Α’ Γαλλίας: Η Ευρώπη… αποπροσανατολίζει

Με το μυαλό στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ Λυών και Μονακό αντιμετωπίζουν απόψε Καέν και Τουλούζ αντίστοιχα εκτός έδρας.
Toulouse Monaco TIPS

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της πέμπτης αγωνιστικής στο Σαμπιονά με πέντε πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Ανάλυση

Καέν – Λυών

Πρώτη φετινή νίκη για την Καέν με 2-0 στην έδρα της Ντιζόν. Ο Κριβέλι άνοιξε το σκορ στο 24’ και ο Μποβέ σφράγισε το τρίποντο στις καθυστερήσεις. Τρία ματς αήττητη. Και τα τέσσερα φετινά της παιχνίδια είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Για ρπώτη φορά φέτος κράτησε απαραβίαστη την εστία της. Σκληρή ομάδα. Δεδομένο το 4-2-3-1 με Κριβέλι στην κορυφή και από πίσω τους Σανκό, Νινγκά και Ντεμινγκέ. Η Λυών δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τις κολλητές εντός έδρας νίκες της χάνοντας από τη Νις με 1-0. Μαγική εικόνα το τελικό αποτέλεσμα. Εχασε σωρεία ευκαιριών. Ατυχη στο τελείωμα των φάσεων. Δύο νίκες και δύο ήττες μέχρι τώρα. Και τα τέσσερα παιχνίδια της ήταν no goal. Ακολουθεί η πρεμιέρα των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σίτι στο Μάντσεστερ. Λείπουν Φερνάντο και Γκιρί. Με 4-2-3-1 και τον Φεκίρ πίσω από τον φουνταριστό Ντεπάι. Φαβορί η Λυών, αλλά αντιμετωπίζει μία πολύ σκληρή ομάδα και συνάμα έχει το μυαλό της και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στρέφομαι προς την εναλλακτική του «2-3» γκολ που το φέρνουν πολύ συχνά αμφότερες.

 

Αμιάν – Λιλ

Ξεκίνησε την χρονιά με δύο ήττες η Αμιάν, αλλά έστρωσε στη συνέχεια κερδίζοντας επιβλητικά με 4-1 τη Ρεμς και φεύγοντας από την ισχυρή έδρα της Σεντ Ετιέν με το 0-0. Παίζει με ένα θεωρητικά επιθετικό 4-3-3, αλλά στην πράξη μετατρέπεται περισσότερο σε 4-5-1. Στα άκρα Βαλένσια και Τοβάρ, ενώ κορυφή παίζει ο Κονατέ. Πρώτη φετινή ήττα για τη Λιλ πριν τη διακοπή με 1-0 στην έδρα της Ανζέ. Παθητική στο μεγαλύτερο διάστημα. Περισσότερο έπαιξε για την ισοπαλία και το πλήρωσε. Τρίτο διαδοχικό no goal. Πάντως είναι ξεκάθαρο πως έχει ανεβάσει στροφές σε σχέση με πέρσι. Απόψε θα λέίψουν οι Κόφι και Λεάο, ενώ ο Γκαλτιέ δεν προτίθεται να αλλάξει το 4-2-3-1 με τους Μπαμπά, Ικονέ και Πέπε πίσω από τον φουνταριστό Ρεμί. Οι δύο ομάδες έχουν φέρει μεταξύ τους πέντε διαδοχικά no goal ανεξαρτήτως έδρας, εκ των οποίων τα τέσσερα είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Θα επιλέξω, λοιπόν, το under που φαντάζει μονόδρομος.

Ντιζόν – Ανζέ

Μετά από τρεις νίκες για τη Ντιζόν ήρθε και η προσγείωση χάνοντας από την Καέν εντός με 2-0. Δεν ήταν πουθενά στο γήπεδο. Προσπάθησε ανορθόδοξα να πιέσει μετά το εις βάρος της 1-0, αλλά μάταια. Η διακοπή της έκανε καλό. Τρία σερί no goal. Λείπουν οι Μούτου, Κουλιμπαλί, Χουν και Μπαλμόντ. Με 4-2-3-1 και πάλι, αλλά ο Κεϊτά δεν αποκλείεται να παίξει στη μεσοεπιθετική τριπλέτα αντί του Ζανό. Κορυφή της επίθεσης ο Ταβάρες. Η Ανζέ μπήκε ακριβώς με την αντίθετη αγωνιστική συμπεριφορά από τους γηπεδούχους στη σεζόν. Δηλαδή γνώρισε τρεις κολλητές ήττες, αλλά αντέδρασε κερδίζοντας εντός έδρας τη Λιλ. Σκόρερ ο Τραορέ στο 60’. Το σημαντικότερο ήταν ότι από το 64’ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο και άντεξε. Τιμωρημένος ο Μανγκανί, τραυματίας ο Πουγιό. Με Μπαχόκεν στην κορυφή της επίθεση, δεν αποκλείεται ο Φουγκινί να ξεκινήσει βασικός αντί του Τάιτ σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Παραδοσιακά ισχυρή στο σπίτι της η Ντιζόν και δύσκολα περιμένω να κάνει δεύτερη κολλητή εντός έδρας κακή εμφάνιση. Προβάδισμα στον άσο. Δεν ψαρώνω με το γεγονός ότι έκανε σεφτέ η Ανζέ πριν τη διακοπή.

