Α’ Γερμανίας: Ψάχνει… ανάσταση η Λεβερκούζεν

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.
w h y DPA bfunk dpa FABFBFFE bbdfaafb

Δύο αναμετρήσεις για το σημερινό πρόγραμμα της Μπουντεσλίγκα με τις οποίες πέφτει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής.

Η Λεβερκούζεν ψάχνει την πρώτη της νίκη ή έστω τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο τη Μάιντς, ενώ η Λειψία που ηττήθηκε εντός από τη Σάλτσμπουργκ έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στη Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ.

Ανάλυση

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μάιντς

Λογική και αναμενόμενη ήττα από την Μπάγερν Μονάχου για τη Λεβερκούζεν με σκορ 3 – 1. Κατάφερε να προηγηθεί στο 5’, αλλά στο… 19’ ήταν ήδη πίσω στο σκορ, μην μπορώντας να πιστέψει ότι είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Γενικότερα, προτίμησε μια τιμητική ήττα παρά να βγει στην επίθεση, ρισκάροντας την πανωλεθρία. Για το Γιουρόπα Λιγκ επικράτησε εκτός έδρας της Λουντογκόρετς αν και στο 30’ ήταν πίσω στο σκορ με 2 – 0. Τελικά, μείωσε στο 38’ και στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στην πλήρη ανατροπή του σκορ. Νίκη ψυχολογίας εν όψει του σημερινού με αντίπαλο τη Μάιντς, αφού μετρά τρεις ήττες για το πρωτάθλημα. Εκτός οι Μπελαράμπι, Αρανγκίς, Μπάουγκαρτλινγκερ, Ρέτσος, Πογιάνπαλο, αμφίβολοι οι δύο Μπέντερ.

Φιλοξένησε την Άουγκσμπουργκ η Μάιντς και επικράτησε με σκορ 2 – 1. Απίστευτο ματς, που όχι μόνο έγινε… over από το 82’ και μετά, αλλά έγινε και πλήρης ανατροπή. Στο 82’ έμεινε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε στο 87’ και στο 93’ με μακρινό σουτ έκανε και το 2 – 1, παίρνοντας το μάξιμουμ από ένα ματς που ήταν κοντά στο απόλυτο κάζο. Έτσι, η Μάιντς παρέμεινε αήττητη, έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Δεν παίζονται οι αποδόσεις του άσου της Λεβερκούζεν που έχει μηδέν βαθμούς κόντρα στην αήττητη Μάιντς. Προτιμώ το Under σε τιμές αουτσάιντερ, αφού η Μπάγερ θέλει πάνω από όλα τη νίκη και η Μάιντς θα παίξει αμυντικά.

Θα μπορέσει η Λεβερκούζεν να πάρει την πρώτη της νίκη στη σεζόν; 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Λειψία

Παίζοντας χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες και στοχεύοντας στο καλύτερο, αλλά με τη δική της φιλοσοφία, η Άιντραχτ ηττήθηκε στην έδρα της Ντόρτμουντ με 3 – 1. Κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68’, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει κάτι, αλλά στο 72’ έμεινε εκ νέου πίσω στο σκορ και τελικά ηττήθηκε με το τελικό σκορ που προαναφέραμε με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Νίκη με μαγκιά μέσα στη Μασσαλία για την Άιντραχτ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επικράτησε 2 – 1 της Μαρσέιγ παίζοντας με 10 παίκτες από το 57’. Το νικητήριο γκολ στο 89’. Παραμένουν εκτός οι βασικοί αμυντικοί Βίλεμς, Σαλσέδο, άγνωστο πότε θα χρησιμοποιηθεί ο Κροάτης Ρέμπιτς.

Νίκη για τη Λειψία στην τελευταία υποχρέωσή της για το πρωτάθλημα, επικρατώντας 3 – 2 του Ανόβερο. Μόλις στο 13 είχε διαμορφωθεί το 1 – 1, αλλά μέχρι το 63’, όχι μόνο είχε ανακτήσει το προβάδισμα, αλλά είχε φτάσει το δείκτη του σκορ στο 3 – 1. Μείωσε το Ανόβερο στο 65’, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος. Στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ όμως τα έκανε… θάλασσα, καθώς ηττήθηκε 2 – 3 από το… ξαδερφάκι στη Red Bull, Σάλτσμπουργκ. Είχε επιστρέψει από το 0 – 2, αλλά οι Αυστριακοί βρήκαν και τρίτο γκολ, παίρνοντας τη νίκη μέσα στη Γερμανία. Στη συνέντευξη Τύπου ο Ράνγκνικ έβαλε κατά των παικτών του, λέγοντας ότι δεν ακολούθησαν τις εντολές του.

Δεν έχει νόημα να μπλέξουμε με σημείο σε αυτό το ματς. Ο προπονητής της Λειψίας είναι εντελώς άγνωστο τι θα επιλέξει στην ενδεκάδα μετά τα παράπονα που είχε. Μόνο στο G/G και Over θα πήγαινα, αλλά και εκεί δεν φτάνουμε ούτε καλά – καλά στον διπλασιασμό. Σε όποιον κάνουν οι αποδόσεις που κυκλοφορούν, μπορεί να επιλέξει αυτό το ειδικό.

Σε ενδιαφέρει