Α’ Ισπανίας: «Μουρμούρες» με το… καλημέρα στη Ρεάλ

Να μπει με το... δεξί θέλει η «βασίλισσα».
real

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η πρεμιέρα της Primera Division στην Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, η Εϊμπάρ υποδέχεται την νεοφώτιστη Ουέσκα, η Σεβίλλη πάει στην έδρα της, επίσης, νεοφώτιστης Ράγιο Βαγεκάνο και τέλος η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Χετάφε στο μίνι ντέρμπι της πρωτεύουσας και θέλει να ξεπεράσει το σοκ από την ήττα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Κάπ από τη μισητή Ατλέτικο.

Ανάλυση

Eϊμπάρ – Ουέσκα

Αφού πρώτα σώθηκε πολύ εύκολα (9η), η Εϊμπάρ έφτασε να διεκδικεί μέχρι και ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως στο τέλος έδειξε ότι δεν άντεχε. Ο στόχος -όπως και να ‘χει- επιτεύχθηκε, με τον κόουτς Μεντιλιμπάρ δικαιωματικά να παραμένει στο τιμόνι από το 2015, χαίροντας εκτίμηση από παίκτες, διοίκηση και κόσμο. Στα μεταγραφικά, οι Βάσκοι απέκτησαν τον χαφ Άλβαρεζ (Σπόρτιγνκ Χιχόν), τον στόπερ Μαρτίνεζ και τον φορ Καρδόνα (Μπαρτσελόνα Β’) και τον στόπερ Μπίγας (Λας Πάλμας). Αντιθέτως, έφυγαν ο εξτρέμ Αλέχο (Χετάφε), οι μπακ Κάπα (Μπιλμπάο) και Χουνκά (Θέλτα), ο χαφ Ντάνι Γκαρθία (Μπιλμπάο) και ο μεσοεπιθετικός Ινούι (ελεύθερος). Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται ο αμυντικός Ραμίς και ο χαφ Πέδρο Λεό, ενώ μια θέση κάτω από τα δοκάρια διεκδικούν Ντμιτρόβιτς και Γιοέλ.

Από την άλλη μεριά, η Ουέσκα μπορεί για ένα μόλις πόντο να μην βγήκε πρωταθλήτρια στη δεύτερη κατηγορία, όμως τον στόχο της τον πέτυχε. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο σύλλογος ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία και όλοι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Ο πρωτεργάτης της επιτυχία κόουτς Ρούμπι, όμως, αποτέλεσε παρελθόν, καθώς έφυγε για την Εσπανιόλ και τη θέση του πήρε ο Λέο Φράνκο, ο οποίος θα δουλέψει για πρώτη φορά ως προπονητής, με τη διοίκηση να αναλαμβάνει και το ανάλογο ρίσκο. Στα μεταγραφικά, έχασε τον Ρεμίρο (γκολκίπερ) και έφερε στη θέση του τον Βέρνερ, ενώ επίσης απέκτησε τον μπακ Λουιζίνιο, τους χαφ Μούστο και Σεμέντο, τους στόπερ Ινσούα και Ετσέιτα και τον φορ Λόνγκο, δείχνοντας ότι τα κενά έχουν καλυφθεί. Στα αγωνιστικά, χάνει την πρεμιέρα ο μπακ Ακαπό, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του αμυντικού Ινσούα.

Πιο έμπειρη ομάδα η Εϊμπάρ και όσο κι αν έχει αποδυναμωθεί έχει το πλεονέκτημα εντός έδρας απέναντι σε μια τόσο άπειρη ομάδα. 1 & Οver 1,5

 

Ράγιο Βαγεκάνο – Σεβίλλη

Ύστερα από δύο χρόνια περιπλάνησης στη δεύτερη κατηγορία έφτασε η ώρα της μεγάλης επιστροφής στα… μεγάλα σαλόνια για τη Ράγιο Βαγεκάνο. Μάλιστα, αυτό το κατάφερε ως πρωταθλήτρια. Στον πάγκο παραμένει ο Μίτσελ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα από τον περασμένο Φεβρουάριο και την οδήγησε με ασφάλεια μέσα από τις δυσκολίες, με τη διοίκηση να τον επιβραβεύει με νέο συμβόλαιο. Από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν ο εξτρέμ Κακούτα, οι μπακ Τίτο και Αντβίνκουλα και ο στόπερ Άματ. Αντιθέτως, έφυγαν ο φορ Ντε Τόμας και οι ο χαφ Λόπεθ και Μπετράν, όλοι τους βασικοί και είναι φανερό πως πρέπει να γίνουν κινήσεις για την αντικατάστασή τους. Στα αγωνιστικά, χάνουν την πρεμιέρα ο εξτρέμ Κομεσάνια και ο αμυντικός Βελάσκεθ, ενώ αμφίβολος είναι ο χαφ Ελουστόνδο.

