Nations League C: Χτίζει θεμέλια πρόκρισης η Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία σήμερα με νίκη στη Βουδαπέστη να βάλει τις βάσεις για την πρωτιά στο γκουπ.
thumbnail   hungary ellada

Δεύτερη αγωνιστική για το Group B της Nations League C.

Στο γκουπ που βρίσκεται η Ελλάδα, το σύνολο του Μίχαελ Σκίμπε θέλει να συνεχίσει με νίκη μετά την εκτός έδρας επικράτησή της κόντρα στην Εσθονία, αλλά το εμπόδιο της Ουγγαρίας είναι σαφώς πιο δύσκολο.

Το πολύ καλό σερί που έχει χτίσει, θέλει να συνεχίσει η Φινλανδία κόντρα στην Εσθονία.

Ανάλυση

Ουγγαρία – Ελλάδα

* Κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι της Βουδαπέστης στο «Γκρουπάμα», αφού οι Ούγγροι έχουν τιμωρηθεί για ρατσιστικά σχόλια εναντίον της Ρουμανίας.

Νέος προπονητής στον πάγκο της Ουγγαρίας, με τον Μάρκο Ρόσι να έχει αναλάβει την καθοδήγηση, αλλά η πρεμιέρα του δεν ήταν η ιδεατή, αφού οι Φινλανδοί επικράτησαν με το οριακό σκορ 1 – 0 και άφησαν τους Μαγυάρους στο μηδέν. Βέβαια, τα σχόλια για την εμφάνιση των Ούγγρων είναι θετικά συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν, αν και η σύγκριση δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, αφού η Ουγγαρία μέσα στο 2017 έχασε μέχρι και από το Λουξεμβούργο, πριν από έναν χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κόντρα στους Φινλανδούς δημιούργησε 17 τελικές προσπάθειες, αλλά οι καίριες απουσίες των Πρίσκιν και Τζούτζακ «φωνάζουν», τη στιγμή που μοναδική αξιόπιστη επιλογή είναι ο Σάλαι. Ανάλογη τακτική θα χρησιμοποιηθεί για το ματς με την Ελλάδα σε σχηματισμό 4 – 1 – 4 – 1.

Θα καταφέρει η Ελλάδα να αποδράσει με τη νίκη και από την Ουγγαρία;

Εκπληκτική η Ελλάδα για 30 λεπτά στην αναμέτρηση κόντρα στην Εσθονία, διάστημα στο οποίο θα μπορούσε να σκοράρει πολλά περισσότερα γκολ, σε σχέση με το ένα που πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης. Είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες, αλλά όχι και καθαρό μυαλό, ενώ μετά το μισάωρο, μάλλον χαλάρωσε, μάλλον υποτίμησε και τους Εσθονούς, πατώντας τελικά δημιουργικό «φρένο». Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, θέλοντας να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και όποτε χρειάστηκε ο Μπάρκας δήλωσε «παρών». Ο Μίχαελ Σκίμπε χρησιμοποίησε ένα ανορθόδοξο σχηματισμό με τρία δεκάρια πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την καλή αγωνιστική κατάσταση των Μάνταλου, Φορτούνη και Πέλκα, αλλά βάσει εικόνας κανείς δεν… θαμπώθηκε. Αγωνιστικά θέματα προέκυψαν, με τους Μπουχαλάκη, Μήτρογλου να περνούν εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά θα είναι κανονικά στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού, ενώ κανονικά υπολογίζονται οι Μπακάκης και Ζέκα. Αν τελικά δεν αγωνιστεί ο επιθετικός της Μαρσέιγ, τη θέση του πιθανότατα θα πάρει ο Δώνης.

Πιθανές ενδεκάδες

Ουγγαρία (4 – 1 – 4 – 1)

Γκουλάσι

Φιόλα

Κάνταρ

Λανγκ

Λόβρεντσιτς

Πατκάι

Κλάινχαϊσλερ

Κόβακς

Καλμάρ

Έπελ

Σάλαϊ

Ελλάδα (4 – 2 – 3 – 1)

Μπάρκας

Μπακάκης

Παπασταθόπουλος

Μανωλάς

Γιαννούλης

Ζέκα

Μπουχαλάκης

Πέλκας

Φορτούνης

Μάνταλος

Μήτρογλου

Εκτίμηση

Η Ελλάδα είναι πιο ποιοτική από την Ουγγαρία και δεδομένα δεν ανήκει στη League C, όπου έχει βρεθεί λόγω των ανοησιών τα προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα στην περίοδο Ρανιέρι και Μαρκαριάν. Μπορεί να πάρει το διπλό στη Βουδαπέστη και εκεί ποντάρουμε.

Φινλανδία – Εσθονία

Φρόντισε να… τελειώσει από νωρίς τη δουλειά η Φινλανδία κόντρα στην Εσθονία το βράδυ του Σαββάτου. Με γκολ του Πούκι μόλις στο 7’, επικράτησε με σκορ 1 – 0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε και άτυχη, καθώς δύο φορές οι Τοΐβιο και Πούκι σημάδεψαν τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας. Σε πολύ καλό φεγγάρι η ομάδα της Φινλανδίας, καθώς στα τέσσερα τελευταία ματς, μετρά τρεις νίκες (Μάλτα, Λευκορωσία και Ουγγαρία), χωρίς να δεχθεί γκολ μάλιστα και η μία ήττα σημειώθηκε στην έδρα της Ρουμανίας. Δείχνει μια ομάδα που έχει μάθει να εκμεταλλεύεται την έδρα της. Πριν από περίπου έναν χρόνο (9/11/17) είχε επικρατήσει εντός έδρας των Εσθονών με σκορ 3 – 0, με τον Ρόμπιν Λουντ να σκοράρει δύο τέρματα.

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την Εσθονία, που ηττήθηκε 1 – 0 από την Ελλάδα το περασμένο Σάββατο. Οι προηγούμενες ήταν κόντρα σε Λετονία (2 – 1) και Μαρόκο (3 – 1) και μπορεί η ήττα με 1 – 0 να δείχνει μια βελτιωμένη αμυντική εικόνα, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακριβώς τέτοια, αφού η Ελλάδα ειδικά στο πρώτο μισάωρο του ματς έχασε πολλές ευκαιρίες. Η ποιότητα του ρόστερ δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο και βάσει των όσων παρουσιάστηκαν στην 1η αγωνιστική του ομίλου είναι η ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ.

Μόλις μία νίκη στα 7 τελευταία η Εσθονία, τη στιγμή που οι Φινλανδοί έχουν μόλις μία ήττα στα τελευταία 11. Χαμηλός ο άσος και θα προτιμήσουμε το Over.

Σε ενδιαφέρει