Τσάμπιονσιπ: Σε κρίση η Άστον Βίλα

Έβδομη αγωνιστική για την Τσάμπιονσιπ, με την Άστον Βίλα να βρίσκεται σε κρίση μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.
Bruce Aston Villa

Σέντρα στην Τσάμπιονσιπ και συγκεκριμένα με την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μίντλεσμπρο, Στόουκ και Βίλα έχουν εκτός έδρας αποστολές, με την τελευταία να είναι σε αγωνιστική κρίση, λόγω των συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη.

Ανάλυση

Μπρέντφορντ – Γουίγκαν

Μια χαρά η πορεία της Μπρέντφορντ μέχρι τώρα, καθώς είναι μέσα στην 6άδα και παράλληλα συνεχίζει απόλυτα νικηφόρα την πορεία της στην έδρα της έχοντας φτάσει στο 4/4. Τελευταία της επικράτηση το 2 – 1 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ, που ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αφού το γκολ της νίκης επιτεύχθηκε στο 84. Σε γενικές γραμμές είναι μια πολύ επιθετική ομάδα που δημιουργεί με ευκολία ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Επιστρέφει ο πρώτος της σκόρερ, Μοπέ.

Νίκη για τη Γουίγκαν ή καλύτερα επιστροφή στις νίκες για τη Γουίγκαν, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Ρόδεραμ με 1 – 0 σε ένα ματς που το υπολόγιζε εξ αρχής για τρεις βαθμούς. Το γκολ της νίκης (1 – 0) επιτεύχθηκε στο 73’ με σκόρερ τον Βον, σε ένα παιχνίδι που λίγο ήθελε για να στραβώσει εντελώς. Έχει τρεις νίκες σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές και φυσικά ο απολογισμός της κρίνεται θετικός. Εκτός ο βασικός εξτρέμ, Μάσεϊ.

Πάμε με τη νίκη της Μπρέντφορντ, που ειδικά εντός έδρας είναι… τράπεζα. Δεν έλυσε τα προβλήματά της η Γουίγκαν, επειδή νίκησε τη Ρόδεραμ.

Σημαντικά ματς για την Τσάμπιονσιπ

Νόργουιτς – Μίντλεσμπρο

Σε ανοδική πορεία έδειχνε η Νόργουιτς πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, αφού απέκλεισε την Κάρντιφ στο Λιγκ Καπ και στη συνέχεια πήρε την ισοπαλία (1 – 1) στο ντέρμπι με την Ίπσουιτς. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 57’, αλλά ισοφάρισε σχετικά γρήγορα (71’) και πήρε τελικά την ισοπαλία, που κρίνεται ως θετικό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, ο μέχρι τώρα απολογισμός της στο πρωτάθλημα είναι πολύ μακριά από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Είναι από τις λίγες ομάδες στην κατηγορία που μπορούν να σταματήσουν τον επιθετικό οίστρο της Λιντς και η Μίντλεσμπρο φρόντισε να το αποδείξει αυτό μέσα στην έδρα της ομάδας του Μπιέλσα. Στο 0 – 0 το τελικό αποτέλεσμα, με τους παίκτες του Πιούλις να κερδίζουν τις εντυπώσεις, δείχνοντας ότι πράγματι φέτος είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν ευθέως την άνοδο. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τη Λιντς στην 1η θέση με 14 βαθμούς και έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, που είναι σαφώς η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία.

Η ισοπαλία που πήρε η Μίντλεσμπρο στην έδρα της Λιντς ανεβάζει και την αυτοπεποίθηση της ομάδας του Πιούλις. Για αυτό το λόγο πάμε με το διπλό.

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Στόουκ

Πορεία για τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ που ούτε η ίδια δεν την περίμενε. Επικράτησε εκτός έδρας της Ρέντινγκ (1 – 2) που «καιγόταν» για την πρώτη της νίκη, φτάνοντας στο τρίτο συνεχόμενο τρίποντό της στο πρωτάθλημα. Τα γκολ δεν προήλθαν βέβαια από ομαδικές προσπάθειες, αλλά με δύο μακρινά σουτ στο 12’ και το 46’. Για το σημερινό κόντρα στη Στόουκ έχει πολλές απουσίες ενώ και στη διακοπή υπήρχαν αρκετοί διεθνείς, οπότε δεν η ξεκούραση για πολλούς πήγε… περίπατο.

Ηττήθηκε μεν η Στόουκ από τη Γουέστ Μπρομ, αλλά αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί έως και φυσιολογικό και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με αυτή στην αρχή του πρωταθλήματος. Το τελικό σκορ ήταν 2 – 1, με τη Στόουκ να μειώνει στο 95’, αλλά στο 71’ ο Αφόμπε έχασε πέναλτι που θα μπορούσε να μειώσει πιο γρήγορα το σκορ, θέτοντας διαφορετικά δεδομένα. Στη διάρκεια της διακοπής ο Ρόουετ είχε την ευκαιρία να δουλέψει με το πιο ποιοτικό ρόστερ της κατηγορίας και το ζητούμενο είναι η δουλειά να φανεί στο γήπεδο.

Διπλό. Καλύτερο ρόστερ η Στόουκ, είχε το χρόνο να δουλέψει στη διακοπή, τη στιγμή που η Σέφιλντ έχει αρκετές απουσίες.

Μπλάκμπερν – Άστον Βίλα

Πρώτη ήττα της χρονιάς για την Μπλάκμπερν και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο, καθώς το 4 – 1 στο Μπρίστολ από την τοπική Σίτι ήταν πολύ βαρύ. Και μάλιστα όλα αυτά ενώ προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 13’. Δέχθηκε στην ισοφάριση στο 38’ και στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε δεχόμενη τρία γκολ για το τελικό 4 – 1. Εντός έδρας έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η διακοπή για την Άστον Βίλα ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς είχε έναν αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ από την Μπέρτον και στη συνέχεια υπέστη βαριά ήττα εκτός έδρας από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 4 – 1. Τραγική εμφάνιση και μάλλον το σκορ την κολακεύει, αφού οι γηπεδούχοι κατά πολύ ανώτεροι και θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Για ντροπιαστική εμφάνιση έκανε λόγο ο προπονητής της ομάδας, Στιβ Μπρους, προσθέτοντας ότι ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν ό,τι χειρότερο. Δεν έχει νικήσει 5 συνεχόμενα ματς η Βίλα και έχει επέλθει προβληματισμός. Έτοιμοι οι Μπολασί, Άμπραχαμ και Χόγκαν.

Στα ματς της Βίλα δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος με σημεία. Goal/Goal και… ξενοιάζει.

Σε ενδιαφέρει