Α’ Γαλλίας: Ψάχνουν αντίδραση Μονακό και Μαρσέιγ

Ολοκληρώνεται με τρεις αναμετρήσεις το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γαλλίας.
mumx lVSATRGwjL cAOlympique Marseille Tolouse FC

Τρεις αναμετρήσεις στη σημερινή μέρα για το πρωτάθλημα της Γαλλίας με τις οποίες ολοκληρώνεται η 3η αγωνιστική.

Το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό της Μπορντό κόντρα στη Μονακό, με τους Γιρονδίνους να περιμένουν τις εξελίξεις στο θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Τιερί Ανρί, οπότε προς το παρόν προχωρούν με υπηρεσιακή λύση.

Η Μαρσέιγ που προέρχεται από ταπεινωτική ήττα κόντρα στη Νιμ θέλει την επιστροφή στις νίκες κόντρα στη Ρεν, ενώ το πρόγραμμα ανοίγει το μεσημέρι με το ματς της Λιλ εναντίον της Γκινγκάμπ.

Ανάλυση

Λιλ – Γκινγκάμπ

Πολύ καλή αρχή στη σεζόν για τη Λιλ η οποία έχει ήδη τέσσερις βαθμούς και αν μη τι άλλο έχει φροντίσει να καταστήσει σαφές, ότι η περσινή σεζόν με την οποία κινδύνευσε με υποβιβασμό δεν θα επαναληφθεί τη φετινή σεζόν. Μετά την πειστική της νίκη επί της Ρεν (3 – 1), κατάφερε να «τσιμπήσει» βαθμό στην έδρα της Μονακό (0 – 0) με τον Γκαλτιέ να νιώθει πολύ περήφανος για το μηδέν στην άμυνα σε ένα τέτοιο ματς. Βέβαια, στάθηκε και τυχερή, αφού η Μονακό είχε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Μαϊνγκάν. Υπολογίζεται για πρώτη φορά ο Ρεμί, δεν φαίνεται ότι θα πωληθεί τελικά ο Πέπε.

Αναμετρήσεις με σούπερ αποδόσεις στη Γαλλία  

Με… μηδέν βαθμούς συνεχίζει την πορεία της η Γκινγκάμπ, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο πρόγραμμα – βουνό που της έχει τύχει (Σεντ Ετιέν, Παρί Σεν Ζερμέν), παρά στην αγωνιστική της παρουσία που και στις δύο περιπτώσεις ήταν αξιόμαχη. Μάλιστα, κατάφερε και στις δύο αναμετρήσεις να σκοράρει. Τα σημαντικά νέα που προέκυψαν μέσα στην εβδομάδα, είναι η ανανέωση συμβολαίου του προπονητή, Κομπουαρέ, που πράγματι οδηγεί την ομάδα του με σταθερότητα και ασφάλεια. Εκτός ο εξτρέμ Σαλιμπούρ.

Δεν είναι για μηδέν η Γκινγκάμπ και κόντρα στη Λιλ μπορεί να το αποδείξει. Εδώ το κατάφερε κόντρα σε Σεντ Ετιέν και Παρί. Επιλογή μας το Χ2.

Μπορντό – Μονακό

Παρελθόν εδώ και μέρες ο Γκουστάβο Πογέτ και πλέον όλοι αναμένουν τα επίσημα για τον Τιερί Ανρί, που φαίνεται ότι είναι δεδομένο ότι θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Έχει πει το «ναι» και μάλιστα αποτελεί σύμφωνη λύση τόσο της νυν διοίκησης, όσο και αυτής που πρόκειται να αναλάβει σύντομα. Αυτό που απομένει κυρίως είναι να βρεθεί λύση με το ισχύον συμβόλαιο του Πογέτ. Στο τελευταίο πρωταθλήματος ηττήθηκε από την Τουλούζ με 2 – 1, ενώ την Πέμπτη κόντρα στη Γάνδη πρέπει να δει πολλές φορές το παιχνίδι σε επανάληψη για να καταλάβει πώς κατάφερε να αποφύγει την ήττα, μένοντας στο 0 – 0. Εκτός και στο σημερινό ο μπακ Σαμπαλί.

Κακή απόδοση από τη Μονακό για δεύτερο συνεχόμενο ματς και αυτή τη φορά δεν απέφυγε την γκέλα. Έμεινε στο 0 – 0 κόντρα στη Λιλ και μπορεί ο Φαλκάο να μην μπόρεσε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εμφάνισή της δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί δική της επικράτηση. Είχε προηγηθεί νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στη Ναντ (1 – 3), αλλά κι εκεί το σκορ είναι «μαγική» εικόνα. Βέβαια, η εικόνα της είναι αναμενόμενη, αφού ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ακόμα «μοντάρει» και ψάχνεται και ο ίδιος. Εκτός ο Γιόβετιτς και ο Γκολόβιν που ακόμα δεν έχει κάνει ντεμπούτο. Επιστρέφει ο Σιντιμπέ στα δεξιά της άμυνας.

Η Μονακό παραμένει ποιοτική παρά τη δυσλειτουργία που παρατηρείται. Η Μπορντό έπρεπε στη Γάνδη να χάσει 3 – 0 και έχει και αυτό το ενενηντάλεπτο στα πόδια της. Διπλό.

Μαρσέιγ – Ρεν

Είχε νικήσει 4 – 0 η Μαρσέιγ στην πρεμιέρα, αλλά η Νιμ την επανέφερε στην πραγματικότητα. Ήττα με 3 – 1 στην έδρα της νεοφώτιστης και λογικά άρχισε από νωρίς η εσωστρέφεια για το τι φταίει και πάλι τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, το όλο σκηνικό γίνεται ακόμα χειρότερο, καθώς με την έναρξη του β’ ημιχρόνου κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 1 – 1 με τον Τοβέν. Μεταγραφικά δεν της… κάθεται ούτε πώληση, αφού ο Ενζί κόπηκε από τη Σπόρτινγκ στα ιατρικά και ο Μπαλοτέλι θα μείνει να αλλάζει πάσες με τον τοίχο στο προπονητικό της Νις. Γενικότερα, ο Γκαρσία μπορεί να έχει παράπονα για τη μόλις μία μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι. Χάνει τον βασικό κίπερ, Ματαντά για έναν μήνα.

Νίκη για τη Ρεν που διασκέδασε λίγο τις εντυπώσεις μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Λιλ. Θύμα της η Ανζέ, της οποίας κατέβαλε την αντίσταση στο 81’ με γκολ του Σαρ. Βρίσκει δίχτυα με συνέπεια η Ρεν, απλά καλείται να βρει μια αγωνιστική ισορροπία. Ο προπονητής, Λαμουσί, πολύ εύστοχα προετοίμασε τους παίκτες του για ένα πολύ δύσκολο ματς που αναμένεται η αντίδραση της Μαρσέιγ μετά την ήττα από τη Νιμ. Παραμένει ακόμα εκτός ο Γιόχανσον, στην αποστολή ο Σιεμπεκτού για πρώτη φορά.

Στατιστικά φαίνεται ότι το παιχνίδι αρχίζει από το 1 – 1. Η Μαρσέιγ βάζει και δέχεται σταθερά, το ίδιο και η Ρεν ανεξαρτήτως έδρας. Επιλογή μας, λοιπόν, το Goal/Goal.

Σε ενδιαφέρει