Σούπερ Λίγκα: Όλα τα φώτα στην Τούμπα!

Η πολύ μεγάλη αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
thumbnail   paok aek

Η μεγαλύτερη αναμέτρηση μέχρι σήμερα για τη φετινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα είναι γεγονός.

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα, τη στιγμή που τα περσινά σκηνικά να είναι ακόμα νωπά στις μνήμες όλων.

Ξάνθη – ΟΦΗ και Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός οι άλλες δύο αναμετρήσεις της ημέρας.

Ανάλυση

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά για τον ΠΑΟΚ αυτό το ματς σημαίνει πολλά παραπάνω από τρεις βαθμούς, αφού θεωρεί ότι η ΑΕΚ πέρυσι «έκλεψε» το πρωτάθλημα, στηρίζοντας τη λογική τόσο στην απόφασή της να μην συνεχίσει το ντέρμπι της περσινής σεζόν, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με το παρασκήνιο. Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, οι τρεις βαθμοί έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Τώρα, σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό, κόντρα στην Τσέλσι υπέστη την ήττα με 1 – 0, ωστόσο το σκορ είναι πάρα πολύ κολακευτικό σε σύγκριση με το σόου που έδωσαν οι «μπλε» εντός αγωνιστικού χώρου. Δεν έχει νόημα να αναφέρει κανείς τη σωρεία ευκαιριών της ομάδας του Σάρι, απλά αξίζει να σταθεί κάποιος στο γεγονός ότι και ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου φαινόταν να έχουν το μυαλό τους στην ΑΕΚ, παρά στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη κόπωση, αφού έγινε ροτέισον, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις συγκεκριμένων παικτών που ενδεχομένως οι ανάσες τους να είναι συγκεκριμένες, όπως αυτή του Βιεϊρίνια. Στο πρωτάθλημα συνεχίζει μόνο με νίκες, χωρίς όμως να παίζει καμία… μπαλάρα και βάζει μπροστά την ποιότητά του, όπως με τον Πανιώνιο και τον ΟΦΗ. Πολλές εκπλήξεις από τον Ρουμάνο τεχνικό, καθώς εκτός αποστολής άφησε τον Ουάρντα και τον Τόσκα, αλλά και τον Ακπόμ, που δεν φαίνεται γενικότερα να τον υπολογίζει. Στα σέντερ μπακ θα επιστρέψει ο Κρέσπο, αφού ο Χατσερίντι έπαιξε με την Τσέλσι, ο Μάτος ξεκούραστος (τιμωρημένος με Τσέλσι) στο δεξί άκρο, λογικά ο Κάνιας στα χαφ δίπλα στον Μαουρίσιο. Ζαμπά, Πέλκας, Ελ Καντουρί αναμένονται πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

 κανιότα αφορά αποκλειστικά και μόνο την αγορά “Τελικό Αποτέλεσμα” και μέχρι την έναρξη του αγώνα

Απογοητευτική εμφάνιση της ΑΕΚ στην έδρα του Άγιαξ, με τους Ολλανδούς να είναι ένα επίπεδο πάνω. Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που η «Ένωση» πέρασε δύο – τρεις φορές το κέντρο και ο Άγιαξ πίεζε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που ήθελαν για να ανοίξουν τους διαδρόμους που ήθελαν. Έτσι, επήλθε, η κατηφόρα και η ήττα με σκορ 3 – 0. Τελείως διαφορετικά τα δεδομένα για τη Σούπερ Λίγκα, αφού η ΑΕΚ έχει να ηττηθεί 11 μήνες, όταν ο Ατρόμητος επικράτησε στο ΟΑΚΑ με σκορ 1 – 0. Από τότε έχουν ακολουθήσει 25 ματς, με 20 νίκες και 19 «λευκά» παθητικά. Με τον Ουζουνίδη στον πάγκο, η «Ένωση» έχει 3/3 με πολύ καλές εντός έδρας εμφανίσεις και ένα διπλό σε έδρα που παραδοσιακά ταλαιπωρείται, στην Τρίπολη. Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψουν ξεκούραστοι οι Λιβάγια, Μπακασέτας και Λόπες που δεν έπαιξαν λόγω τιμωρίας στην Ολλανδία. Πιθανότητες έχουν και οι Τσιγκρίνσκι, Γκάλο που δεν έπαιξαν. Βέβαια, από όλους αυτούς μακράν του δεύτερου ο πιο σημαντικός είναι ο Λιβάγια που είναι κομβικός για τον τρόπο που παίζει η ΑΕΚ, αφού ο Κροάτης κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο σε ελεύθερο ρόλο, υποδεχόμενος την πρώτη πάσα από το κέντρο στην επίθεση, επιλέγοντας τι θα κάνει. Εν όψει του αποψινού, εκτός έμεινε ο Άλεφ, με τους άλλους έτσι κι αλλιώς να μην είναι παράγοντες του ματς. Αντιπροσωπεία των οργανωμένων βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση για να «ντοπάρει» τους παίκτες.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (4 – 2 – 3 – 1)

Πασχαλάκης

Μάτος

Βαρέλα

Κρέσπο

Βιεϊρίνια

Κάνιας

Μαουρίσιο

Ζαμπά

Πέλκας

Ελ Καντουρί

Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ (4 – 4 – 1 – 1)

