Κύπρος: Αφεντικά Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ

Να σπάσει την αρνητική παράδοση του… 2/2 θέλει η Ομόνοια, την ώρα που ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να ηρεμίσει μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.
Κύπρος: Αφεντικά Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ

Ξεκάθαρα φαβορί στα σημερινά ματς της δεύτερης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος είναι η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ κόντρα σε Παραλίμνι και Ερμή αντίστοιχα.

Ανάλυση

Ομόνοια – Ε.Ν.Παραλιμνίου

Η Ομόνοια κέρδισε την Αλκή στην πρεμιέρα με 1-0, αλλά δεν ενθουσίασε. Πάντως ήταν ξεκάθαρα ανώτερη και έπρεπε να είχε καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ, κάτι που δεν έκανε. Υπάρχει θέμα στο εκτελεστικό κομμάτι. Κατά την περίοδο της διακοπής οι παίκτες δούλεψαν σε αυτό. Υπάρχει μια παράδοση που καταδιώκει τους γηπεδούχους και τους θέλει να κερδίζουν εδώ και μια οχταετία και τα δύο πρώτα ματς της εκάστοτε σεζόν. Αν δεν την σπάσει κι απόψε αναρωτιέμαι πότε θα το κάνει. Το Παραλίμνι ανέβηκε φέτος ή μάλλον καλύτερα, επέστρεψε εκεί που ανήκει. Στη μεγάλη κατηγορία. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε με το εντυπωσιακό 5-3 από τη Νέα Σαλαμίνα παίζοντας φουλ επιθετικά και χωρίς καμία αίσθηση του τι σημαίνει άμυνα. Με παρόμοια λογική αν πάει απόψε στο ΓΣΠ δεν γλιτώνει. Πολύ περισσότερο παίζοντας χωρίς Ριέρα, Φράγκο και Μαγκατέ. Εξαιρετική περίπτωση το over, αφού δίνεται η ευκαιρία στην Ομόνοια να ξεμπουκώσει.

Θα κατραφέρει να διπλασιάσει τις νίκες της η Ομόνοια στο φετινό πρωτάθλημα; 

Ερμής – ΑΠΟΕΛ

Μεγάλο αποτέλεσμα για τον Ερμή στην έδρα της Αλκής με 2-0. Επαιξε ακριβώς όπως έπρεπε να φτάσει στο μεγάλο διπλό. Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει μια ανώτερη ομάδα, αλλά με ανεβασμένη ψυχολογία. Κακή η πρόσφατη παράδοση, αφού μετράει 4 ήττες και 1 ισοπαλία εντός κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του μετά το ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Αστάνα στα πέναλτι. Ετσι δεν θα έχει φέτος ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Τουλάχιστον θα συγκεντρωθεί απερίσπαστος στη μάχη του τίτλου. Κούνησε μαντήλι ο εξαιρετικός Ούγγρος, Σάλαι για Μπουντεσλίγκα μεριά. Λείπει ο ακραίος αμυντικός Καζού. Ξεκάθαρο φαβορί ο ΑΠΟΕΛ, αλλά κουβαλάει την απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα. Ο Ερμής έχει ενθουσιασμό στο παιχνίδι του και μπορεί μέχρι ενός σημείου να του βάλει δύσκολα. Αν βρει και κανέναν γκολ ακόμα καλύτερα για να επιβεβαιώσει το καλοπληρωμένο goal/goal.

Σε ενδιαφέρει