Από την άλλη μεριά, η Σεβίλλη έχει ήδη επίσημα ματς στα πόδια της, καθώς έπαιξε στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, χάνοντας με 2-1 από τη Μπαρτσελόνα και στις δύο αναμετρήσεις με τη Ζαλγκίρις για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και προκρίθηκε εύκολα. Στον πάγκο συνεχίζει ο κόουτς Ματσίν. Στα μεταγραφικά, δείχνει ενισχυμένη με τον ερχομό των Βάτσλικ (τερματοφύλακας), Σέρζι Γκόμες (στόπερ), Αμαντού (αμυντικός χαφ), Νιανιόν (στόπερ), Αλέις Βιδάλ (μπακ-χαφ) και Αντρέ Σίλβα. Παρελθόν απότελούν ο στόπερ Λενγκλέ, ο εξτρέμ Κορέα, ο αμυντικός Καρόλε, ο γκολκίπερ Σέρχιο Ρίκο και ο χαφ χαφ Ν’ Ζονζί. Στα αγωνιστικά, χάνουν την πρεμιέρα ο στόεπρ Παρέχα και ο μπακ Αράνια που είναι τραυματίες, ενώ λογικά ο Μπεν Γιεντέρ θα μείνει στον πάγκο για λόγους τακτικής.

Δύσκολο έργο θα έχει η Ράγιο, όσον αφορά την παραμονή της, όμως στην πρεμιέρα θα παίξει ρόλο και ο ενθουσιασμός της επιστροφής. Θεωρώ ότι θα δούμε ανοιχτό ματς με πολλά γκολ. GG & Over 2,5

Ρεάλ – Χετάφε

Δεν ξεκίνησε καλά η σεζόν στη Ρεάλ, με την ήττα από την Ατλέτικο στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης (2-1) να συνταράσσει τη “βασίλισσα. Ο Λοπετέγκι έχει μπει ήδη στο στόχαστρο αρνητικών σχολίων, ενώ ο κόσμος ζητάει μεταγραφές και όπως είναι λογικό αντικαταστάτη του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αποκτήθηκαν ο μπακ Οντριοθόλα και ο γκολκίπερ Κουρτουά, ενώ ο χαφ Κόβασιτς έφυγε δανεικός στη Τσέλσι. Το θέμα, όμως, είναι ότι ακόμα δεν έχει σκάσει κάποια… βόμβα. Στα αγωνιστικά, μοναδική απώλεια για την πρεμιέρα αποτελεί ο τραυματίας στόπερ Βαγιέχο.

Η Χετάφε, από τη μεριά της, για τρεις μόλις βαθμούς έχασε πέρσι το ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερματίζοντας στην 8η θέση. Γενικά, οι Μαδριλένοι παρουσίασαν πολύ σταθερό πρόσωπο και ειδικά εκτός έδρας ήτα αρκετά αποτελεσματικοί. Ο κόουτς Μπορνταλάς συνεχίζει στον πάγκο από τον Σεπτέμβριο του 2016 με σκοπό φέτος να καταφέρει κάτι παραπάνω. Παρελθόν αποτελεί ο γκολκίπερ Γκουαΐτα και στη θέση του ήρθαν ο Σορία και ο Τσιτσιζόλα. Αποκτήθηκαν, επίσης, ο χαφ Μαξίμοβιτς, ο εξτρέμ Αλέχο, ο μπακ Μικέλ, στόπερ Αλανίς και οι φορ Ζάιμε Μάτα και Γκουαρδιόλα. Μοναδικό πρόβλημα για σήμερα αποτελεί ο χαφ Μπεργκάρα που είναι τραυματίας.

Φαβορί είναι η Ρεάλ, όμως σε τόσο χαμηλές αποδόσεις δεν μπορεί κανείς να ποντάρει. Η Χετάφε, από τη μεριά της, είναι πολύ ενισχυμένη στην επίθεση και θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει έστω ένα γκολ. GG

Σε ενδιαφέρει