Γιουρόπα Λιγκ (Γ’ Όμιλος): Δεν αστειεύεται εντός η Κοπεγχάγη

Μέσα στην έδρα τους οι Δανοί αποτελούν ισχυρό αντίπαλο για κάθε ευρωπαϊκή ομάδα.
kopegxagi zenit

Με τις αναμετρήσεις Κοπεγχάγη – Ζενίτ και Σλάβια Πράγας – Μπορντό διεξάγεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική του Γ’ Όμίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές δίνεται η νίκη των Δανών, οι οποίοι εντός έδρας έχουν αποδείξει πως μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ανάλυση

Κοπεγχάγη – Ζενίτ

Η εγχώρια κυριαρχία της Κοπεγχάγης μεταφράζεται σε συμμετοχές επί μονίμου βάσεως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Δανοί έχουν πλέον αποκτήσει εμπειρία, καθώς τις τελευταίες δύο σεζόν έχουν πάρει ισάριθμες προκρίσεις στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ εντός έδρας στην Ευρώπη έχουν ηττηθεί μόλι μία φορά στα τελευταία 10 ματς. Φέτος, ο Κάρλος Ζέκα και η παρέα του απέκλεισαν της Στιάρναν, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Αταλάντα για να βρεθούν στους ομίλους. Στο πρωτάθλημα Δανίας παραμένει στην κορυφή, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή ηττήθηκε στο ντέρμπι κορυφής από τη Μίντιλαντ με 3-1. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο αμυντικός Λούφτνερ και ο μέσος Γουίντ.

Από τη μεριά της, η Ζενίτ αν και δυσκολεύτηκε απίστευτα στον τρίτο προκριματικό (ήττα με 4-0 από τη Ντιναμό Μινσκ, νίκη εντός έδρας με 8-1!), πήγε στα play off και πέρασε και εκεί για ένα γκολ απέναντι στην Μόλντε. Στο πρωτάθλημα Ρωσίας, την περασμένη αγωνιστική πέρασε με το νικηφόρο 2-1 από την έδρα της Όρενμπουργκ και πλέον βρίσκεται στην κορυφή με +5 από Ροστόφ και Σπαρτάκ Μόσχας. Εκτός παραμένει ξανά ο χαφ Νομπόα.

Πολύ δύσκολη έδρα έχει αποκτήσει η Κοπεγχάγη στα ευρωπαϊκά ματς, ενώ η Ζενίτ έδειξε ότι είναι τρωτή μακριά από τη δική της. 1

[image 2]

Σλάβια Πράγας – Μπορντό

Τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ντιναμό Κιέβου γνώρισε η Σλάβια Πράγας και έτσι πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα. Οι Τσέχοι, πάντως, εξέφρασαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία που είχαν σε αυτή τη φάση. Στο εγχώριο πρωτάθλημα, οι πρωτευουσιάνοι πέτυχαν την Κυριακή την έβδομη νίκη τους σε οκτώ αγωνιστικές με 3-1 επί της Σλοβάτσκο και παρέμειναν στην πρώτη θέση ισόβαμοι με την πρωταθλήτρια Πλζεν. Δεν έχουν αναφερθεί αγωνιστικά προβλήματα για σήμερα.

Από τη μεριά της, η Μπορντό για να βρεθεί εδώ απέκλεισε με τη σειρά τις Βέντσπιλς, Ιλίτσιβετς και Γάνδη στα προκριματικά. Πλέον στον πάγκο κάθεται ο Ρικάρντο, ο οποίος αντικατέστησε τον Πογέτ που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πωλήσεις κάποιων παικτών. Την περασμένη Κυριακή, ο ιΓιρονδίνοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3 απέναντι στη Νιμ και με το ζόρι βρίσκονται στην προτελευταία θέση. Στα αγωνιστικά, τραυματίας είναι ο μπακ Πουντζέ, ενώ εκτός παραμένει και ο στόπερ Πάμπλο.

Πολύ περίεργο ματς. Η Σλάβια Πράγας βρίσκεται σε καλή φάση τελευταία και η Μπορντό με νέο τεχνικό πλέον ψάχνεται για ανάκαμψη. Ίσως το καταφέρει σήμερα, ίσως όχι. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει