Λιγκ Καπ Αγγλίας: Παίζει ρόλο η ψυχολογία

Δεύτερος γύρος του Λιγκ Καπ Αγγλίας με τις περισσότερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ να έχουν δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις.
GOAL TWO

Ακόμα μία μεσοβδόμαδη αγωνιστική υποχρέωση για τις ομάδες στην Αγγλία, αφού έχουμε σέντρα στο δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ.

Από αυτό το σημείο μπαίνουν στο… χορό και ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν εκτός έδρας υποχρεώσεις.

Ανάλυση

Σουόνσι – Κρίσταλ Πάλας

Πρώτη ήττα και μάλιστα εντός έδρας για τη Σουόνσι του Γκρέιαμ Πότερ από την Μπρίστολ Σίτι με 1 – 0. Μάλιστα, το γκολ σημειώθηκε στο 1’ και έκτοτε δεν συνέβη τίποτα που θα διατάραζε την ισορροπία του σκορ. Οι «κύκνοι» κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά μόνο στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού και εκεί με ιδιαίτερη αναρχία. Το ρόστερ της Σουόνσι δεν έχει καμία απολύτως σχέση, με αυτό των προηγούμενων ετών στην Πρέμιερ Λιγκ. Ήττα και για την Κρίσταλ Πάλας στην έδρα της Γουότφορντ. Πολύ τυχερό το δεύτερο γκολ που δέχθηκε, μείωσε με τον Ζαχά στο 78’, ενώ στο 90’+ έχασε εκπληκτική ευκαιρία για την ισοφάριση. Μπορούσε πολύ άνετα να πάρει και την ισοπαλία. Είχε προηγηθεί ήττα από τη Λίβερπουλ με καλή εμφάνιση. Τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα, αναγκάζει τον Χότσον να κάνει αλλαγές, προκειμένου η κατάσταση των παικτών του να είναι στην καλύτερη κατάσταση για το πρωτάθλημα.

Σπουδαίες αναμετρήσεις στο Λιγκ Καπ Αγγλίας με πλήθος ειδικών και σούπερ αποδόσεις  

Δύσκολο να πάμε σε σημείο από τη στιγμή που η Πάλας αναμένεται να έχει αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση και κρίνοντας από τις συνήθειες των δύο ομάδων, στο όριο μεταξύ Under και Over κυμαίνεται το ματς. Επιλογή τα 2 – 3 γκολ.

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Γουλβς

Εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έδρα της η Σέφιλντ Γουένσντεϊ και πήρε δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Μίλγουολ και Ίπσουιτς και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2 – 1). Ο Ολλανδός προπονητής της ομάδας, Λουχουκάι, αποφάσισε να κάνει τομές μετά την ήττα από την Μπρέντφορντ (2 – 0), βάζοντας νεαρούς παίκτες από την Ακαδημία και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Πλέον, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει, αφού απέναντί της είναι η Γουλβς. Οι «λύκοι» του Εσπίριτο Σάντο πήραν την ισοπαλία κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (1 – 1), δεχόμενοι την ισοφάριση από στατική φάση και γκολ του Λαπόρτ. Παραμένει, όμως, χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και θέλει μία ώστε να ανεβεί ψυχολογικά, αφού μιλάμε για μια νέα ομάδα. Το κυριότερο όμως, είναι ότι διαθέτει μεγάλο βάθος στο ρόστερ και όποιος και να μπει θα είναι μια χαρά επιλογή για ματς κόντρα στη Σέφιλντ. Επιλογή μας το διπλό.

Στόουκ – Χάντερσφιλντ

Επιτέλους νίκη για τη Στόουκ στην Τσάμπιονσιπ. Την κυνηγούσαμε κι εμείς αρκετές αγωνιστικές και τελικά μας την έκανε τη χάρη με τη νίκη της επί της Χαλ με 2 – 0. Γκολ μόλις στο 9’ με σκόρερ τον ΜακΛίν και οριστικοποίησε τη νίκη της στο 59’ με αυτογκόλ του Ντε Βάις και στη συνέχεια με την αποβολή του Εβάντρο από τη Χαλ. Δεν πρόκειται να γίνουν πολλές αλλαγές, αφού αυτό που προέχει για την ίδια είναι η αυτοπεποίθηση μέσα από τα θετικά αποτελέσματα. Δεν φαίνεται να διορθώνεται αυτή η κατάσταση στη Χάντερσφιλντ στον τομέα της δημιουργίας και του γκολ. Έμεινε στο 0 – 0 με την Κάρντιφ που παίζει και εκείνη φουλ άμυνα κι έτσι το αποτέλεσμα κρίνεται φυσιολογικό. Ακολουθεί στο πρόγραμμα εκτός έδρας ματς με την Έβερτον, οπότε δεν θα ρισκάρει με βασικούς ποδοσφαιριστές, δίνοντας ευκαιρίες. Το ρόστερ των γηπεδούχων είναι για Πρέμιερ Λιγκ. Μπάτλαντ, Μαρτίνα, Σόκρος, Ίντι, Πίτερς, Ντιούφ, Τζο Άλεν, ΜακΛίν, Μπεραχίνο, Κράουτς, Μπόγιαν, Αφόμπε κλπ. Ρίσκο με τον άσο, αφού η Χάντερσφιλντ σκέφτεται την Έβερτον.

Γουίμπλεντον – Γουέστ Χαμ

Εντός έδρας ήττα για τη Γουίμπλεντον από τη Σάντερλαντ, με σκορ 2 – 1, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι το 65’. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν άντεξε από την πίεση του φαβορί και έφυγε με άδεια χέρια. Παραμένει άδικα χαμηλά στη βαθμολογία βάσει της απόδοσής της, αλλά η ουσία είναι ότι έχει μόλις μία νίκη. Έχει απουσίες για το σημερινό. Καλύτερη εμφάνιση για τη Γουέστ Χαμ από τις δύο προηγούμενες, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στην Άρσεναλ γνωρίζοντας την ήττα με 3 – 1. Σύνολο 9 γκολ παθητικό σε τρία ματς, έχοντας δεχθεί 4 από Λίβερπουλ, 3 από Άρσεναλ, ενώ είχε και ήττα – σοκ από την Μπόρνμουθ. Ο Πελεγκρίνι θέλει μεν τη νίκη, αλλά θα χρησιμοποιήσει αναπληρωματικούς. Βέβαια, όταν αυτοί είναι οι Γιαρμολένκο, Λούκας Πέρεθ, Σνόντγκρας, Τσιτσαρίτο Ερνάντες, Ομπιάνγκ, είναι ένα ζήτημα το αναπληρωματικοί. Ξεκάθαρη επιλογή μας το 2.

Σε ενδιαφέρει