Α’ Γαλλίας: Νέος κόουτς στην Μπορντό

Με τον Ρικάρντο στον πάγκο θα συνεχίσει η Μπορντό μετά την απομάκρυνση Πογέτ. Ντεμπούτο κόντρα στη φουλ επιθετική Νιμ.
Α’ Γαλλίας: Νέος κόουτς στην Μπορντό

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η πέμπτη αγωνιστική στο Σαμπιονά. Σκοράρει κατά βούληση η Μαρσέιγ, στον πάτο η Γκινγκάμπ, βγάζουν ενέργεια επιθετικά Ναντ και Νιμ.

Ανάλυση

Ναντ – Ρεμς

Μεγάλο διπλό για τη Ναντ στο Στρασβούργο με 3-2. Επαιξε άκρως επιθετικά και κατάφερε να ανταμειφθεί. Ξεκάθαρη η επιλογή του Καρντόσο να αλλάξει φέτος το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Πολύ σημαντικό ότι δεν αντιμετωπίζει στο ξεκίνημα το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα. Θα παίξει με 4-2-3-1 έχοντας τον Σάλα στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Εβανγκελίστα, Ρονζιέ και τον ταχύτατο Γουάρις. Η Ρεμς κέρδισε αρχικά με 1-0 της Νις και τη Λυών, αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική. Τεσσάρα από την Αμιάν και εντός έδρας 0-1 από τη Μονπελιέ. Πρώτος στόχος το μηδέν στα μετόπισθεν, αλλά δεν βγαίνει πάντα σε καλό. Τα τρία από τα τέσσερα φετινά της παιχνίδια είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Λείπει ο ακραίος αμυντικός Μετανίρ. Καθαρά 5-3-2 με Σουκ και Σαβαρία στην επίθεση. Οι ακραίοι Φοκέτ και Κόναν θα ανεβαίνουν όταν επιτίθεται και θα μετατρέπουν το σύστημα σε 3-5-2. Η αλλαγή αγωνιστικού στυλ φέρνει στη Ναντ αρκετές τελικές σε κάθε παιχνίδι. Το παθητικό παιχνίδι της Ρεμς δεν θα βγαίνει πάντα σε καλό. Ασος.

 

Μπορντό – Νιμ

Από νωρίς μπήκε φέτος στα βάσανα η Μπορντό παίζοντας από τον Ιούλη στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Τελικά με το σπαθί της βρέθηκε στους ομίλους. Μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει της Σπάρτα Πράγας. Ηδη έχει αποχωρήσει ο Πογέτ από τον πάγκο μετά από τσακωμό με τη διοίκηση. Νέος τεχνικός ο Ρικάρντο που θέλει να επαναφέρει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και στις νίκες μετά την ήττα με 2-0 από τη Ρεν πριν τη διακοπή. Λείπει ο αμυντικός Πάμπλο. Θα παραταχθεί με 4-3-3 και τους Καλού, Καμανό, Κορνέλιους στην επίθεση. Η Νιμ μπήκε στη σεζόν με δύο μεγάλες νίκες σκοράροντας επτά γκολ. Ακολούθησαν οι ήττες από Τουλούζ με 1-0 και Παρί με 4-2. Παίζει φουλ επιθετικά και δύσκολα θα αλλάξει αγωνιστικό στυλ παιχνιδιού. Τρία over και goal/goal στα τέσσερα φετινά ματς. Σοβαρές οι απουσίες των Σαβανιέ, Ντιαλό και Μπουανγκά. Ολοι τους βασικοί και αναντικατάστατοι. Ξεκάθαρο 4-4-2 με Μαουάσα και Γκιγιόμ στην επίθεση. Γρίφος το ματσάκι. Η Μπορντό με νέο κόουτς, η Νιμ επιθετική, αλλά με απουσίες. Μακριά κι αγαπημένοι.

Μαρσέιγ – Γκινγκάμπ

Τεράστιο διπλό επί της Μονακό για τη Μαρσέιγ με 3-2, ανατροπή και το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Γκαρσία κάνει πολύ καλή δουλειά στον πάγκο. Βγάζει ενέργεια η ομάδα. Και τα τέσσερα φετινά ματς ήταν over 3,5. Τα τρία εξ αυτών ήταν goal/goal. Δεν παίζει ούτε σήμερα ο βασικός κίπερ Ματαντά. Πολύ πιο επιθετικό απ’ ότι δείχνει στα χαρτιά το 4-2-3-1. Ο Μήτρογλου στην κορυφή και ο Παγέ έρχεται από πίσω δίνοντας τα απαιτούμενα στηρίγματα. Τραγικό ξεκίνημα για την Γκινγκάμπ με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς από Σεντ Ετιέν, Παρί, Λιλ και Τουλούζ. Μάλιστα δέχτηκε 10 γκολ. Πολλά λάθη στην άμυνα. Και τα τέσσερα παιχνίδια της είναι over. Ο Κομπουαρέ στηρίζεται από τη διοίκηση, αλλά αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα παραμείνει για πολύ ακόμα στη θέση του. Νοκ άουτ ο Ροντλέν. Δεν αλλάζει το επιθετικό 4-3-3 με τους Κου, Κοκό και Τουράμ στην επίθεση. Η Μαρσέιγ σκοράρει κατά ριπάς στο ξεκίνημα, ενώ η Γκινγκάμπ δέχεται τα γκολ σαν στραγάλια. Ξεκάθαρη επιλογή ο άσος συνδυαστικά με το over.

Σε ενδιαφέρει