Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ: Με τον ρεαλισμό του Φαβρ

Με τον Λουσιάν Φαβρ πλέον στον πάγκο της η Ντόρτμουντ θέλει να αρχίσει με το δεξί και τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας δύσκολη εκτός έδρας αποστολή με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ.
Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ: Με τον ρεαλισμό του Φαβρ

Πρώτη αγωνιστική για τον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ντόρτμουντ να έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στο Βέλγιο κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.

Νέος προπονητής φέτος για τους Γερμανούς ο Λουσιάν Φαβρ που προσπαθεί να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα.

Σέντρα στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ: 2 (1.91)

Ανάλυση

Πρωταθλήτρια Βελγίου η Κλαμπ Μπριζ και ως εκ τούτου βρέθηκε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την παρουσία της έως τώρα στη χρονιά φαίνεται ότι θα διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα, αφού είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Στο τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα, επικράτησε με ανατροπή της Λόκερεν 2 – 1, με το δεύτερο γκολ να το πετυχαίνει στο 98’ με αμφισβητούμενο πέναλτι. Έχει ντέρμπι την Κυριακή στην έδρα της Γάνδης. Εκτός ο επιθετικός Ρεζάεϊ, ενώ είναι γνωστές οι απουσίες των Νακάμπα και Μάτα.

Θα καταφέρει η Ντόρτμουντ να πάρει τη νίκη στο Βέλγιο επί της Κλαμπ Μπριζ; 

Επέστρεψε στις νίκες η Ντόρτμουντ μετά την εκτός έδρας ισοπαλία που είχε φέρει με το Ανόβερο και επικράτησε στη Βεστφαλία της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με σκορ 3 – 1. Κατάφερε να προηγηθεί στο 36’ από στατική φάση, ισοφαρίστηκε στο 68’, αλλά κατάφερε πριν ακόμα αγχωθεί να απαντήσει στο 72’και τελικά να επικρατήσει με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο τέλος του αγώνα. Ο Λουσιάν Φαβρ παραμένει αήττητος, αλλά θέλει να δώσει ένα διαφορετικό ύφος στην Ντόρτμουντ, κάνοντάς την πιο ρεαλιστική, λιγότερη τρελή επιθετικά και με μεγαλύτερη ισορροπία στις γραμμές της. Μέχρι τώρα δικαιώνεται. Σημαντικές απουσίες του βασικού επιθετικού, Πάκο Αλκάθερ και του βασικού αμυντικού χαφ, Ντιλέινι. Εκτός και ο Πορτογάλος μπακ Γκερέιρο, αλλά επιστρέφει ο Πούλισιτς.

Πιθανές ενδεκάδες

Κλαμπ Μπριζ (3 – 5 – 2)

Λέτιτσα

Πουλέν

Μίτροβιτς

Ντένσβιλ

Ντένις

Φόρμερ

Ριτς

Βανάκεν

Νταντζούμα

Γουέσλει

Βόσεν

Ντόρτμουντ (4 – 2 – 3 – 1)

Μπίρκι

Πίστσεκ

Ακανζί

Ντιαλό

Σμέλτσερ

Νταχούντ

Βίτσελ

Σάντσο

Ρόις

Πούλισιτς

Φίλιπ

Εκτίμηση

Ο Λουσιάν Φαβρ έχει αλλάξει τη φυσιογνωμία της Ντόρτμουντ και όσοι τη θυμούνται ως μια ομάδα που στο 10’ το σκορ θα μπορούσε να είναι 1 – 1, ας την ξεχάσουν. Αυτός ο ρεαλισμός στο παιχνίδι της, είναι χρήσιμος σε αυτά τα εκτός έδρας ματς και μπορούν οι Βεστφαλοί να πάρουν τη νίκη. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει