Σάλκε – Πόρτο: Η έδρα, το μομέντουμ και τα… λάθη

Από τη μία η παραδοσιακά ισχυρή έδρα της Σάλκε, από την άλλη το καλύτερο τάιμινγκ της Πόρτο και κοινό τους χαρακτηριστικό τα λάθη στα μετόπισθεν μέχρι τώρα στη σεζόν.
Σάλκε – Πόρτο: Η έδρα, το μομέντουμ και τα… λάθη

Πρώτη αναμέτρηση στον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σάλκε και την Πόρτο να κοντράρονται στη Φέλτινς Αρένα.

Τα προγνωστικά μου

Σάλκε – Πόρτο: Goal/Goal (1.80)

Ανάλυση

Το απόλυτο μηδέν ως τώρα για τη Σάλκε στην Μπουντεσλίγκα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Στον τελευταίο της αγώνα ηττήθηκε από την Γκλάντμπαχ με 2-1. Μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Εμπολο. Και τα τέσσερα φετινά της παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Θετική η παράδοση κόντρα σε Πορτογάλους με πέντε εντός έδρας νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο Τεντέσκο δεν αισθάνεται καθόλου άνετα στην καρέκλα του. Επιστρέφει ο Κονοπλιάνκα, απουσιάζει ο Σταμπουλί. Δεν αλλάζει το 3-4-1-2 έχοντας τον Σερντάρ πίσω από τους επιθετικούς Ουτ και Μπούργκσταλερ.

Σάλκε – Πόρτο με αμέτρητες επιλογές για όλα τα γούστα

Η Πόρτο μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην Πορτογαλία έχει τρεις νίκες και μια ήττα. Δεν είχε υποχρεώσεις πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο. Επαιξε στο Λιγκ Καπ  με την Τσάβες εντός έδρας και κόλλησε στο 1-1. Τέσσερα over στα πέντε φετινά της παιχνίδια. Απόψε θα παραταχθεί χωρίς τους Μπεμπά στην άμυνα και Σοάρες στην επίθεση. Το 2004 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στο γήπεδο που θα αγωνιστεί απόψε. Μόνο μία νίκη εκτός έδρας στα έξι τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Με 4-3-3 θα παραταχθεί απόψε με μέσους τους Ντανίλο, Ολιβέιρα, Ερέρα και στην επιθετικούς τον Μπραχίμι, τον Μαρεγκά και τον Αμπουμπακάρ.

Τα προγνωστικά μου

Σάλκε (3-4-1-2)

Φέρμαν

Σανέ

Νάλντο

Νάστασιτς

Καλιτζούρι

Ρούντι

Μπενταλέμπ

Μεντίλ

Σερντάρ

Ουτ

Μπουργκστάλερ

Πόρτο (4-3-3)

Κασίγιας

Περέιρα

Φελίπε

Μιλιτάο

Τέγες

Ντανίλο

Ερέρα

Ολιβέιρα

Μπραχίμι

Μαρεγκά

Αμπουμπακάρ

Εκτίμηση

Το μομέντουμ ευνοεί την Πόρτο, που συν τοις άλλοις θα είναι πιο ξεκούραστη αφού στο Λιγκ Καπ έπαιξε με αρκετές αλλαγές. Η έδρα της Σάλκε φέρνει κάπως την κατάσταση σε ισορροπία. Αμφότερες οι ομάδες υποπίπτουν σε αρκετά λάθη στα μετόπισθεν στο ξεκίνημα της σεζόν και με ωθούν ολοταχώς στο αμφίσκορο.

Σε ενδιαφέρει