Α’ Ισπανίας: Με φόρα από το Τσάμπιονς Λιγκ

Με το δεξί μπήκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ Ρεάλ και Ατλέτικο, που σήμερα θέλουν να συνεχίσουν σε παρόμοια μονοπάτια κόντρα σε Χετάφε και Εσπανιόλ αντίστοιχα.
real espanyol

Πέμπτη αγωνιστική στην Πριμέρα με πέντε αγώνες για όλα τα γούστα. Μάχη τοπικού χαρακτήρα ανάμεσα στη Χετάφε και την Ατλέτικο.

Ανάλυση

Βαγιεκάνο – Αλαβές

Μεγάλο διπλό για τη Βαγιεκάνο επί της Ουέσκα με 1-0. Πολύ σημαντικό το ότι κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν κόντρα σε μία αντίπαλο που παίζει φουλ επιθετικά και με άγνοια κινδύνου. Πρώτη νίκη στη φετινή σεζόν. Σκόρερ ο Ιμπουλά στο 29’. Ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες της και να κάνει σεφτέ εντός έδρας. Με 4-2-3-1 και τον Ραούλ Τομας στην επίθεση. Η Αλαβές τα πηγαίνει πολύ καλά για τα δεδομένα της έχοντας μόνο μία ήττα και αυτή απόλυτα φυσιολογική από την Μπαρτσελόνα. Ακολούθησαν η ισοπαλία χωρίς τέρματα με την Μπέτις και δύο νίκες κόντρα σε Εσπανιόλ με 2-1 και Βαγιαδολίδ με 1-0. Μάλιστα στο πρόσφατο διπλό επί της Βαγιαδολίδ το γκολ ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Ιμπάι Γκόμεθ και πανηγυρίστηκε έξαλλα. Τρίτο no goal στα τέσσερα φετινά της παιχνίδια. Η Βαγιεκάνο θέλει να πετύχει την πρώτη εντός έδρας νίκη, αλλά δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα ματς που πρέπει η ίδια να κάνει παιχνίδι. Την Αλαβές για να την κερδίσει κανείς πρέπει να φτύσει αίμα. Πάω στο Χ2.

 

Θέλτα – Βαγιαδολίδ

Κάποια στιγμή θα έχανε η Θέλτα. Αυτό συνέβη στη Χιρόνα με 3-2, σε ένα ματς που είχε την κατοχή της μπάλας και περισσότερες ευκαιρίες. Ισοφάρισε σε 1-1 ο Ασπας, δέχτηκε δύο γκολ ακόμα ως το 56’ για να μειώσει στο τελικό 3-2 ο Μπουφάλ στο 87’. Τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του στόπερ Γκαμπράλ που θα λείψει απόψε. Τρία goal/goal στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές για τους γηπεδούχους. Η Βαγιαδολίδ παραμένει σταθερά στην τελευταία δυάδα της βαθμολογίας αντιμετωπίζοντας τρομερό πρόβλημα στο γκολ. Τέσσερις αγωνιστικές και ακόμα δεν έχει σκοράρει. Και τα τέσσερα παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Δύο ισοπαλίες χωρίς τέρμα και δύο ήττες με 1-0 αριθμεί ως τώρα. Πιο πρόσφατο το 0-1 από την Αλαβές με γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις. Δεδομένο το 4-2-3-1 με τον Ουνάλ αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Ομάδα που δεν σκοράρει δεν κερδίζει. Η Βαγιαδολίδ θα ταμπουρωθεί για να καταστρέψει το επιθετικό παιχνίδι της Θέλτα, αλλά η γηπεδούχος θα την βρει κάποια στιγμή την άκρη και θα φτάσει στο τρίποντο. Ασος.

Έιμπαρ – Λεγκανές

Η Έιμπαρ μπήκε νωθρά στη σεζόν με δύο ήττες, αλλά δειχνει ολοένα και καλύτερα δείγματα. Νίκη με 2-1 επί της Σοσιεδάδ και σπουδαίο 1-1 στο Μετριπολιτάνο κόντρα στην Ατλέτικο. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε φτάσει στη μεγάλη νίκη, αφού προηγήθηκε στο 84’ με τον Ενρχιχ και δέχτηκε την ισοφάριση στο 94’. Τα τέσσερα φετινά της παιχνίδια είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Τα τρία εξ αυτών εμφάνισαν goal/goal. Απουσιάζει ο Πέδρο Λεόν. Η Λεγκανές βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Βέβαια έχει τη δικαιολογία του δύσκολου προγράμματος παίζοντας κατά σειρά με Μπιλμπάο, Σοσιεδάδ, Ρεάλ Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ. Κόντρα στην τελευταία υπέκυψε εντός έδρας με 1-0. Εννιά γκολ παθητικό ως τώρα. Την ακυρώθηκε γκολ του Καρίγιο στο 49’ και ενώ η αναμέτρηση βρισκόταν ακόμα στο 0-0. Ο Αργεντινός θα παίξει απόψε στην επίθεση έχοντας πίσω του τον Ερασο και στα άκρα τους Σίλβα και Ελ Ζαρ. Εκτός ο Σιμανόφσκι. Η αλήθεια είναι πως περιμένω από τη Λεγκανές ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να βρει τα πατήματά της. Το θέμα είναι πως στο κλουβί της Έιμπαρ κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολα. Μακριά…

