Nations League D: Το πρωτάθλημα των… μικρών

Ξεχωριστό ενδιαφέρον οι αναμετρήσεις των «μικρών» στην 4η κατηγορία του Nations League.
image

Γεμάτη κίνητρα εμφανίζονται πλέον οι μικροί του Nations League, καθώς όπως φάνηκε και στην 1η αγωνιστική των γκρουπ, πλέον αγωνίζονται για τη νίκη και όχι για την αποφυγή του διασυρμού.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα στις τρεις αναμετρήσεις του προγράμματος.

Μάλτα – Αζερμπαϊτζάν

Αναμενόμενα δεν άρχισε καλά τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Μάλτα, καθώς τα Νησιά Φερόε επιβεβαίωσαν το ρόλο του φαβορί και επικράτησαν εντός έδρας 3 – 1. Έτσι, λοιπόν, δεν αλλάζει κάτι στο κακό κλίμα που υπάρχει εντός της ομάδας, με την τελευταία της νίκη να είναι σε φιλική αναμέτρηση το 2017 κόντρα στην Ουκρανία(!), ενώ είχαν προηγηθεί αυτές κόντρα σε Λιθουανία (φιλικό 2 – 0 το 2015) και Νησιά Φερόε το 2013 με 3 – 2 και πάλι σε φιλική αναμέτρηση. Προπονητής της ομάδας είναι ο Φαρούτζια με αφορμή την κριτική που δέχθηκε η ομάδα του μετά την ήττα από τα Φερόε, προχώρησε σε μια συγκινητική ομιλία, λέγοντας ότι οι παίκτες του υποφέρουν και τόνισε ότι όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς στη χώρα, η Μάλτα πρέπει να μείνει ενωμένη και στο ποδόσφαιρο.

Ποιος από τους «μικρούς» του Nations League θα καταφέρει να ξεχωρίσει;  

Στραβό αποτέλεσμα και για το Αζερμπαϊτζάν, αφού σε ένα ματς που υπολόγιζε τους τρεις βαθμούς της νίκης, δεν κατάφερε να το κερδίσει, μένοντας στο 0 – 0 κόντρα στο Κόσοβο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κουρμπάνοφ που είναι και στην Καραμπάκ, φτιάχνοντας μεν την άμυνα, αλλά ξέχασε την επίθεση ειδικά κόντρα σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας που θα την αντιμετωπίσουν αμυντικά. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας είναι ότι αναγκάζεται να βασιστεί σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό με τους συλλόγους τους, ωστόσο με αυτή την πραγματικότητα πρέπει να πορευθεί. Μόνο τη νίκη ζήτησε για το αποψινό κόντρα στους Μαλτέζους.

Μεγάλη ευκαιρία για το Αζερμπαϊτζάν να κερδίσει ένα εκτός έδρας ματς. Ερασιτεχνικού επιπέδου η Μάλτα, λίγο καλύτερη η κατάσταση στους Αζέρους. Διπλό.

Κόσοβο – Νησιά Φερόε

Ψυχωμένη εμφάνιση στο Αζερμπαϊτζάν κόντρα στο φαβορί του γκρουπ, παίρνοντας το 0 – 0 στην έδρα του αντιπάλου της. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Σαλάντ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και φυσικά το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα θετικό. Μεγάλη απώλεια στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Βαλόν Μπερίσα της Λάτσιο, που είναι και ο ηγέτης αυτού του συνόλου, άρα η ισοπαλία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Κανονικά υπολογίζεται για το ματς ο Χαλίμι, ενώ όπως δήλωσε ο τεχνικός ηγέτης στόχος στο αποψινό είναι η πρώτη νίκη σε επίσημο παιχνίδι.

Έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία η ομάδα από τα Νησιά Φερόε, κάτι άλλωστε που είχε διαπιστώσει το «φάντασμα» της Ελλάδας με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο. Η βάση των τελευταίων χρόνων παραμένει ίδια, καθώς το νέο… αίμα από την Κ-21 δεν φαίνεται να κερδίζει τον προπονητή, Όλσεν. Στην πρεμιέρα του ομίλου πραγματοποίησε πάρα πολύ καλή εμφάνιση και επικράτησε 3 – 1 της Μάλτας. Τον ρόλο του φαβορί στο Κόσοβο έδωσε ο προπονητής των Φερόε, θέλοντας μάλλον να μεταφέρει και αλλού το άγχος.

Φαβορί το Κόσοβο, αλλά στις αποδόσεις που κυκλοφορούν δεν μπορούμε να συζητήσουμε κάτι σε σοβαρή βάση. Ενδεχομένως το G/G να φαντάζει πιο λογική επιλογή.

Ανδόρα – Καζακστάν

Κι όμως η Ανδόρα είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Μπορεί η ποιότητά της να είναι πολύ χαμηλή, αλλά στη Ρίγα με αντίπαλο τη Λετονία κατάφερε να πάρει τον βαθμό, μένοντας στο 0 – 0, χωρίς μάλιστα να επιτρέψει στους γηπεδούχους να την απειλήσουν και ιδιαίτερα. Γενικότερα, φαίνεται η αμυντική βελτίωση της ομάδας του Άλβαρες, καθώς αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο 0 – 0 μετά από τα ματς με Πράσινο Ακρωτήρι και ΗΑΕ. Τέσσερα ματς αήττητη, αφού είχε προηγηθεί και μια νίκη στο Λιχτενστάιν με 0 – 1.

Εντός έδρας ήττα για το Καζακστάν από τη Γεωργία με 2 – 0 και ήδη αρχίζει να τρέχει, μήπως και καταφέρει να κερδίσει κάτι από το γκρουπ. Μάλιστα, η εμφάνισή της δεν ήταν κακή, είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά ένα εκπληκτικό γκολ των φιλοξενούμενων στο 69’, άνοιξε το δρόμο για το τελικό αποτέλεσμα. Είχαν προηγηθεί νίκες κόντρα στην Ουγγαρία με 3 – 2 και το Αζερμπαϊτζάν με 3 – 0, ενώ είχε μεσολαβήσει αυτών των δύο αποτελεσμάτων η ήττα από τη Βουλγαρία. Προπονητής από τον Μάρτιο του 2018 είναι ο Βούλγαρος, Στάνιμιρ Στόιλοφ.

Πάρα πολύ χαμηλό το Under και σωστά διαβασμένο. Επιλογή μου το 1Χ, αφού η Ανδόρα δείχνει πάρα πολύ δυνατή αμυντικά.

Σε ενδιαφέρει