Nations League D: Για το απόλυτο η Γεωργία

Τρεις αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα στον πρώτο και τον τέταρτο όμιλο του τέταρτου γκρουπ δυναμικότητας στο Nations League.
Georgia

Το 2/2 θέλει να κάνει απόψε η Γεωργία κόντρα στους Λετονούς, παράδοση στο over για ΠΓΔΜ και Αρμενία, σεφτέ ψάχνουν Λιχτενστάιν και Γιβραλτάρ στη μεταξύ τους σύγκρουση.

Ανάλυση

Γεωργία – Λετονία

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, τουλάχιστον στην επανάληψη, η Γεωργία πέρασε νικηφόρα από το Καζακστάν με 2-0 και μπήκε με το δεξί στη νέα διοργάνωση. Τα γκολ ο Τσακβετάτζε στο 69’ και ένα αυτογκόλ από τον Μαλίγι στο 74’. Ο Βάις παράταξε την ομάδα του με γεμάτο κέντρο και 4-2-3-1. Το ίδιο αναμένεται να κάνει κι απόψε έχοντας ως πρώτο μέλημα να εξασφαλίσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Στη συνέχεια θα ψάξει ένα γκολ με Μερεμπασβίλι, Κβιτάγια και Τσακβετάτζε κατά κύριο λόγο. Η Λετονία κόλλησε στο 0-0 εντός με την Ανδόρα στην πρεμιέρα παίζοντας πολύ επιφυλακτικά και φοβισμένα. Είχε την  και περισσότερες τελικές προσπάθειες, αλλά όταν αποφάσισε στο τελευταίο 20λεπτο να ρισκάρει η αντίπαλός της ταμπουρώθηκε και άντεξε. Ο Πατελάινεν έπαιξε με ένα κλασικό 4-4-2, αλλά απόψε σκέφτεται να το γυρίσει σε 4-4-1-1. Κορυφή θα είναι ο Ικαούνιεκς και από πίσω θα κινείται ο Σαμπάλα, εκτός αν προτιμηθεί ο Ουντρίκις. Αήττητοι παρέμεναν οι Λετονοί κόντρα στους Γεωργιανούς επί πέντε αγώνες μέχρι την βαριά πεντάρα που δέχτηκαν σε φιλικό τον Μάρτιο του 2017. Ανώτερη ομάδα οι γηπεδούχοι, περιμένω να το αποδείξουν και στο χορτάρι φτάνοντας στο 2/2 στον όμιλο. Ασος.

Θα καταφέρει να κάνει το 2/2 στον όμιλο η Γεωργία κόντρα στους Λετονούς; 

ΠΓΔΜ – Αρμενία

Οσο χρειαζόταν έπαιξε η ΠΓΔΜ για να φτάσει σε μια επαγγελματική νίκη με 2-0 επί του Γιβραλτάρ εκτός έδρας. Μπήκε δυνατά, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους και μέχρι το 35’ είχε καθαρίσει την μπουγάδα με τέρματα των Τριχκόφσκι και Αλιόσκι. Τέσσερα σερί under και επτά αγώνες δίχως ήττα σε φιλικό και επίσημο επίπεδο. Δεν αλλάζει το 3-4-3 ο Ανγκελόφσκι με Πάντεφ, Μπάρντι και Τριχκόφσκι να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Η Αρμενία ήταν κατά πολύ ανώτερη του Λιχτενστάιν, αλλά τα χρειάστηκε για να φτάσει στη νίκη με 2-1. Ο Πιτσέλι άνοιξε το σκορ στο 30’, αλλά ισοφαρίστηκε τρία λεπτά αργότερα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε το Λιχτενστάιν σαν τη γάτα με το ποντίκι και δικαιώθηκε στο 76’με τον Μπερσεγκιάν. Νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι ο ηγέτης Μιχιταριάν. Εξι φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες και η παράδοση είναι απόλυτα ισορροπημένη (2-2-2). Το παράδοξο είναι πως και τα έξι μεταξύ τους έληξαν με over. Θα ρισκάρω και απόψε με την συγκεκριμένη καλοπληρωμένη επιλογή.

Λιχτενστάιν – Γιβραλτάρ

Μάτωσε για τον σπουδαίο βαθμό στην Αρμενία το Λιχτενστάιν, αλλά τελικά έμεινε με την όρεξη γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Τουλάχιστον έχει να θυμάται το γκολ της ισοφάρισης από τον Γούλφινγκερ στο 33’, αλλά και τις καταπληκτικές επεμβάσεις του Μπούτσελ, που κατέβασε ρολά. Μάλιστα πριν το γκολ της ήττας έπιασε πέναλτι του Μιχιταριάν. Απόψε θα ψάξει την πρώτη νίκη στον όμιλο χωρίς τον τιμωρημένο Πολβερίνο που αποβλήθηκε στο 74’. Μάλιστα ο κόουτς Πάουριτς σκέφτεται να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του μετατρέποντας το 4-5-1 σε ένα καθαρό 4-4-2. Οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να αποτελέσουν τον φτωχό συγγενή του ομίλου. Νεοσύστατη ομάδα με παίκτες ερασιτέχνες, που όμως τελευταία δείχνει να ξεφεύγει από τις βαριές τεσσάρες και πεντάρες κερδίζοντας με 1-0 σε φιλικό τη Λετονία και χάνοντας στην πρεμιέρα του Nations League με 2-0 από την ΠΓΔΜ. Τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο κοίταξε στα μάτια τους αντιπάλους του. Προέρχεται από δέκα no goal στα έντεκα τελευταία ματς και έχω την αίσθηση πως κι απόψε θα συνεχίσει το σερί χάνοντας χωρίς να σκοράρει. Ως εκ τούτου δίπλα στον χαμηλό άσο θα κολλήσω το no goal ανεβάζοντας την απόδοση στα επίπεδα του διπλασιασμού.

Σε ενδιαφέρει