Nations League C: Ντεμπούτο Χέρτζογκ στο Ισραήλ

Με νέο τεχνικό θα παραταχθεί απόψε το Ισραήλ στο Ελμπασάν κόντρα στην Αλβανία, με τις δύο ομάδες να έχουν προηγούμενα από τα τελευταία προκριματικά του Μουντιάλ.
Nations League C: Ντεμπούτο Χέρτζογκ στο Ισραήλ

Πρώτη αγωνιστική στο τρίτο γκρουπ του Nations League και αναμένονται σπουδαίες μάχες σε Αλβανία, Λιθουανία και Ρουμανία.

Αλβανία – Ισραήλ

Κάτι δεν πάει καλά τους τελευταίους μήνες στην Αλβανία. Εδειχνε σημάδια ανόδου, στην έδρα της «δάγκωνε», αλλά στα πρόσφατα προκριματικά απογοήτευσε, ενώ μετράει και τρεις σερί φιλικές ήττες. Στον πάγκο κάθεται ο Πανούτσι, ο οποίος εμφανίστηκε ήρεμος για τις πρόσφατες ήττες, αφού η ομάδα του είχε πολλές απουσίες. Σήμερα λείπουν οι Ρόσι, Σαντίκου και Βατζούσι. Επαιξε με το Ισραήλ στα προκριματικά του Μουντιάλ και κέρδισε εντός με 3-0, αλλά ηττήθηκε στο Ισραήλ με το ίδιο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν απόψε στον πάγκο τους για πρώτη φορά τον Χέρτζογκ. Στα πρόσφατα προκριματικά μπήκαν δυνατά, αλλά κατέρρευσαν στο τέλος με 5 ήττες στα 6 τελευταία. Για πρώτη φορά θα κάτσει ως πρώτος προπονητής σε πάγκο ο Αυστριακός ομοσπονδιακός και σίγουρα αποτελεί μεγάλη στιγμή για τον ίδιο, αλλά και ρίσκο για την ομοσπονδία του Ισραήλ που τον επέλεξε. Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα απόψε. Αρχικά η επιστροφή του έμπειρου Ζάχαβι, που με τον προηγούμενο προπονητή είχε τσακωθεί και δεν έδινε το παρόν. Εν συνεχεία το γεγονός ότι ο Νάτχο θα είναι αρχηγός και θα αποτελέσει τον πρώτο μουσουλμάνο που φοράρει το περιβραχιόνιο του Ισραήλ. Πολύ μπερδεμένο ζευγάρι. Η Αλβανία θα έχει κάποιες επιστροφές παικτών σε σχέση με τα άσχημα πρόσφατα φιλικά. Το Ισραήλ θα έχει νέο τεχνικό, νέο αρχηγό και νέες φιλοδοξίες. Προς το «Χ» του ημιχρόνου και τίποτα άλλο.

Θα καταφέρει ο Χέρτζογκ να μπει με το δεξί στον πάγκο του Ισραήλ; 

Λιθουανία – Σερβία

Αδυνατεί να βρει ένα σταθερό αγωνιστικό προφίλ η Λιθουανία. Κινείται στη μετριότητα και δεν λέει με τίποτα να ξεκολλήσει από αυτή. Μόνο δύο νίκες στα 15 τελευταία ματς. Σε πρόσφατο φιλικό κέρδισε την Αρμενία. Εδειξε θέληση για νέο ξεκίνημα. Σήμερα θα αποδείξει κόντρα σε μια ανώτερη αντίπαλο αν μπορεί να το κάνει πράξη. Σοβαρές οι απουσίες των Αντριουσκεβίτσιους, Σπάλβις και Βάλσκις. Από τη Σερβία αποχώρησε ο κόουτς Μουσλίν παρά τη συμμετοχή στο Μουντιάλ. Δεν τα βρήκε με την ομοσπονδία. Φαίνεται πως οι Σέρβοι τα έχουν στο αίμα τους την γκρίνια και τα εσωτερικά ζητήματα. Νέος ομοσπονδιακός ο Κρστιτς. Στόχος να οδηγήσει την ομάδα στο EURO. Βλέπει με σοβαρότητα αυτά τα ματς για να κατασταλάξει σε κάποιο σχήμα. Κρέμασε παπούτσια ο έμπειρος Ιβάνοβιτς. Λείπουν Τόσιτς και Μιλιβόγεβιτς. Κανονικά ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Βούκοβιτς του Ολυμπιακού. Θέμα ανωτερότητας δεν τίθεται, αλλά τα εσωτερικά ζητήματα και η αλλαγή προπονητή στη Σερβία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συνδυαστούν με το διπλό στα επίπεδα του 1.50.

Ρουμανία – Μαυροβούνιο

Κάτι δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο στη Ρουμανλια τον τελευταίο καιρό. Ο Κόντρα έχει φέρει άλλον αέρα και η αισιοδοξία είναι μεγάλη. Στα οχτώ ματς με τον συγκεκριμένο τεχνικό έχει χάσει μόνο από τους Ολλανδούς. Οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση και υπάρχει ένας πυρήνας που δύσκολα θα αλλάξει. Απόψε θα λείψουν οι Αντόνε και Ντέακ, ενώ κρέμασε τα γάντια του ο κίπερ Λόμποντ. Το Μαυροβούνιο προσπαθεί να ορθοποδήσει, αλλά δεν έχει μεγάλη ποιότητα και παραδοσιακά προβληματίζει στις εξόδους του. Ο Τουμπάκοβιτς προσπαθεί να βρει ένα κράμα παικτών που να συνδυάζουν εμπειρία και ενθουσιασμό. Στα προκριματικά του Μουντιάλ πάλεψε και βγήκε τρίτο στον όμιλό του. Εδειξε κάποια καλά στοιχεία. Απόψε θα πρέπει να βρει λύσεις ο ομοσπονδιακός τεχνικός στις απουσίες των Γιόβετιτς, Γιάνκοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Μίρκοβιτς και Μάρουσιτς. Υπό αυτές τις συνθήκες ο άσος, που δέχεται πιέσεις, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή.

Σε ενδιαφέρει