Α’ Βραζιλίας: Ντέρμπι στο Σάο Πάουλο

Κορίνθιανς εναντίον Γκρέμιο στο κλείσιμο του πρώτου γύρου.
corinthians gremio

Με δύο αναμετρήσεις ξεκινάει σήμερα η 19η και τελευταία αγωνιστική για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στη Βραζιλία. Πιο συγκεκριμένα, η Σάντος υποδέχεται τη Σπορ Ρεσίφε και η Κορίνθιανς αντιμετωπίζει τη Γκρέμιο.

Ανάλυση

Σάντος – Σπορ Ρεσίφε

Από ακόμα μία ήττα προέρχεται η Σάντος, αυτή τη φορά έχασε 3-1 εκτός έδρας από την Ατλέτικο Μινέιρο. Έτσι, η ομάδα του Κούκα θέλει σήμερα πάσει θυσία τη νίκη για να μη βρίσκεται μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Μεσοβδόμαδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια στην έδρα της Κρουζέιρο για τη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, όμως η νίκη με 2-1 δεν έφτασε καθώς πλέον δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ. Έτσι, στα πέναλτι, οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι και πήραν το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Επιστρέφει στη δράση ο φορ Σάσα, ενώ εκτός έμειναν ο μπακ Φελίπε, ο φορ Κοπέτε και ο μέσος Γιούρι.

Aπό την άλλη μεριά, η Σπορ Ρεσίφε πραγματοποίησε άλλη μια κακή εμφάνιση και γνώρισε την ήττα με 1-3 από τη Σάο Πάουλο. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς για τον κόουτς Ολιβέιρα, ο οποίος πλήρωσε το… μάρμαρο για τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Στη θέση του ανέλαβε άμεσα ο 48χρόνος Εντουάρντο Μπαπτίστα, ο οποίος προτίθεται να δουλέψει κυρίως ώστε να επανακτηθεί η χαμένη αυτοπεποίθηση των παικτών. Στα αγωνιστικά, μοναδική απώλεια για σήμερα αποτελεί ο μπακ Πράτα.

Δεν έχει άλλη επιλογή η Σάντος από το να βγει μπροστά και να σκοράρει για να πάρει το ματς. Η Σπορ Ρεσίφε με νέο τεχνικό θα προσπαθήσει για το καλύτερο και θεωρώ ότι έχει την ικανότητα να πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα. GG

Τα μεγάλα ντέρμπι της Βραζιλίας με τις καλύτερες αποδόσεις! 

Κορίνθιανς – Γκρέμιο

Με 2/2 νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) επί της Σαπεκοένσε, η Κορίνθιανς κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Βραζιλίας, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει τη Φλαμένγκο σε διπλές αναμετρήσεις. Στο πρωτάθλημα, όμως, η ομάδα του Οσμάρ Λος προέρχεται από ήττα 2-1 από τη “Σάπε”, μένοντας για την ώρα εκτός της πρώτης εξάδας. Παρ’ ολα αυτά, όλοι στο στρατόπεδό του συλλόγου ζουν και αναπνέουν για τη ρεβάνς του Λιμπερταδόρες κόντρα στην Κόλο Κόλο που θα γίνει στης 30 Αυγούστου. Στα αγωνιστικά, χάνουν το αποψινό ντέρμπι ο γκολκίπερ Κάσιο που είναι τιμωρημένος
και ο μπακ Ζούνιορ, ο φορ Ντίαζ και μέσος Ντάγκλας που είναι τραυματίες. Έμερσον και Τζόναθας θα αναμετρηθούν για μια θέση στην κορυφή της επίθεσης των γηπεδούχων.

Εκτός της συνέχειας του Κυπέλλου έμεινε η Γκρέμιο, η οποία έχασε με 1-0 στον επαναληπτικό από τη Φλαμένγκο και πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα, όπου έχει μείνει πίσω. Βέβαια, για την ομάδα του Γκαούτσο ακολουθεί και η ρεβάνς για το Λιμπερταδόρες κόντρα στην Εστουδιάντες, με το σκορ του πρώτου παιχνιδιού να είναι στο 2-1 υπέρ των Αργεντινών, όμως το εκτός έδρας γκολ αφήνει πολλές ελπίδες πρόκρισης για τους Βραζιλιάνους. Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι είναι οι μπακ Πέδρο Ζερομέλ και Λέο Μούρα, ενώ παίζεται μια θέση στην κορυφή της επίεθσης ανάμεσα σε Αντρέ και Ζαέλ.

Μεγάλο ντέρμπι στο Σάο Πάουλο, με τις δύο ομάδες να έχουν μείνει σχετικά πίσω στη βαθμολογία. Έχει πολλή ισοπαλία που δε θα χαλούσε καμιά τους. Χ

Σε ενδιαφέρει