Nations League D: Η πρωτιά περνάει από τη Μολδαβία

Δύο αναμετρήσεις για τον δεύτερο όμιλο στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας έχουμε απόψε σε Μολδαβία και Σαν Μαρίνο.
img  jct

Οριακό ματς στο Κισινάου ανάμεσα σε Μολδαβία και Λευκορωσία απόψε. Ξεκάθαρο φαβορί το Λουξεμβούργο κόντρα στο Σαν Μαρίνο, αλλά εκτός δεν… στρίβει.

Ανάλυση

Μολδαβία – Λευκορωσία

Η Μολδαβία δεν θέλει να αποτελέσει των φτωχό συγγενή του ομίλου, αλλά οδεύει ολοταχώς προς αυτή την κατεύθυνση μαζί με το Σαν Μαρίνο. Η ήττα με 4-0 από το Λουξεμβούργο την αδικεί, αφού τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερη στο χορτάρι. Παιδικά λάθη από την άμυνα. Αναμένονται αλλαγές. Δεν έχει νίκη στα 14 τελευταία ματς. Λείπει ο Μπόιτσουκ στην επίθεση, επιστρέφει ο έμπειρος μέσος Ιονίτα. Η Λευκορωσία έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι το Σαν Μαρίνο φτάνοντας άνετα στο 5-0. Τα δυο γκολ ήρθαν στα τελευταία λεπτά για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου και παράλληλα να χαρίσουν στην ομάδα μια πειστική νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν. Βέβαια δεν σκότωσε και κανένα θηρίο. Στα έξι τελευταία παιχνίδια της ηττήθηκε μόνο από τη Φινλανδία. Τέσσερα under και no goal στα πέντε τελευταία ματς. Πλήγμα η απουσία του ηγέτη στο κέντρο, Σαβίτσκι. Πρώτη μου σκέψη ήταν το under, αλλά δεν ξεπερνάει το 1.50. Περιμένω κλειστό ματς. Το διπλό συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες από τα άλλα δύο σημεία και εφόσον το βρίσκω σε ανοδική πορεία και τα επίπεδα του 2.20 σκέφτομαι να πάρω το ρίσκο.  

Θα πάρει προβάδισμα όσον αφορά την πρωτιά η Λευκορωσία κερδίζοντας τους Μολδαβούς; 

Σαν Μαρίνο – Λουξεμβούργο

Αποδεικνύει την ανυπαρξία του με κάθε ευκαιρία το Σαν Μαρίνο, που σίγουρα παραμένει μια από τις χειρότερες εθνικές ομάδες της Ευρώπης. Νέα πεντάρα από τη Λευκορωσία προβάλλοντας ελάχιστη αντίσταση. Ηταν μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ. Μετά τα πράγματα κύλησαν ως συνήθως. Εφτασε τις 22 διαδοχικές ήττες. Στις 19 από αυτές δεν κατάφερε καν να σκοράρει, ενώ η εστία της παραβιάστηκε κατά μέσο όρο τουλάχιστον πέντε φορές.  Φυσικά και δεν τίθεται θέμα θετικού αποτελέσματος απόψε, αλλά το ερώτημα είναι που θα σταματήσει το κοντέρ και πόσο ανταγωνιστικό θα παρουσιαστεί. Το Λουξεμβούργο δεν είναι δα και κάνα μεγαθήριο, αλλά σίγουρα έχει κάνει άλματα προόδου το τελευταίο διάστημα. Αποκορύφωμα το υπέρ του 4-0 επί της Μολδαβίας. Είχε προηγηθεί και το 1-0 κόντρα στους Γεωργιανούς σε φιλική αναμέτρηση. Πάντως εκτός έδρας στα 31 τελευταία παιχνίδια του έχει κερδίσει μόνο τη Μάλτα στο όριο με 1-0. Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί απόψε, αλλά δεν περιμένω να κάνουν πλάκα. Δεν μπορούν εξάλλου. Ως εκ τούτου θα αναλάβω την ευθύνη των πράξεών μου και θα ρισκάρω στον άσο στο χάντικαπ του -3 που κινείται στα επίπεδα του 1.70. Δηλαδή πληρωνόμαστε ακόμα και σε περίπτωση νίκης του Λουξεμβούργου μέχρι και δύο γκολ διαφορά.

Σε ενδιαφέρει