Σούπερ Λίγκα: Mε το μυαλό στην Ευρώπη οι «δικέφαλοι»

Να συγκεντρωθούν στις εγχώριες υποχρεώσεις τους θα προσπαθήσουν σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
ofi paok

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα, οι “ευρωπαίοι” ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν Πανιώνιο (εντός) και ΟΦΗ (εκτός) αντίστοιχα, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται από το ματς Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα.

Ανάλυση

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

Την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό γνώρισε την περασμένη αγωνιστική ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν παρουσίασε το ίδιο καλό πρόσωπο με την πρεμιέρα. Τα νεύρα κυριάρχησαν για τους Κρητικούς και σε αυτό συνέβαλε και η διαιτησία, με 8 από τους 14 παίκτες να… κιτρινίζονται και τον Νίκο Παπαδόπουλο να αποβάλλεται! Εξελίξεις υπάρχουν στο ιδιοκτησιακό, με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μιχάλη Μπούτση να έχει μαζέψει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και πλέον απομένουν τα τυπικά για να αλλάξει και επίσημα χέρια η ομάδα του Ηρακλείου. Στη διακοπή, οι “νεοφώτιστοι” έδωσαν φιλικό με τον Πλατανιά στο οποίο επιβλήθηκαν με 2-0 και σήμερα η ομάδα αναμένεται να παίξει μπροστά σε πολύ κόσμο, καθώς είναι το πρώτο φετινό επίσημο εντός έδρας ματς. Στα αγωνιστικά, εκτός έμειναν ο αμυντικός μέσος Μεγιάδο, ο μπακ Δεληγιαννίδης και ο στόπερ Μιχόγεβιτς, ενώ κανονικά υπολογίζονται ο σέντερ μπακ Παπάζογλου, ο δεξιός μπακ Αργυρόπουλος και ο χαφ Οικονόμου.

Από τη μεριά του, ο ΠΑΟΚ αν και δυσκολεύτηκε αρκετά την περασμένη αγωνιστική, τελικά κατάφερε να φύγει με το διπλό (0-1) μέσα στην έδρα του Πανιωνίου. Έτσι, με το 2 στα 2 που έχει στις ισάριθμες αγωνιστικές έχει φτάσει στους 4 βαθμούς, καθώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2. Ο Πανιώνιος τον ζόρισε, ωστόσο κατάφερε και έφυγε με το 1-0 και το διπλό από τη Νέα Σμύρνη. Σίγουρα, η ομάδα του Λουτσέσκου θα έχει και το μυαλό της στο εντός έδρας με την Τσέλσι την επόμενη Πέμπτη, όμως και το σημερινό αποτελεί σηματική δοκιμασία, αφού ο “δικέφαλος του Βορρά” έχει να νικήσει στο “Γεντί Κουλέ” από το 2012. Πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του πρώτου σκόρερ Πρίγιοβιτς και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο νεαποκτηθείς Καρέλης, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στην αποστολή. Επιστρέφει από τιμωρία ο στόπερ Βαρέλα, ενώ εκτός θα μείνουν ο, επίσης, στόπερ Χατσερίντι και ο εξτρέμ Λημνιός. Αλλαγές αναμένονται από τον Ρουμάνο κόουτς.

Δεν είναι καθόλου εύκολο ματς για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα ήθελε να φύγει όσο το δυνατόν πιο… ανώδυνα από το Ηράκλειο. Ο ενθουσιασμός του ΟΦΗ μπορεί να του φέρει σίγουρα ένα γκολ. GG

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα

Με πεσμένη ψυχολογία και τον Λευτέρη Βελέντζα στον πάγκο του, ο Απόλλων Σμύρνης γνώρισε την ήττα με 1-0 στην έδρα του Λεβαδειακού. Η εικόνα του σε σχέση με την πρεμιέρα δεν άλλαξε, ήταν πολύ μέτρια και η δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς ήρθε φυσιολογικά. Στον πάγκο, πλέον, ήρθε ο 44χρονος Ισπανός Αλμπέρτο Χιμένεθ Μοντεαγούδο, ενώ αποκτήθηκαν και οι Αργεντίνοι επιθετικοί Ντεφεντερίκο και Ακόστα. Κατά τη διάρκεια της διακοπής, δόθηκε φιλικό με τον ΝΠΣ Βόλο, με τον οποίο έμεινε ισόπαλος στο 1-1 εκτός έδρας. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο αριστερός μπακ Οριουέλα, ο εξτρέμ Άιλερς και ο χαφ Κονέ.

Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε τη συντριβή με 5-0 από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, παίζοντας αρκετά παθητικά από τη στιγμή που δέχτηκε το πρώτο γκολ (μετά το μισάωρο). Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη και σήμερα θα προσπαθήσει να πάρει τους πρώτους της βαθμούς σε ένα γήπεδο που έχει να νικήσει από το 2001. Το κενό του Πέδρο Κόντε θα κληθεί να καλύψει ο Κλάους Αθανασιάδης, ενώ αποκτήθηκε και ο χαφ Νάουμετς. Κατά τη διάρκεια της διακοπής για το Nations League, οι Γιαννιώτες έδωσαν φιλικό με τομ Καραϊσκάκη Άρτας και νίκησαν με 4-0. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο μεσοεπιθετικός Μυστακίδης, ενώ έξω θα μείνουν ο στόπερ Ευαγγέλου και ο αριστερός μπακ Κακουμπά.

Με καινούριο τεχνικό ο Απόλλων Σμύρνης θα ψάξει όπως και ο αντίπαλός του τους πρώτους βαθμούς σήμερα στο πρωτάθλημα. Μπερδεμένα τα πράγματα, το αφήνουμε στην άκρη. ΝΟ ΒΕΤ

ΑΕΚ – Πανιώνιος

Με το φτωχό, αλλά πολύτιμο 1-0 έφυγε από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική η ΑΕΚ και έτσι έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα. Δίκαιο το αποτέλεσμα, αφού ουσιαστικά οι γηπεδούχοι πίεσαν μόνο προς το τέλος. Η “Ένωση” μετά το σημερινό ματς έχει το εκτός έδρας με τον Άγιαξ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στους οποίους θα βρεθεί μετά από 12 χρόνια και αυτό από μόνο του μπορεί να επιδράσει… παραπλανητικά στο αποψινό. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, βέβαια, δήλωσε πως στο μυαλό του υπάρχει μόνο ο Πανιώνιος, όμως το rotation δε θα το αποφύγει. Εκτός άφησε τους στόπερ Οικονόμου και Γαλανόπουλο και το δεξιό μπακ Γκάλο, ενώ ανέτοιμοι είναι οι φορ Μπογέ και Αλμπάνης. Αντιθέτως, επιστρέφει μετά από καιρό ο στόπερ Τσιγκρίνσκι, ενώ για πρώτη φορά συμπεραλμβάνεται σε αποστολή ο εξτρέμ Γιαννιώτας.

Από τη μεριά του, ο Πανιώνιος αν και προσπάθησε πολύ κόντρα στον ΠΑΟΚ εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική, δεν τα κατάφερε, χάνοντας τελικά με 0-1. Η ομάδα του Ανιγκό, πάντως, δεν έχει καιρό για χάσιμο, αφού το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιατέρως βαρύ με την ΑΕΚ σήμερα και τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα. Στη διάρκεια της διακοπής, οι “κυανέρυθροι” έδωσαν φιλικό με τον Αήττητο Σπάτων εκτός έδρας και ηττήθηκαν με 4-2, σε ένα ματς που έγιναν πολλές δοκιμές. Κανονικά υπολογίζεται πλέον ο γκολκίπερ Κότνικ, καθώς η διοίκηση αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ενώ δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και βασικός. Αντιθέτως, εκτός έμεινε ο αριστερός μπακ Κότσιτς που δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του.

Νίκη και με μισό μηδέν θα ήθελε σήμερα η ΑΕΚ και όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Θεωρώ ότι κάπως έτσι θα κυλήσει η αναμέτρηση σήμερα στο ΟΑΚΑ. 1 & Under 3,5

Σε ενδιαφέρει