Γιουρόπα Λιγκ (Α’ Όμιλος): Ψάχνει αντίδραση η Λεβερκούζεν

Να εξιλεωθούν για το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα θέλουν οι "ασπιρίνες".
ludogorec leverkusen

Με τις αναμετρήσεις Λουντογκόρετς – Λεβερκούζεν και ΑΕΚ Λάρνακας Ζυρίχη διεξάγεται σήμερα η πρεμιέρα του Α’ Ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Νίκη για να κλείσουν τις “πληγές” τους από το 0/3 στη Μπουντεσλίγκα θέλουν οι “ασπιρίνες”, ενώ οι Κύπριοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη δυνατή τους έδρα.

Ανάλυση

Λουντογκόρετς – Λεβερκούζεν

Νωρίς μέσα στο καλοκαίρι ξεκίνησε και φέτις την ευρωπαϊκή περιπλάνησή της η Λουντογκόρετς, η οποία αποκλείστηκε στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Βίντι (0-0, 0-1), οπότε συνέχισε σε αυτά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και απέκλεισε τις Ζρίνσκι και Τορπέντο. Στο εγχώριο πρωτάθλημα, η ομάδα του Αουτουόρι δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά όσο άλλες φορές, καθώς ήδη μετράει τρεις απώλειες σε 8 αγωνιστικές. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο γκολκίπερ Στογιάνοφ, ο μέσος Ανισέτ και ο μπακ Γκριγκόριε, ενώ παρελθόν αποτελεί ο εξτρέμ Μισιτζάν που πήρε μεταγραφή στη Νυρεμβέργη.

 

Τραγικό ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει στην Μπουντεσλίγκα η Λεβερκούζεν, η οποία μετράει 3/3 ήττες. Το Σάββατο έχασε με 3-1 εκτός έδρας από τη Μπάγερν Μονάχου, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 0-1 μόλις στο 5′. Ο κόουτς Χέρλιχ έχει έρθει σε αρκετά δύσκολη θέση και σήμερα χρειάζεται επειγόντως τη νίκη για να… ανασάνει. Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης βρίσκονται ο στόπερ Ρέτσος, ο χαφ Μπαουμγκάρτλινγκερ και ο επιθετικός Πονγιάνπαλο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μέσου Αράνγκις.

Πιο ποιοτική ομάδα είναι η Λεβερκούζεν και σήμερα θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη για να ορθοποδήσει. Οριακά αποδεκτό είναι το διπλό. 2

[image 2]

AEK Λάρνακας – Ζυρίχη

Καταπληκτικές εμφανίσεις πραγματοποίησε η ΑΕΚ Λάρνακας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Απέκλεισε κατά σειρά τις Ντάνταλκ, Στουρμ Γκρατς και Τρεντσίν, πετυχαίνοντας συνολικά 15 τέρματα και δέχτηκε μόλις ένα! Στην πρεμιέρα του κυπριακού πρωταθλήματος, πάντως, έφερε 1-1 στην έδρα της Νέας Σαλαμίνας. Στα αγωνιστικά, τραυματίες είναι οι μπακ Τρουγιόλς και Αντωνιάδης και ο χαφ Λάμπαν.

Από τη μεριά της, η Ζυρίχη επέστρεψε μετά από απουσία μιας σεζόν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελβετίας. Στο φετινό πρωτάθλημα, η ομάδα του κόους Μανίν έχει πραγματοποιήσει μέτριο ξεκίνημα (2-2-2), ενώ το περασμένο Σάββατο πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου με τη νίκη με 4-2 επί της αδύναμης Μπρεϊτεράιν. Ντεμπούτο σε αποστολή θα κάνει ο φορ Κισάι, ενώ δεν έχουν αναφερθεί αγωνιστικά προβλήματα.

Αν παίξει όπως μας έχει συνηθίσει φέτος η ΑΕΚ Λάρνακας δε θα έχει κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει με το δεξί. Ο άσος μαζί με τα γκολ έχει νόημα. 1 & Over 1,5

Σε ενδιαφέρει