ΑΕΚ – Βίντι: Σφραγίζει το εισιτήριο για τους ομίλους

Την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να οριστικοποιήσει η ΑΕΚ απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ουγγρική, Βίντι.
ΑΕΚ – Βίντι: Σφραγίζει το εισιτήριο για τους ομίλους

Αυτό το βράδυ η ΑΕΚ το περίμενε χρόνια και ήρθε η στιγμή επιτέλους να το ζήσει.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχοντας… προίκα τη νίκη με 2 – 1 στην Ουγγαρία, έχει «αγκαλιάσει» την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό που έχει απλά να κάνει απόψε το βράδυ (22:00) εναντίον της Βίντι είναι να παίξει το ποδόσφαιρο που παίζει μέχρι σήμερα και να περάσουν χωρίς πρόβλημα τα 90 λεπτά.

Στο πρώτο ματς, η Βίντι έμεινε με 10 παίκτες μόλις από το 22’ λόγω αποβολής του Χούστι και αποδείχθηκε στο 34’ ότι ήταν απλά θέμα χρόνου το γκολ για την «Ένωσης». Δράστης ήταν ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, ενώ στο 49’ η ΑΕΚ έκανε και το 0 – 2 με σουτ του Μπακασέτα, με την μπάλα να κοντράρει και στα σώματα.

Παρ’ όλα αυτά, η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 53’ με τον Μπακασέτα να βλέπει κι αυτός την κόκκινη κάρτα και τελικά η Βίντι μείωσε στο 67’ με τέρμα του Λάζοβιτς. Μέχρι το 90’ η ΑΕΚ πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά το «χρυσό» 1 – 2 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Τα προγνωστικά μου

ΑΕΚ – Βίντι: 1 & Over 2,5 (2.62)

Ανάλυση

Μπήκε όπως πρέπει να μπει μια πρωταθλήτρια στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Super League κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Φουλ επίθεση, φουλ πίεση στην αντίπαλη άμυνα ώστε να την υποχρεώσει να κάνει το λάθος και πράγματι με το γκολ του Πόνσε στο 37’ και του Λιβάγια στην έναρξη του β’ ημιχρόνου, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν σε μια άνετη νίκη (2 – 0), καθώς στη συνέχεια αποφάσισαν απλά να κάνουν μια συντήρηση λόγω του σημερινού αγώνα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να κάνει διαχείριση του ρόστερ, αφού δεν αγωνίστηκαν Σιμόες και Χουλτ (Οικονόμου τιμωρημένος), ο Λιβάγια αντικαταστάθηκε στο 66’, ενώ απλά λίγα λεπτά πήραν Μάνταλος (25 λεπτά) και Κλωναρίδης (16 λεπτά). Σε ό,τι αφορά το πρώτο ματς της Ουγγαρίας, η ΑΕΚ πράγματι ευνοήθηκε από την αποβολή του Χούστι στο 22’, αφού κατάφερε να πετύχει γκολ πολύ γρήγορα (34’) ενώ πολύ γρήγορα και δεύτερο γκολ. Φάνηκε ότι δεν ήταν τόσο απλό το παιχνίδι από τη στιγμή που όταν αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, η Βίντι όχι μόνο βρήκε γκολ, αλλά έχασε και σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αυτή δεν ήρθε ποτέ και – κακά τα ψέματα – η ΑΕΚ δεν γίνεται να χάσει αυτή την πρόκριση από τη στιγμή που έχει φέρει την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Εκτός από αποψινό, Γκάλο και Μπακασέτας.

 

Ήταν κατώτερη κόντρα στην ΑΕΚ η Βίντι και η αποβολή του Χούστι μάλλον επιτάχυνε τις διαδικασίες της ήττας της, παρά διαμόρφωσε μια διαφορετική κατάσταση στα δεδομένα του ζευγαριού. Ακόμα και στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, η «Ένωση» ήταν καλύτερη, ενώ αφού έμεινε με 10 παίκτες ήταν σαν να… διέλυσε, αφού οι αντίπαλοί της έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα δύο γρήγορα γκολ που δέχθηκε μέχρι το 47’. Το μόνο θετικό που θα μπορούσε να κρατήσει κανείς για την παρουσία της, ήταν η αντίδρασή της όταν έμεινε και η ΑΕΚ με 10 παίκτες και τότε όχι απλά κατάφερε να σκοράρει, αλλά μπόρεσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, χωρίς όμως να της μετουσιώσει σε γκολ ισοφάρισης. Βέβαια, όλα αυτά μάλλον λίγο τη νοιάζουν. Ο στόχος της ήταν να μπει τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αυτό το εξασφάλισε μετά την πρόκρισή της επί της Μάλμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προγραμματισμένο ματς με την Ούιπεστ για το πρωτάθλημα, αλλά αναβλήθηκε σε μια κίνηση διευκόλυνσης από την ομοσπονδία της χώρας εν όψει του αποψινού αγώνα.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (4 – 4 – 1 – 1)

Μπάρκας

Μπακάκης

Οικονόμου

Λαμπρόπουλος

Χουλτ

Πόνσε

Σιμόες

Γαλανόπουλος

Μάνταλος

Κλωναρίδης

Λιβάγια

Βίντι (4 – 4 – 2)

Κάβαστσικ

Φιόλα

Γιούχαζ

Βινίσιους

Στοπίρα

Νέγκο

Νικόλοφ

Χάτζιτς

Κόβακς

Σέποβιτς

Λάζοβιτς

Εκτίμηση

Η Βίντι θέλει σκοράρει τουλάχιστον δύο τέρματα, άρα θα παίξει λίγο πιο επιθετικά συγκριτικά με ό,τι μας έχει συνηθίσει. Η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της και θέλει να δώσει στο ματς χαρακτήρα φιέστας. Επιλογή μας ο 1 σε συνδυαστικό με το Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει