Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης: Η νέα εποχή αρχίζει με το Σούπερ Καπ

Τελικός Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την υπερπρωταθλήτρια, Ρεάλ Μαδρίτης να επιδιώκει την υπεράσπιση των σκήπτρων της κόντρα στη «μισητή» συμπολίτισσα, Ατλέτικο.
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης: Η νέα εποχή αρχίζει με το Σούπερ Καπ

Η νέα εποχή για τη Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης αρχίζει από σήμερα μέσω ενός τίτλου, μέσω του τελικού Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, που ανήκει τα τελευταία δύο χρόνια στη «βασίλισσα», έπειτα από επικρατήσεις κόντρα σε Σεβίλλη και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αναμέτρηση διεξάγεται στο Ταλίν και φυσικά σε περίπτωση παράτασης, το ματς οδηγείται όπως προβλέπεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Πρώτο ματς στη Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ζουλέν Λοπετέγι στον πάγκο και φυσικά το πρώτο επίσημο μετά την ολοκλήρωση της εποχής Κριστιάνο Ρονάλντο στο σύλλογο.

Τα προγνωστικά μου

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης: Κατάκτηση τροπαίου Ατλέτικο (2.08)

Ανάλυση

Νέα εποχή, νέα σελίδα, νέα Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο παίκτης που έχει βάλει τη δική του, πολύ μεγάλη υπογραφή στην ιστορία της ομάδας, αποχώρησε καθώς δεν μπορούσε πλέον να συμβιώσει με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, ενώ τον ίδιο δρόμο της εξόδου ακολούθησε και ο Ζινεντίν Ζιντάν, που έπειτα από 2,5 χρόνια και τρεις κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε κάνει και κάτι άλλο ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Προπονητής ανέλαβε ο Ζουλέν Λοπετέγι, που ήταν ο ομοσπονδιακός της εθνικής Ισπανίας και αυτή του η απόφαση τρεις μέρες πριν από τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του κόστισε αυτόματα και την θέση του, αποχωρώντας από την ομάδα, δύο μέρες πριν από σέντρα της διοργάνωσης. Ούτε ως παίκτης, ούτε ως προπονητής έχει να επιδείξει κάτι φοβερό και τρομερό, παρά μόνο κάποιες επιτυχίες στις μικρές εθνικές. Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά ο Βινίσιους Τζούνιορ (που έχει αρχίσει εντυπωσιακά), ο Οντριοθόλα και ο Τιμπό Κουρτουά είναι τα νέα πρόσωπα, ωστόσο πλέον προαγωγή παίρνουν από φέτος οι Μπέιλ, Ασένσιο και Ίσκο, αφού και πρακτικά και θεωρητικά είναι οι καταλληλότεροι να καλύψουν εκ των έσω τα κενά που έχουν προκληθεί. Μάλιστα, ενδέχεται μέχρι το τέλος Αυγούστου να αποχωρήσει και ο «εγκέφαλος» της ομάδας Λούκας Μόντριτς, καθώς αμοιβαίο φλερτ με την Ίντερ. Προς το παρόν, βέβαια, η Ρεάλ δεν το συζητάει.

 

Ήταν περίεργη η περσινή σεζόν, αλλά και το φετινό καλοκαίρι για την Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει δείξει αν μη τι άλλο ότι όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει χαρακτήρας και μάλιστα πολύ δυνατός στην ομάδα. Έτσι, λοιπόν, έκανε το αυτονόητο και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ από τη στιγμή που τα έκανε… θάλασσα στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Θύμα της ήταν η κατώτερη Μαρσέιγ την οποία διέλυσε στον τελικό με 3 – 0. Δεν τίθεται, φυσικά, ζήτημα για τον πάγκο διότι σε αυτόν βρίσκεται και θα βρίσκεται μέχρι ο ίδιος να θελήσει να φύγει, ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Μεγαλύτερη… μεταγραφή της ήταν η παραμονή του Αντουάν Γκριζμάν. Για δεύτερο σερί καλοκαίρι θεωρούνταν σίγουρο ότι θα αποχωρήσει, ωστόσο πέρυσι η Γιουνάιτεντ και φέτος η Μπαρτσελόνα έμειναν απλά με την προφορική συμφωνία που είχαν με τον παίκτη, με τον ίδιο να επιλέγει να μείνει στους «ροχιμπλάνκος». Κανονικά στην ομάδα έμειναν οι Γοδίν και Όμπλακ. Στο ρόστερ προστέθηκε ο Λεμάρ, Ρόντρι, Κάλινιτς, Αρίας και Ζέλσον Μαρτίνες, ξοδεύοντας πάνω από 100 εκατ. ευρώ, αφού μόνο ο Λεμάρ της κόστισε 70. Παρελθόν ο 35χρονος Γκάμπι, ο Φερνάντο Τόρες, ο Βρσάλικο που πήγε στην Ίντερ και ο Γκαμεϊρό που ανακοινώθηκε από τη Βαλένθια.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης (4 – 3 – 3)

Κέιλορ Νάβας

Καρβαχάλ

Σέρχιο Ράμος

Βαράν

Μαρσέλο

Κρόος

Κασεμίρο

Ίσκο

Μπέιλ

Μπενζεμά

Ασένσιο

Ατλέτικο Μαδρίτης (4 – 4 – 2)

Όμπλακ

Χουάνφραν

Γοδίν

Χιμένες

Φιλίπε Λουίς

Κόκε

Σαούλ

Ρόντρι

Λεμάρ

Γκριζμάν

Ντιέγκο Κόστα

Εκτίμηση

Με τη Ρεάλ Μαδρίτης των περασμένων χρόνων ίσως να κοιτούσαμε προς την πλευρά των «μερέχνες», αλλά σήμερα είναι τελείως διαφορετικά, αφού συστήνεται η νέα ομάδα με τον Λοπετέγι στον πάγκο. Η Ατλέτικο με τον Σιμέονε είναι πιο δεμένη και πιο… σύνολο. Πάμε με την έκπληξη και την κατάκτηση του τροπαίου από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σε ενδιαφέρει