Τουρκία: Πρεμιέρα για Μπεσίκτας και Μπασάκ

Μετά τις νίκες των Φενέρ και Γαλατασαράι, η Μπεσίκτας και η Μπασάκ που είναι οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου μπαίνουν και αυτές στη μάχη του πρωταθλήματος.
Τουρκία: Πρεμιέρα για Μπεσίκτας και Μπασάκ

Στην πίεση από την πρώτη μέρα μπαίνουν Μπεσίκτας και Μπασάκ στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου, Φενέρ και Γαλατά, άρχισαν με νίκες και ως εκ τούτου δεν θέλουν να μείνουν πίσω στη βαθμολογία μόλις από την 1η αγωνιστική.

Ανάλυση

Μπασακσεχίρ – Τράμπζονσπορ

Είναι και φέτος διεκδικήτρια του τίτλου, αφού τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν έχει πέσει κάτω από την 4η θέση και μάλιστα η διαφορά της από την κορυφή όλο και μειώνεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περσινή σεζόν που έμεινε στο – 3 από τον τίτλο. Ωστόσο, η 3η θέση που κατετάγη οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ εκεί που αντιμετώπισε στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα την Μπέρνλι. Πολύ καλύτερη στο ματς στην έδρα της, αλλά έμεινε στο 0 – 0, αφού παρουσιάστηκε πολύ φλύαρη στην τελική της προσπάθεια. Μόλις δύο μεταγραφές με τους Γιόγιτς και τον Αϊντόγλου, χωρίς μάλιστα να πουλήσει κάποιον. Στον πάγκο παραμένει ο πετυχημένος Αβτσί. Εκτός ο Αρντά, τραυματίας ο Αντεμπαγιόρ.

Αποτελεί μία από τις ομάδες η Τράμπζονσπορ που βρίσκονται κάτω από το γκρουπ των «4», αλλά η διαφορά της είναι αρκετά μεγάλη από αυτές. Τερμάτισε 5η την περσινή σεζόν, ωστόσο το αγωνιστικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Πώς αλλιώς όταν δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα βασικά, με χαρακτηριστικότερο όλων ότι την εβδομάδα που πέρασε διεκόπη η παροχή ρεύματος στο γήπεδο. Προπονητής ανέλαβε ο Ουνιάλ Καραμάν, που είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του συλλόγου και προφανώς είναι αυτός που μπορεί να αντέξει τις καταστάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή. Έχουν αποχωρήσει πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και φυσικά δεν γινόταν να αντικατασταθούν επαρκώς.

Άσος και μόνο άσος, παρά το γεγονός ότι η Μπασάκ είχε παιχνίδι απαιτητικό με την Μπέρνλι.

Μπεσίκτας – Ακίσασπορ

Έχει μακράν του δεύτερου το πιο ποιοτικό ρόστερ της κατηγορίας η Μπεσίκτας, αλλά πέρσι δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα ταυτόχρονα, χάνοντας τελικά πολύ σημαντικό έδαφος και καταλήγοντας 4η. Έχουν αποχωρήσει βέβαια ο Ταλίσκα με τον Φάμπρι και πάλι όμως έχει τρομερές επιλογές στο ρόστερ της που μπορούν τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας να καλύψουν αυτά τα κενά. Έχει ήδη επίσημα ματς στα πόδια της, έχοντας αποκλείσει την Β36 από τα Νησιά Φερόε ενώ έχει επικρατήσει της Λίντσερ με 1 – 0 στο πρώτο ματς στην Τουρκία. Μοναδικός αμφίβολος για το ματς ο αριστερός μπακ-χαφ Αντριάνο.

Μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της Ακίσασπορ είναι γεγονός, καθώς μπορεί στο πρωτάθλημα να μην έκανε κάτι το εξαιρετικό, αλλά πήρε το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στη Φενέρ (3 – 2) και άρχισε τη σεζόν με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, νικώντας στα πέναλτι τη Γαλατά, με το σκορ της κανονικής διάρκειας να είναι το 1 – 1. Ο προπονητής, Μπουρούκ, αποχώρησε και τη θέση του ανέλαβε ο έμπειρος Βόσνιος, Σούσιτς, που η τελευταία του ομάδα ήταν η Αλάνιασπορ. Και έχασε και απέκτησε ποδοσφαιριστές με το επίπεδο να μένει περίπου στα ίδια επίπεδα. Φουλ επίθεση ετοιμάζει ο νέος προπονητής.

Η Μπεσίκτας μέσα στην έδρα της για την Τουρκία δύσκολα παίζεται. Σκοράρει και πολύ μάλιστα, κάτι που ευνοεί εν προκειμένω και ο τρόπος που αγωνίζονται οι φιλοξενούμενοι. Συνδυαστικό με 1 & Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει