ΠΑΟΚ – Τσέλσι: Πρεμιέρα στην «καυτή» Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει έπειτα από απουσία ενός χρόνου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και φιλοξενεί στη γεμάτη Τούμπα την Τσέλσι που μετρά μόνο νίκες τη φετινή σεζόν.
paok tselsi

Πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Τσέλσι στην Τούμπα στην επιστροφή του στη διοργάνωση, αφού πέρυσι είχε υποστεί οδυνηρό αποκλεισμό από την Έστερσουντ.

Οι Θεσσαλονικείς, όσο και να μην το παραδέχονται, στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν και το ματς της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι που μετρά μόνο νίκες τη φετινή σεζόν, έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα με κάποιες απουσίες, με σημαντικότερη όλων αυτή του Εντέν Αζάρ.

Σε κάθε περίπτωση οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ είναι εδώ και η Τούμπα αναμένεται να είναι sold – out.

Τα προγνωστικά μου

ΠΑΟΚ – Τσέλσι: G/G (1.94)

Ανάλυση

Από νίκη σε νίκη βαδίζει ο ΠΑΟΚ και αποδεικνύει ότι το αρνητικό αποτέλεσμα στην Τούμπα κόντρα στην Μπενφίκα, ήταν λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου και αποτέλεσε μια απλή παρένθεση στη γενικότερη καλή εικόνα που βγάζει σε αυτούς τους πρώτους μήνες η ομάδα του Λουτσέσκου. Στο πρωτάθλημα έκανε το 3/3 με τη νίκη του στην Κρήτη επί του ΟΦΗ και συνεχίζει να είναι σε απόσταση βολής από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου, αφού μην ξεχνάμε ότι άρχισε τη σεζόν με αφαίρεση δύο βαθμών. Στο αποψινό ματς με την Τσέλσι καλείται να διαχειριστεί την απουσία του ηγετικού δεξιού μπακ, Λέο Μάτος, που είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στο ματς με την Μπενφίκα. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Πρίγιοβιτς, που αντιμετώπιζε μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού, αλλά δεν πρόκειται να είναι βασικός και τη θέση του στην κορυφή θα πάρει ο Πέλκας, με τον Λουτσέσκου να επιλέγει το λεγόμενο «ψεύτικο εννιάρι». Μάλιστα, άφησε εκτός αποστολής τόσο τον Νίκο Καρέλη, όσο και τον Άκπομ που θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην κορυφή. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Τόσκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Βιεϊρίνια να πηγαίνει στα δεξιά, αλλά και το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού, Βέρνμπλουμ.

Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κάνει το «μπαμ» της 1ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι; 

Κανένα πρόβλημα να «κλέψει» τις καρδιές των φίλων της Τσέλσι δεν είχε ο Μαουρίτσιο Σάρι στο ξεκίνημά του στον πάγκο της νέας του ομάδας, αφού με το 5/5 στην Πρέμιερ Λιγκ είναι στην κορυφή και σίγουρα έχει «ξορκίσει» τους εφιάλτες της περιόδου Κόντε, που το στυλ του δεν συγκινούσε ούτε τον κόσμο, ούτε τους παίκτες, όπως έχουν ομολογήσει σε δηλώσεις τους πάρα πολλοί. Στο τελευταίο ματς επικράτησε της Κάρντιφ με σκορ 4 – 1 και ανησύχησε μόνο όταν έμεινε πίσω στο σκορ στο 14’. Πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ο Αζάρ είχε γυρίσει το παιχνίδι, με τον Βέλγο να κάνει χατ – τρικ στο 80’. Βέβαια, το Γιουρόπα Λιγκ για τον Σάρι, όπως είχε αποδείξει και στη Νάπολι, είναι μια διαφορετική ιστορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι άφησε εκτός τους Αζάρ, Νταβίντ Λουίς, Κόβατσιτς για λόγους ξεκούρασης. Διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα οι Λόφτους Τσικ, Φάμπρεγκας.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (4 – 2 – 3 – 1)

Πασχαλάκης

Βιεϊρίνια

Βαρέλα

Κρέσπο

Τόσκα

Μαουρίσιο

Βερνμπλουμ

Ζαμπά

Μπίσεσβαρ

Ελ Καντουρί

Πέλκας

Τσέλσι (4 – 3 – 3)

Κέπα

Αθπιλικουέτα

Ρούντιγκερ

Κέιχιλ

Αλόνσο

Μπάρκλεϊ

Ζορζίνιο

Φάμπρεγκας

Γουίλιαν

Μοράτα

Οντόι

Εκτίμηση

Ακόμα και στο κακό του βράδυ, ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να βρίσκει γκολ στην Τούμπα. Αποδείχθηκε αυτό και κόντρα στην Μπενφίκα. Με αντίπαλο τη χαλαρή Τσέλσι, μπορεί να σκοράρει, αλλά αντίστοιχα, η ποιότητα των «μπλε» είναι τέτοια που αυτομάτως το αμφίσκορο έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Σε ενδιαφέρει