Χετάφε – Ατλ. Μαδρίτης

Τοπική αναμέτρηση της Μαδρίτης. Εχει αλλάζει επίπεδο ή είναι απλά ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα της φετινής Χετάφε. Επτά βαθμοί σε τέσσερις αγωνιστικές με μόλις μία ήττα από τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου και πιο πρόσφατο το τεράστιο διπλό επί της Σεβίλλης στο Πιθχουάν με 2-0. Σκόραρε δις ο Ανχελ στο 3’ και το 38’. Όλα της τα ματς είναι under και no goal μέχρι τώρα. Καθαρό 4-4-2 με Ανχελ και Μολίνα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Πολύ δουλειά από τους ανασταλτικούς Ορτέγκα και Μαξίμοβιτς. Λείπουν Αραμπάρι, Μιγκέλ και Μπεργκάρα. Η Ατλέτικο φαίνεται πως είχε το μυαλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ και κόλλησε στο 1-1 εντός με την Έιμπαρ. Μάλιστα έφτασε μια ανάσα από την ήττα, αλλά ισοφάρισε στο 94’ ο Μπόρχα Γκαρσές. Είχε μπει αλλαγή στο 71’. Μεσοβδόμαδα έδειξε χαρακτήρα στη Γαλλία κόντρα στη Μονακό επικρατώντας με ανατροπή 2-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ισοφάρισε στο 31’ ο Κόστα, ενώ στο 45’ ο Χιμένεζ έγραψε το τελικό 2-1. Στην επανάληψη αμύνθηκε σωστά. Είναι μανούλα εξάλλου στο να υπερασπίζεται αποτελέσματα. Μια ήττα έχει υποστεί στα πέντε φετινά της παιχνίδια σε Ισπανία και Ευρώπη από τη Θέλτα στο Μπαλαϊδος. Τα τέσσερα εξ αυτών είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Πολύ δύσκολα θα ανοίξει ο ρυθμός στο συγκεκριμένο ματς. Η Ατλέτικο θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη με άκρως επαγγελματικό τρόπο και η Χετάφε ξέρει πως αν βρεθεί πίσω στο σκορ δύσκολα θα αντιδράσει.

Ρεάλ Μ. – Εσπανιόλ

Παρά τη φυγή του Ρονάλντο στη Μαδρίτη η ζωή συνεχίζεται και ο Μπέιλ δείχνει να έχει μπει για τα καλά στον ρόλο του νέου ηγέτη. Εχει ξεμπλοκάρει ο Ουαλός και μαζί με τους Ισκο και Μπενζεμά δείχνουν πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος της επίθεσης των Μαδριλένων. Στο Σαν Μαμές πήραν το 1-1 ισοφαρίζοντας με τον Ισκο στο 62’. Πρώτη γκέλα στο πρωτάθλημα. Ακολούθησε το άνετο 3-0 επί της Ρόμα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Φαουλάρα ο Ισκο στο 45’, γκολ και πάλι ο Μπέιλ, σκόραρε ο Μαριάνο Ντίαζ για το κερασάκι στην τούρτα στο 91’. Τρία over στα τέσσερα τελευταία ματς. Αναμένονται κάποιες αλλαγές φρεσκαρίσματος απόψε. Η Εσπανιόλ μετράει δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα με 2-1 από την Αλαβές εκτός ως τώρα. Στον τελευταίο της αγώνα επιβλήθηκε στις λεπτομέρειες με 1-0 της Λεβάντε. Σκόρερ ο Γκαρσία στο 52’. Ο Ισπανός μαζί με τον Μπαπτιστάο παίζουν εξαιρετικά στην επίθεση, ενώ ο Ιγκλέσιας κινείται από πίσω σε ρόλο κρυφού φορ. Τα τρία από τα τέσσερα φετινά ματς των φιλοξενούμενων είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Εξι σερί ήττες μετράνε στο Μπερναμπέου με τέρματα 17-1 εις βάρος τους. Κακά τα ψέματα θέμα νικητή δεν τίθεται. Τόσο ο άσος, όσο και το over αποτελούν λογικές επιλογές, αλλά ακόμα και ο συνδυασμός τους δεν ξεπερνάει το 1.55. Με αρκετή δόση ρίσκου θα επιλέξω το goal/goal περιμένοντας από τους φιλοξενούμενους να βρουν κενούς χώρους στην φλύαρη αμυντική γραμμή της Ρεάλ, που δέχεται γκολ στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Σε ενδιαφέρει