Μονπελιέ – Στρασβούργο

Η Μονπελιέ πριν τη διακοπή απέδρασε με το διπλό από την έδρα της Ρεμς με 1-0. Σκόρερ ο Ογιόνγκο στο 77’. Τρίτος αγώνας δίχως ήττα και δεύτερο κολλητό ματς χωρίς να δεχτεί γκολ. Ο Ζακαριάν θα παρατάξει απόψε την ομάδα του με γεμάτο κέντρο και 3-4-2-1. Κορυφή της επίθεσης ο Ντελόρ και από πίσω θα κινούνται Μολέ και Λαμπόρντ. Το Στρασβούργο κέρδισε την πρώτη αγωνιστική της Μπορντό και έκτοτε αγνοεί το τρίποντο μετρώντας μία ισοπαλία και δυο ήττες. Πιο πρόσφατη αυτή από τη Ναντ εντός έδρας με 3-2. Προηγήθηκε στο 21’, αλλά μέχρι το 59’ βρισκόταν πίσω με 3-1. Μείωσε με τον Ντα Κόστα στο 81’, αλλά μέχρι εκεί. Με 4-3-1-2 απόψε και τον Μάρτιν στον σύνθετο ρόλο δημιουργού-εκτελεστή πίσω από τους επιθετικούς Αζορκέ και Ντα Κόστα. Θα λείψει ο Τσαμπά. Ματς για γερά νεύρα στο Λα Μοσόν. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για μένα. Αν το Στρασβούργο παρουσιαστεί όπως πριν τη διακοπή ο άσος δύσκολα θα σπάσει. Θα παρουσιαστεί έτσι όμως;;;

Τουλούζ – Μονακό

Η Τουλούζ την πρώτη αγωνιστική ταπεινώθηκε από τη Μαρσέιγ με 4-0. Εκτοτε έδειξε να γυρνάει τον διακόπτη και πέτυχε τρεις κολλητές νίκες με πολύ πειστικές εμφανίσεις. Τελευταίο της θύμα η Γκινγκάμπ της οποίας επιβλήθηκε με 2-1 εκτός έδρας. Σκόραραν οι Γκραντέλ στο 2’ και Σανκαρέ στο 12’. Παρότι δέχτηκε τη μείωσε στο 45’ άντεξε στην επανάληψη και πανηγύρισε παρότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο. Τρίτο over στα τέσσερα φετινά της παιχνίδια. Ο Τοντιμπό αποβλήθηκε στο προηγούμενο και είναι τιμωρημένος. Με 4-1-4-1 απόψε και τον Λέγια σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Η Μονακό βολοδέρνει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας με μόλις μία νίκη μετά την πρώτη τετράδα αγώνων. Στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε εντός έδρας με 3-2 από τη Μαρσέιγ. Δέχτηκε το πρώτο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το έφερε τούμπα ως το 53’ με τα γκολ των Τίλεμανς και Φαλκάο, αλλά δέχτηκε ακόμα δύο στο τελευταίο τέταρτο. Ακολουθεί το ματς με την Ατλέτικο για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Καθαρό 4-1-4-1 με Φαλκάο στην κορυφή. Λείπουν Γκάμπριελ και Γιόβετιτς. Σύμμαχος των Μονεγάσκων η παράδοση με έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στα εννιά τελευταία κόντρα στην Τουλούζ ανεξαρτήτως έδρας. Παράλληλα τα πέντε τελευταία μεταξύ τους ήταν over 3,5. Εντυπωσιακότερο το περσινό 3-3 και πάλι στην Τουλούζη. Εχω την αίσθηση πως και απόψε το ματς ξεκινάει από 1-1 και δύσκολα δεν θα επιβεβαιωθεί το goal/goal.

Σε ενδιαφέρει