Μπάρκας

Μπακάκης

Τσιγκρίνσκι

Λαμπρόπουλος

Λόπες

Γαλανόπουλος

Σιμόες

Μπακασέτας

Κλωναρίδης

Μάνταλος

Λιβάγια

Εκτίμηση

Ντέρμπι και οποιαδήποτε πρόβλεψη ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες είναι παρακινδυνευμένη. Πάμε με το συνηθισμένο εύρος των γκολ (2 – 3), που καλύπτει πολλές εκδοχές. Θεωρώ επίσης ότι στην ενδεκάδα της ΑΕΚ θα είναι ο Κλωναρίδης, με τον Ουζουνίδη να έχει δοκιμάσει πετυχημένα το ίδιο πείραμα και όταν ήταν στον Παναθηναϊκό. Δεν το θεωρώ με το άστρο που έχει ο συγκεκριμένος το τελευταίο διάστημα (δεν υπολογίζω το ματς με τον Άγιαξ) να βρει γκολ. Όσο για τον ΠΑΟΚ, όσο υπάρχει Μάτος στις στατικές φάσεις, πάντα θα είναι μια επιλογή με πολύ μεγάλο συμφέρον.

Παναθηναΐκός – Λεβαδειακός

Ένας Παναθηναϊκός που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με ό,τι σκέφτονταν οι περισσότεροι πριν από την έναρξη της σεζόν. Όχι μόνο έχει φτάσει στο 3/3 μετά και την εκτός έδρας νίκη του κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά το έχει καταφέρει με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και με τρόπο που δεν άφησε απολύτως κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Στη Λάρισα επικράτησε με σκορ 3 – 1, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιόχανσον που πέτυχε δύο γκολ. Για το σημερινό, ο Γιώργος Δώνης που κερδίζει δικαιολογημένα θετικά σχόλια, θα έχει στη διάθεσή του τους Κουλιμπαλί, Οικονόμου, όχι όμως τον Μουνιέ, που παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού και τον Τζανδάρη. Στην αποστολή βρίσκεται ο Μακέντα, αλλά δεν αναμένεται στη βασική ενδεκάδα, αφού απλά ο Έλληνας τεχνικός θέλει να τον εντάξει στο κλίμα της ομάδας και των αγώνων.

Έχασε στη Θεσσαλονίκη από την Άρη (2 – 0), σε ένα κατάμεστο «Κλ. Βικελίδης», αλλά η εικόνα του Λεβαδειακού ήταν κάτι παραπάνω από θετική, αφού διεκδίκησε πράγματα στο παιχνίδι. Έχασε ευκαιρίες στο 0 – 0, είχε ένα δοκάρι ενώ προς το τέλος, ο Μαρκόφσκι έχασε και πέναλτι, με το οποίο οι Βοιωτοί θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ και να κυνηγήσουν τον βαθμό στα τελευταία λεπτά. Οι διαφορές σε σχέση με το σημερινό παιχνίδι δεν θα είναι πολλές, αφού αντίστοιχα η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα παίξει άμυνα και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις. Ο Έλληνας τεχνικός υπολογίζει εκ νέου τους βασικούς Κρνέτα (σέντερ μπακ) και Γιακουμάκη (μεσοεπιθετικός), αντιθέτως εκτός έμεινε ο Ντιόγκο.

Η μορφή που αναμένεται να έχει το ματς βολεύει τον Λεβαδειακό, τουλάχιστον όπως τον είδαμε στο «Κλ. Βικελίδης». Παρ’ όλα και ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να έχουμε εκατέρωθεν σκορ. G/G.

Ξάνθη – ΟΦΗ

Κι όμως όταν μια ομάδα παίζει μόνη της, μπορεί και να μην κερδίσει. Αυτό απέδειξε η Ξάνθη κόντρα στον Παναιτωλικό στα Πηγάδια την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς αφού έκανε δώρο το γκολ στην ομάδα του Δέλλα με τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς, ισοφάρισε σχετικά γρήγορα, αλλά δεν μπόρεσε παρά τις πολλές ευκαιρίες να πετύχει το γκολ. Έπεσε πάνω στον εκπληκτικό γκολκίπερ των Αγρινιωτών, Κυριακίδη, και μάλιστα σε μια αντεπίθεση στο τέλος του αγώνα, παραλίγο να χάσει κιόλας. Τελικά, στο 1 – 1 έκατσε η μπίλια και η Ξάνθη ακόμα δεν έχει νίκη. Δυστυχώς για τον Μίλαν Ράσταβατς, οι Ακρίτες δεν μπορούν να υπολογίζουν στον Μπρίτο, που παραμένει εκτός με πρόβλημα τραυματισμού.

Αναμενόμενη ήττα του ΟΦΗ από τον κατά πολύ ανώτερό του ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ» με 1 – 3. Μπορεί να προηγήθηκε, αλλά μέχρι το ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ, οπότε επί της ουσίας αποχαιρέτησε και τη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Μεγάλο αμυντικό πρόβλημα, αφού έχει παθητικό γκολ σε τρία παιχνίδια και αυτό στην Ελλάδα δεν σου αφήσει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Για αυτό το λόγο, ο προπονητής Παπαδόπουλος, ετοιμάζει να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Παπάζογλου, Μεγιάδο, ώστε να θωρακίσει στη θεωρία τα μετόπισθεν.

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας για την Ξάνθη, κόντρα σε μια ομάδα με αμυντικές ανορθογραφίες. Θα πάμε με τον άσο.

Σε ενδιαφέρει