στην αργή άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ θεωρώ απίθανο να μην βρει γκολ η ομάδα του Πειραιά. Άρα εύκολα και ανώδυνα, θα πάω με το goal goal που παίζεται με 2,26.

Παναιτωλικός – Λαμία

Ο Παναιτωλικός πήρε βαθμό στην Ξάνθη, όμως ήταν κακός και δέχτηκε πολλές τελικές προσπάθειες. Θα προσπαθήσει να κρατήσει το μηδέν σήμερα στην άμυνα, ενώ επιθετικά μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες μέρες, με την επιστροφή του εξαιρετικού επιτελικού χαφ Πάουλο. Με Ντίας, Μάζουρεκ και Ουίλιαν, θα βγάλει επιθέσεις η ομάδα του Αγρινίου, ενώ ο Μοράρ είναι σχετικά αξιόπιστος στη θέση του σέντερ φορ.

Η Λαμία δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά φέτος και μαζί με τον Απόλλωνα, αποτελούν τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Πάντως, στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου, ήταν καλή στο Περιστέρι και έχασε άδικα. Θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Ο ερχομός των Καραμάνου και Μαστούρ, δίνει ελπίδες πως η ομάδα θα βελτιωθεί πολύ επιθετικά, όταν οι δυο τους είναι 100% έτοιμοι. Ο Δημούτσος είναι εκτός για σήμερα, ενώ ο Πλιάτσικας προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι έτοιμος, παρότι εόιναι στην αποστολή. Ο Σκόνδρας θα παίξει δίπλα στον Μπλάζιτς στα χαφ, ενώ από τον Μπερτόλιο θα περνάει όλη η επιτελική λειτουργία της ομάδας.

Εκτίμηση

Θεωρώ πως καμία από τις δύο ομάδες δεν θα επαναπαυθεί με την ισοπαλία. Θα βγουν μπροστά και το αμφίσκορο είναι πολύ πιθανό. GG που παίζεται με 2,32.

Οι μερακλήδες μπορούν να παίξουν και δυαδούλα με GG στα δύο ματς της σούπερ λίγκας, με συνολική απόδοση 5,24 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Σε ενδιαφέρει