Κύπελλο Ισπανίας: Δεν θέλει να χαλάσει το ρυθμό της η Οσασούνα

Σέντρα στον δεύτερο γύρο του Κόπα ντελ Ρέι, με τις αναμετρήσεις των ομάδων από τη Σεγούντα Ντιβιζιόν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Κύπελλο Ισπανίας: Δεν θέλει να χαλάσει το ρυθμό της η Οσασούνα

Στο προσκήνιο το Κόπα ντελ Ρέι στην Ισπανία, καθώς απόψε υπάρχει αγωνιστική δράση με τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Στη μάχη είναι κανονικά ομάδες από τη Σεγούντα Ντιβιζιόν. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και μετά πέναλτι.

Ανάλυση

Αλκορκόν – Εξτρεμαδούρα

Εντός έδρας ήττα για την Εξτρεμαδούρα την Κυριακή από τη Γρανάδα με 3 – 1. Μόλις στο 3’ δέχθηκε γκολ, γλίτωσε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου από το δοκάρι, ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 59’, βρήκε η ίδια δοκάρι και τελικά στο 67’ και το 89’ η Γρανάδα τέλειωσε το ματς. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα της Εξτρεμαδούρα, που ως νεοφώτιστη δεν έχει αρχίσει καθόλου καλά το πρωτάθλημα, έχοντας 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Παίζει καιρό με απουσίες, κάτι που θα γίνει και σε αυτή την αναμέτρηση.

Παιχνίδι στο Κύπελλο Ισπανίας με σούπερ ευκαιρίες και ειδικά  

Μεγάλο της «όπλο» είναι η άμυνα και αυτό η Αλκορκόν φρόντισε να το επιβεβαιώσει, καθώς κόντρα στην Κόρδοβα εκτός έδρας, κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, κρατώντας την αντίπαλό της στο 0 – 0. Το αποτέλεσμα σαφώς και κρίνεται ως θετικό, διότι η Κόρδοβα είναι μια ομάδα που μπορεί να σκοράρει με ευκολία, αλλά με την Αλκορκόν δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Έχει 5 βαθμούς στις 4 πρώτες αγωνιστικές. Αναμένονται πολλές αλλαγές, αφού το Σάββατο φιλοξενεί την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Η Εξτρεμαδούρα αναμένεται να παίξει λίγο πιο ανοιχτά σήμερα λόγω και των διαφοροποιήσεων στην ενδεκάδα, αλλά και του γεγονότος ότι πρόκειται για Κύπελλο. Η Εξτρεμαδούρα από την άλλη πλευρά έχει βυθιστεί και θέλει ένα καλό αποτέλεσμα για να πάρει τα πάνω της. Βάσει αυτών το Over είναι εξαιρετικό.

Οσασούνα – Ρέους

Πρώτη νίκη για την Οσασούνα στο φετινό πρωτάθλημα και πολύ άργησε. Επικράτησε 3 – 1 της Αλμερία, έχοντας αρκετά καλή απόδοση, προηγούμενη στο 14’. Ωστόσο, ισοφαρίστηκε δύο λεπτά αργότερα και οι διαφορές των δύο ομάδων λύθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 65’ με πέναλτι και στο 69’ η Οσασούνα βρήκε τα γκολ που ήθελε και έτσι πήρε το πρώτο της τρίποντο για φέτος. Το Σάββατο έχει εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ταραγόνα και δεν θέλει να χαλάσει αυτόν τον ρυθμό που προσπαθεί να δημιουργήσει.

Ήττα για τη Ρέους στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Εντός έδρας «χαστούκι» με 2 – 1 από την Αλμπαθέτε και έτσι έμεινε στους 4 βαθμούς που είχε μαζέψει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν. Δέχθηκε γκολ στο 18’ και το 55’ και το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να μειώσει στο 72’. Απόλυτα ικανοποιημένος πάντως ο προπονητής της ομάδας, που έκανε λόγο και για πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του στις τελευταίες φάσεις του αγώνα. Πάρα πολλές απουσίες εν όψει του αποψινού, καθώς της έχουν απομείνει μόλις 14 επαγγελματίες παίκτες.

Δεν σπάει ο χαμηλός άσος και για να τον αυξήσουμε θα το συνδυάσουμε με το Over, αφού από τη στιγμή που «ξεμπούκωσε» η Οσασούνα, μπορεί να ξεσπάσει κόντρα στα… πιτσιρίκια της Ρέους.

Σαραγόσα – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Απίθανη Σαραγόσα το περασμένο Σάββατο μέσα στην έδρα της Οβιέδο, καθώς διέλυσε την ομώνυμη ομάδα με 4 – 0! Στο 16’ άνοιξε το σκορ και τέλειωσε το ματς στο 54’, όταν έκανε το 0 – 2. Διαστάσεις θριάμβου στο θετικό της αποτέλεσμα έδωσε στο 78’ και το 87’, γκολ με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Αυτή ήταν η πιο πειστική της δήλωση ότι φέτος θα «χτυπήσει» την άνοδο. Έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες και όλα βαίνουν καλώς. Αναμένονται αλλαγές εν όψει του αποψινού.

Θρίλερ και τελικά νικήτρια η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Την Κυριακή υποδέχθηκε τη Σπόρτινγκ Χιχόν επικρατώντας με γκολ του Μαρί στο 94’ με σκορ 1 – 0 και η επιστροφή στην έδρα της συνοδεύτηκε με νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο έχασε πέναλτι το οποίο όμως δεν φαίνεται να υπήρχε και έπειτα από αυτή την εξέλιξη φάνηκε να αγχώνεται και να μην της βγαίνει το ματς. Στο 75’ η Χιχόν έμεινε και με 10 παίκτες και λίγο ανέβασε την πίεσή της χωρίς όμως να βγάζει τη μεγάλη φάση. Δικαιώθηκε τελικά στην τελευταία φάση. Ο προπονητής της, Νάτσο Γκονζάλεθ, φιλοξενείται απόψε στην έδρα της πρώην ομάδας του.

Δύο καλές ομάδες, με καλή ψυχολογία και καλό αγωνιστικό… φεγγάρι. Επιλογή μας το Goal/Goal.

Σε ενδιαφέρει