Σκανδιναβία: Μάχες σε όλα τα μέτωπα

Με την αναμέτρηση της Μπραν κόντρα στη Σταρτ ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Νορβηγίας, ενώ με δύο αγώνες ολοκληρώνεται η 16η μέρα στη Σουηδία.
adcd f ee d fa

Και τυπικά στο… κυνήγι η Μπραν! Η μέχρι πρότινος πρωτοπόρος του νορβηγικού πρωταθλήματος είναι πλέον 2η με παιχνίδι λιγότερο, καθώς η Ρόζενμποργκ επικράτησε το Σάββατο της Ρανχάιμ και έχει πατήσει κορυφή. Πλέον, η Μπραν θέλει μόνο νίκη κόντρα στη Σταρτ, ματς με το οποίο ολοκληρώνεται η 17η αγωνιστική.

Δύο αναμετρήσεις για τη Σουηδία που ολοκληρώνεται η 16η αγωνιστική.

Ανάλυση

Μπραν – Σταρτ

Πριν από τη διακοπή η Μπραν έδειχνε να μην πατάει καλά και μάλλον η ξεκούραση σε εκείνο το σημείο της σεζόν της έκανε καλό. Εντός έδρας «τεσσάρα» από την Μπραν, στη συνέχεια εκτός έδρας ισοπαλία (2 – 2) με την Μπόντο Γκλιμτ και κάπως σε 180 λεπτά δέχθηκε περισσότερα γκολ από όσα είχε δεχθεί τις προηγούμενες αγωνιστικές, καθώς μέχρι τότε είχε μόλις πέντε γκολ παθητικό. Πλέον, είναι στη 2η θέση και θέλει μόνο νίκη για να προσπεράσει τη Ρόζενμποργκ που ανέβηκε αγωνιστικά και βαθμολογικά. Πλήγμα η αποχώρηση του μέσου Σίβερτ Νίλσεν, που αποτελεί παίκτη της Χόρσενς. Εξακολουθεί να διαθέτει την κορυφαία άμυνα της κατηγορίας.

Θα καταφέρει η Μπραν να επιστρέψει στην κορυφή, γκρεμίζοντας τη Ρόζενμποργκ; 

Εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και πήρε βαθμολογικές ανάσες η Σταρτ. Δύο νίκες στα τρία τελευταία ματς πριν από τη διακοπή και πλέον είναι σε απόσταση βολής από τις θέσεις που οδηγούν σε παραμονή στην κατηγορία. Με άλλα λόγια, η διακοπή είναι πολύ πιθανό να της κόψει τη φόρα. Πάντως και στο καλό της διάστημα, εκτός έδρας ηττήθηκε, δείγμα της δυσκολίας που αντιμετωπίζει σε αυτό το σκέλος. Νέα προσθήκη ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, Χερολίντ Σάλα, έχοντας πέρασμα από Σπάρτα Πράγας, Σλόβαν Λίμπερετς και Κασίμπασα. Εκτός ο ηγετικός μέσος, Μπόρουφσεν.

Ιδανικός αντίπαλος για την Μπραν η Σταρτ για να επιστρέψει στις νίκες. Εκτός έδρας, άλλωστε, η Σταρτ είναι ανύπαρκτη. Σημαντικό όπλο για την Μπραν η άμυνά της, οπότε μία νίκη της με 2 – 3 γκολ είναι πιθανό σενάριο.

Έλφσμποργκ – Έστερουντ

Φυσιολογική ήττα στο Έστερσουντ (1 – 0), αλλά σε καμία περίπτωση η εμφάνισή της δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Πρέπει να νιώθει τυχερή και κολακευμένη από το οριακό εύρος της ήττας, αφού το μόνο που έκανε ήταν να περιοριστεί σε αμυντικό ρόλο, ποντάροντας ότι θα καταφέρει να πάρει τον βαθμό. Τελικά, το γκολ της ήττας το δέχθηκε στο 42’ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να βρει το γκολ, ούτε κάποια σπουδαία ευκαιρία. Πέντε ματς αήττητη εντός έδρας, αλλά τα 4 ήταν ισόπαλα.

Περίφημα συνεχίζει και τα πηγαίνει η Έστερσουντ, παρά την αποχώρηση του εμβληματικού προπονητή της, Γκρέιαμ Πότερ. Η ομάδα του ΄Ιαν Μπρούκναλ πλέον, επικράτησε της Έλφσμποργκ με το 1 – 0 να είναι «φτωχό» για την απόδοσή της. Πέτυχε το γκολ στο 42’ και στη συνέχεια ήταν πιθανότερο να γίνει το 2 – 0 παρά το 1 – 1. Δεν χάνει εκτός έδρας στα έξι τελευταία ματς.

Δεν κοντράρεται αυτή την περίοδο εύκολα η Έστερσουντ, αλλά είναι και δύσκολη η έδρα της Έλφσμποργκ. Μυρίζει… ισοπαλία.

Σούντσβαλ – Νόρκεπινγκ

Συνεχίζει να είναι αξιόμαχη και να παλεύει όλα τα ματς η Σούντσβαλ. Στο πλαίσιο αυτό, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1 – 1) στην έδρα της Τζουργκάρντεν. Εκτός αυτού δείχνει και χαρακτήρα πολύ δουλεμένης ομάδας. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 76’, αλλά απάντησε άμεσα στο 80’ αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλό της. Τα παιχνίδια στην έδρα της τα πάει σε χαμηλό τέμπο. Έχει απουσίες, αφού θα λείψουν βασικοί μέσοι και ο βασικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας.

Αξιόμαχη εμφάνιση από τη Νόρκεπινγκ στην έδρα της Μάλμε. Μόλις στο 5’ έμεινε πίσω στο σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτι, με αποτέλεσμα να αλλάξει πλήρως η μορφή του αγώνα. Άρχισε να επιτίθεται για να βρει το γκολ και το κατάφερε στο 56’. Ωστόσο, άλλαξαν πάλι οι ρόλοι, καθώς η Μάλμε άρχισε να πιέζει και βρήκε άμεσα το γκολ, αφού 9 λεπτά αργότερα η Μάλμε έκανε το 2 – 1. Από την πλευρά της η Νόρκεπινγκ κρατά την εμφάνιση, αλλά εκτός έδρας παραμένει χωρίς νίκη στα τρία τελευταία και όλα G/G.

Ευκαιρία για τη Νόρκεπινγκ να πάρει το διπλό, από τη στιγμή που και η Σούντσβαλ έχει απουσίες.

Σε ενδιαφέρει