Α’ Γαλλίας: Ματσάρα στη Λυών!

Το ντέρμπι Λυών - Μαρσέιγ ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της Ligue 1.
lyon marseille

Mε τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η 6η αγωνιστική της Ligue 1 στη Γαλλία. Ξεχωρίζει η ματσάρα Λυών – Μαρσέιγ, ενώ από εκεί και πέρα η πρωτοπόρος Παρί παίζει στην έδρα της Ρεν και η Μονακό πηγαίνει στην ουραγό Γκινγκάμπ.

Ανάλυση

Ρεν – Παρί Σ.Ζ.

Από τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και την ήττα στην έδρα της Νις με 2-1 προέρχεται η Ρεν. Βέβαια, σχεδόν πήγε να κλέψει το διπλό, αφού έγινε ανατροπή μετά το 77′, όμως σε κάθε περίπτωση αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ο κόουτς Λαμουσί ακόμα ψάχνεται με παίκτες και συστήματα, κάνοντας πειράματα. Πάντως, μεσοβδόμαδα μπήκε με το… δεξί στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ επικρατώντας με 2-1 της Γιάμπλονετς. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για σήμερα, ενώ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Μπεν Αρφά απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Από την άλλη μεριά, στη Γαλλία, η Παρί Σ.Ζ. δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο. Έχει κάνει, ήδη, το 5/5 και έχει αποκτήσει διαφορά από τις κυριότερες αντιπάλους της. Στο τελευταίο της ματς επικράτησε με 4-0 επί της Σεντ Ετιέν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, που είναι και ο μεγάλος της καημός ξεκίνησε με ήττα 3-2 στην έδρα της Λίβερπουλ, αποδεικνύοντας πως στα δύσκολα υπάρχει πρόβλημα. Χάνει το σημερινό ματς ο Μ “Μπαπέ που είναι τιμωρημένος, ενώ επιστρέφουν Μπουφόν και Βεράτι.

Όλα τα ματς στη Γαλλία με καταπληκτικές αποδόσεις! 

Αρκετά καλά διαβασμένες είναι οι αποδόσεις, τόσο στην επικράτηση των πρωταθλητών, όσο και στα γκολ. Δεν έχει νόημα να κυνηγήσουμε κάτι σε τόσο χαμηλές τιμές. ΝΟ ΒΕΤ.

Γκινγκάμπ – Μπορντό

Με πέντε σερί ήττες έχει ξεκινήσει η Γκινγκάμπ, βρισκόμενη στον πα΄το της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς. Η ομάδα του Κομπουαρέ στο πιο πρόσφατή της ματς γνώρισε βαριά εκτός έδρας με 4-0 από την Μαρσέιγ, όμως ο κόουτς δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και περιμένει από σήμερα την αντίδρασή τους. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος ο νεοφερμένος εξτρέμ Ροντλέν.

Από την άλλη μεριά, η Μπορντό στο ντεμπούτο του Ρικάρντο στον πάγκο αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της Νιμ. Επιθετικά έδειξε αρκετά πράγματα, όμως στο ανασταλτικό κομμάτι γίνεται αντιληπτό πως χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα. Την Πέμπτη, οι “γιρονδίνοι” ξεκίνησαν άσχημα στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα στην έδρα της Σλάβια Πράγας. Στα αγωνιστικά, τουλάχιστον επιστρέφουν ο χαφ Τσουαμενί και ο στόπερ Πάμπλο.

Αντίδραση ψάχνει η Γκινγκάμπ και το ματς μοιάζει πιο πολύ με τελικός απέναντι σε μια αρκετά ασταθή ομάδα όπως η Μπορντό. Θα δώσουμε μια ευκαιρία στη γηπεδούχο. 1

Λυών – Μαρσέιγ

Το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τη Λυών ήρθε να αλλάξει η μεγάλη νίκη με 2-1 μέσα στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρόεδρος Ολάς πριν από αυτό είχε αρχίσει να χάνει την υπομονή του και ο κόσμος ήταν στα κάγκελα μετά τη νέα αποτυχία απέναντι στην Καέν (2-2), όμως ο Ζενεζιό και οι παίκτες του έκαναν ακταπληκτικό παιχνίδι στο Μάντσετσερ, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά. Σήμερα, το ματς απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με τους “λυονέ” είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχεια. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Από τη μεριά της, η Μαρσέιγ δεν ξεκίνησε καλά στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Άιντραχτ Φρ. σε ένα ματς που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Γκαρσιά προέρχεται από δύο κολλητές νίκες (Μονακό 3-2 εκτός και Γκινγκάμπ 4-0 εντός), οι οποίες την έχουν φέρει στην πέμπτη θέση και σήμερα με μια νίκη μπορεί να βρεθεί και στη δεύτερη. Γενικά, η επιθετική της λειτουργία τα πάει περίφημα, καλύπτοντας κάποιες αδυναμίες στην άμυνα που πρέπει να διορθωθούν όμως. Για σήμερα απαγορεύτηκε η μετακίνηση οπαδών, ενώ παραμένει εκτός μόνο ο Μανταντά.

Περίεργο ματς, καθώς προέρχονται από αντίθετα αποτελέσματα σε Γαλλία και Ευρώπη. Σίγουρα θα δούμε γκολ, όμως οι αποδόσεις είναι χαμηλές. Κλείνουμε προς το Χ ημίχρονο.

Σε ενδιαφέρει