Α’ Βραζιλίας: Ρίχνει «αυλαία» ο πρώτος γύρος

Βάσκο Ντα Γκάμα εναντίον Σεαρά σε ένα σημαντικό ματς και για τις δύο.
vasco da gama ceara

Mε την αναμέτρηση Βάσκο Ντα Γκάμα – Σεαρά ολοκληρώνεται σήμερα η 19η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της πρώτης κατηγορίας στη Βραζιλία. Κρίση περνούν οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι δείχνουν ότι σταθεροποιούνται.

Τα προγνωστικά μου

Βάσκο Ντα Γκάμα – Σεαρά : X (3,45)

Ανάλυση

Από την εκτός έδρας ήττα με 1-0 κόντρα στην Παλμέιρας προέρχεται η Βάσκο Ντα Γκάμα. Αυτή ήταν η τρίτη σερί αποτυχία στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Ρίο, ενώ σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από το Σουνταμερικάνα ήρθε και η απομάκρυνση του κόουτς Ζορζίνιο. Την θέση του στον πάγκο απόψε θα πάρει ο υπηρεσιακός Μπιγκόντε, έχοντας πρωταρχικό σκοπό την αλλαγή της ψυχολογίας των παικτών. Μπορεί αυτή τη στιγμή οι γηπεδούχι να βρίσκονται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, όμως σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες έχουν τρία ματς λιγότερα, οπότε και την ευκαιρία να ανακάμψουν. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει οι μπακ Μπρένο και Βερλέι, ενώ νοκ άουτ είναι ο χαφ Μαρσέλο Μάτος και ο φορ Ρίλντο. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μάξι Λόπες.

Από την άλλη μεριά, η Σεαρά έμεινε στο 0-0 εντός έδρας κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε την περασμένη αγωνιστική. Αυτό ήταν το δεύτερο σερί ισόπαλο αποτέλεσμα (μετά το 1-1 εντός με τη Σάντος) για την ομάδα του Λίσκα, η οποία ταυτόχρονα παραμένει για τέσσερα συνεχόμενα ματ αήττητη και δείχνει να σταθεροποιεί πλέον την απόδοσή της. Παρελθόν αποτελούν για την ομάδα οι φορ Έλτον και Λουίντι. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται για σήμερα οι χαφ Κεν και Βέσκλεϊ, ο μπακ Αρνάλντο, ο εξτρέμ Αμάντο και ο φορ Κιξάντα Ο Αρτούρ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος, έχοντας πίσω του το δίδυμο των Καρβάλαϊο και Καλίσον.

Πιθανές ενδεκάδες

Βάσκο Ντα Γκάμα (4-5-1)

Σίλβα
Γκουστάβο
Σίλβα
Κάσταν
Ραμόν
Ντεσαμπάτο
Πίκατσου
Αουγκούστο
Βάγκνερ
Γκαγιάρδο
Λόπες

Σεαρά (4-3-2-1)

Έβερσον
Χαβιέ
Άλβες
Οτάβιο
Λούκας
Εντίνιο
Ρίτσαρσον
Ρικαρντίνιο
Καρβάλαϊο
Καλίσον
Αρτούρ

Εκτίμηση

Με νέο προπονητή θα πορευτεί από εδώ και πέρα η Βάσκο, η οποία καλείται να ανακάμψει. Η Σεαρά, από την άλλη, δείχνει σοβαρή στα μετόπισθεν και θα παραταχθεί για το βαθμό. Χ

Σε ενδιαφέρει