Α’ Ιταλίας: Σκληρό… καρύδι η φετινή Νάπολι

Δύο στις δύο ανατροπές μετράει μέχρι στιγμής η ομάδα του Αντσελότι!
Α’ Ιταλίας: Σκληρό… καρύδι η φετινή Νάπολι

Με πλήρες πρόγραμμα διεξάγεται σήμερα η 3η αγωνιστική της Serie A στην Ιταλία. Ξεχωρίζει η μάχη της Νάπολι στην έδρα της Σαμπντόρια, ενώ ενδιαφέροντα είναι τα ματς Φιορεντίνα – Ουντινέζε, Κιέβο – Έμπολι και Σασουόλο – Τζένοα.

Ανάλυση

Φιορεντίνα – Ουντινέζε

Καταιγιστική ήταν στο πρώτο της φετινό ματς η Φιορεντίνα, η οποία επιβλήθηκε με 6-1 της Κιέβο. Το γρήγορο γκολ του Μιλένκοβιτς στο 8′ έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του που… χτύπησαν άλλες πέντε φορές μέχρι το τέλος. Απολύτως ευχαριστημένος έμεινε ο Στέφανο Πιόλι, ο οποίος υποσχέθηκε πως η ομάδα του θα παίξει αρκετά πιο θεαματικά αυτή τη σεζόν. Τιμωρημένος είναι ο χαφ Βερτού, ενώ αμφίβολος για ακόμα μία φορά είναι ο Μιραλάς.

Από τη μεριά της, η Ουντινέζε επικράτησε με 1-0 επί της Σαμπντόρια την περασμένη αγωνιστική, αν και το σκορ θα μπορούσε να ήταν αρκετά μεγαλύτερο υπέρ της. Ο κόουτς Βελάθκεθ, ναι μεν έμεινε ευχαριστημένος, όμως περιμένει πολλά περισσότερα από τους παίκτες του στη συνέχεια. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι χαφ Μαντράγκορα, Μπάλιτς, Μπαντού και Ίνγκελσον, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του γκολκίπερ Ρούσο.

 

Toν πρώτο λόγο έχει σίγουρα η Φιορεντίνα, η οποία έδειξε με το “καλημέρα” τα… δόντια της. Ωστόσο, η Ουντινέζε μπορεί να σκοράρει. 1 & GG

Aταλάντα – Κάλιαρι

Στα πέναλτι αποκλείστηκε στα play off του Γιουρόπα Λιγκ από την Κοπεγχάγη η Αταλάντα, η οποία από νωρίς φέτος μένει μόνο με τις εγχώριες υποχρεώσεις. Την περασμένη αγωνιστική, οι “νερατζούρι” έμειναν στο 3-3 εκτός έδρας με τη Ρόμα, σε ένα ματς που ήταν καλύτεροι, όμως στο τέλος μίλησε η… κούραση. Εκτός παραμένει ο μεσοεπιθετικός Ίλισιτς.

Η Κάλιαρι, από την άλλη, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Σασουόλο, δεχόμενη το γκολ στο 99′ και με πέναλτι! Πολλά τα παράπονα από τον κόουτς Μαράν, ο οποίος θεωρεί πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη. Εκτός αποστολής παραμένουν ο στόπερ Τσεπιτέλι και ο χαφ Κάστρο και τιμωρημένος είναι ο μεσοεπιθετικός Ζοάο Πέδρο.

Mεγάλη είναι η απογοήτευση και η κούραση για την Αταλάντα, όμως πλέον δείχνει πως τέτοια ματς τα έχει. Το λογικό εύρος τερμάτων είναι πιθανό. 2-3 goals

Λάτσιο – Φροζινόνε

Χωρίς βαθμό παραμένει η Λάτσιο μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Νάπολι γνώρισε και την ήττα με 2-0 από τη Γιουβέντους, σε ένα αρκετά πολύ δύσκολο ξεκίνημα. Αυτό παραδέχτηκε ο κόουτς Ιντζάγκι, όμως τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί εξ ολοκλήρου. Στα αγωνιστικά, απόντες θα είναι ο στόπερ Λουίζ Φελίπε, ο χαφ Μπερίσα και ο μπακ – χαφ Λουκάκου.

Η Φροζινόνε, από την άλλη, δεν έδειξε σημάδια βελτίωσης στο 0-0 με τη Μπολόνια την περασμένη αγωνιστική σε σχέση με το 4-0 από την Αταλάντα, όμως τουλάχιτον συνεχίζει να κρατά το μηδέν στην άμυνα. Νοκ άουτ τεθηκε ο χαφ Χάλφρεντσον, ενώ εκτός παραμένουν ο φορ Ντιονίζι, Τσόφανι και Φλουτ, ο χαφ Γκόρι και οι χαφ Παγκανίνι και Σόντιμο.

Οι Λατσιάλοι είναι το απόλυτο φαβορί, όμως ακόμα δεν έχουν βρει τα πατήματά τους. Δεν δείχνουμε καμία επιστοσύνη. ΝΟ ΒΕΤ

Κιέβο – Έμπολι

Την συντριβή από τη Φιορεντίνα με 6-1 γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Κιέβο, σε ένα ματς που δε μπορούσε να κάνει τίποτα. Τώρα, ο κόουτς Ντ’ Άνα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα του και μάλιστα γρήγορα. Νοκ άουτ τέθηκε ο Χετεμάι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Σορεντίνο και Κατσατότε.

Την ήττα με 2-1 από την Τζένοα γνώρισε τελικά η Έμπολι, η οποία αιφνιδιάστηκε με τα δύο γρήγορα τέρματα των Γενοβέζων και έμεινε εκεί. Ευχαριστημένος έμεινε ο κόουτς Αντρεατσόλι, ο οποίος θεωρεί πως η ομάδα του στη συνέχεια θα είναι καλύτερη. Εκτός θα μείνουν ο στόπερ Μαϊέτα και ο φορ Ροντρίγκες.

Σε καλύτερη κατάσταση δείχνει να είναι η Έμπολι, της οποίας το διπλό αποτελεί μεγάλη ευκαιρία. 2

Σαμπντόρια – Νάπολι

Πολύ αργή ήταν η αντίδραση της Σαμπντόρια στην έδρα της Ουντινέζε την περασμένη αγωνιστική και μοιραία ήρθε η ήττα με 1-0. Οι Γενοβέζοι ήταν πολύ κακοί για 60 λεπτά, δέχτηκαν νωρίς το γκολ (9′), ενώ και ο γκολκίπερ Αουντέρο την έσωσε από 3-4 δύσκολες στιγμές. Με τις αλλαγές του Τζαμπάολο πήρε τον έλεγχο, πίεσε, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Σήμερα για πρώτη φορά θα παίξει μπροστά στο κοινό της και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, το ίδιο καλά με πέρσι. Απόντες θα είναι ο χαφ Πράετ και ο μπακ Ρετζίνι.

Από τη μεριά της, η Νάπολι αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 49′ με 2-0 κόντρα στη Μίλαν, τελικά ο πίνακας στο τέλος έγραψε 3-2 και αυτή ήταν η δεύτερη φετινή ανατροπή μετά το ματς με τη Λάτσιο! Ο Ζιελίνσκι με δύο προσωπικά γκολ ισοφάρισε (53′, 67′), με το Μέρτενς να ολοκληρώνει τον θρίαμβο στο 80′! Πολύ ικανοποιημένος ο κόουτς Αντσελότι από την αντίδραση των παικτών του, όμως θα πρέπει να βρει γιατί η ομάδα του μπαίνει τόσο νωθρά στα παιχνίδια, δε θα… σώζεται πάντα. Σήμερα ακολουθεί άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι, από το οποίο θα λείπουν ο εξτρέμ Γιουνές, ο γκολκίπερ Μερέτ και ο χαφ Ρουίθ, ενώ αμφίβολος θα είναι ο μπακ Μάριο Ρουί.

Η Σαμπντόρια θέλει να επιστρέψει στις νίκες μπροστά στο κοινό της, όμως η Νάπολι αποδεικνύει ότι φέτος θα είναι πολύ σκληρή. Θα έχει γκολ εκατέρωθεν. Χ2 & GG

Σασουόλο – Τζένοα

Στο… 99′ κατάφερε με πέναλτι να πάρει τον βαθμό (2-2) από την Κάλιαρι την περασμένη αγωνιστική, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για αυτήν την απόφαση του διαιτητή. Πάντως, το αποτέλεσμα δεν ήταν άδικο, καθώς από το δεύτερο μέρος και μετά αυτή ήταν που ανέλαβε τον έλεγχο του ματς. Έτσι παρέμεινε αήττητη και σήμερα θέλει να συνεχίσει με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός θα μείνουν οι στόπερ Μάρλον και Πελούζο.

Η Τζένοα, από τη μεριά της, σε ένα ματς με έντονη συγκίνηση μετά την τραγωδία στη γέφυρα Μοράντι επικράτησε με 2-1 της Έμπολι. Πέτυχε τα γκολ μέχρι το 18′, έκανε αρκετές φάσεις μέχρι το ημίχρονο και μετά άφησε την πρωτοβουλία στην αντίπαλο, όμως δέχτηκε τη μειωση πολύ αργά (94′). Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του έμεινε ο Μπαλαρντίνι, ο οποίος σήμερα δε θα έχει στη διάθεσή του τον χαφ Σάντρο και τον φορ Φαβίλι.

Εξαιρετικά αμφίρροπο είναι το ματς, με δύο ομάδες που δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι (και κυρίως η Σασουόλο). Για την ώρα δε θα ποντάρουμε κάπου, περιμένοντας το live. ΝΟ ΒΕΤ

Τορίνο – ΣΠΑΛ

Μόλις ένα βαθμό έχει αποκομίσει στις δύο πρώτες αγωνιστικές κόντρα σε Ρόμα και Ίντερ η Τορίνο, όμως το θετικό για τη γκρανάτα είναι πως και στα δύο ματς ήταν ανταγωνιστική. Στο τελευταίο ματς με την Ίντερ, η ομάδα του Ματσάρι αν και έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφερε και αντέδρασε (2-2), ενώ ίσως θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Για σήμερα, απόντες θα είναι ο μπακ Ανσάλντι, ο χαφ Μπασέλι και ο στόπερ Λιάνκο.

Με 2/2 έχει ξεκινήσει η ΣΠΑΛ στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 1-0 επί των Μπολόνια και Πάρμα. Ακόμα και ο κόουτς Σέμπλιτσι δεν πιστεύει αυτήν την εκκίνηση της ομάδας του και θεωρεί πως αυτοί οι έξι βαθμοί θα της χρειαστούν κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν. Δε θα είναι διαθέσιμοι για το σημερινό δύσκολο ματς ο φορ Φλόκαρι και ο στόπερ Μπονιφάτσι.

Η Τορίνο έφτασε η ώρα να πάρει την πρώτη της νίκη, όμως η ΣΠΑΛ δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό μομέντουμ. Δε θα μπλέξουμε. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει