Βέλγιο: Ντέρμπι για Γκενκ, εύκολα Άντερλεχτ και Μπριζ

Ολοκληρώνεται και η 2η αγωνιστική στο Βέλγιο.
Βέλγιο: Ντέρμπι για Γκενκ, εύκολα Άντερλεχτ και Μπριζ

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Βελγίου, με την Γκενκ να έχει ντέρμπι μίσους με τη Σεντ Τρούιντεν και τις Άντερλεχτ, Μπριζ να έχουν πιο βατές αποστολές.

Ανάλυση

Άντερλεχτ – Οστάνδη

Δείχνοντας μια μεστή παρουσία από τα… παλιά, η Άντερλεχτ δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει από την έδρα της Κορτράικ και να επικρατήσει με το ευρύ 4 – 1. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Σαντινί που πέτυχε χατ – τρικ, ενώ η Άντερλεχτ είχε 8 νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με την περσινή ομάδα. Για πολλά περιθώρια βελτίωσης έκανε λόγο ο τεχνικός της ομάδας και λογικό λόγω των πολλών νέων προσώπων που ακόμα δεν έχουν «δέσει» μεταξύ τους. Έχει απουσίες η Άντερλεχτ, αφού εκτός είναι οι Ντεντόνκερ, Κουμς, Κάρα, Τεόντορτσικ.

Θα μπορέσουν τα φαβορί να κάνουν το 2/2 και να πάρουν αύρα κορυφής;  

Θετικά στοιχεία στην πρεμιέρα έδειξε και η Οστάνδη, που παρά το γεγονός έμεινε πίσω στο σκορ από τη Μουσκρόν, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 2 – 1. Όπως ήταν φυσικό, ο προπονητής έδωσε συγχαρητήρια για την εικόνα του δεύτερου ημίχρονου, όταν και επιτεύχθηκε η ανατροπή. Δεν υπάρχουν θέματα τραυματισμών κλπ.

Έχει τρομερή ποιότητα η Άντερλεχτ για να καλύψει και τις απουσίες της και τελικά να κερδίσει. Απλά, οι αποδόσεις είναι χαμηλές.

Γκενκ – Σεντ Τρούιντεν

Ντέρμπι της Λιμβουργίας με μεγάλο μίσος ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειχνε η Γκενκ πριν από τα επίσημα, αλλά το ίδιο έδειξε και στο επίσημο με τη Λόκερεν. Νίκη με 4 – 0 εκτός έδρας και δείχνει πραγματικά ότι είναι σε σούπερ φόρμα. Εκπληκτική η Γκενκ και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και το 5 – 0 του πρώτου αγώνα, επικράτησε και εκτός έδρας της Φόλα Ες με 4 – 1 και την Πέμπτη καλείται να αντιμετωπίσει τη Λεχ Πόζναν με το εμπόδιο να είναι σαφώς υψηλότερο.

Καθόλου καλή εμφάνιση της Σεντ Τρούιντεν κόντρα στη Σερκλ Μπριζ και λογικά έμεινε στο 0 – 0. Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις η αναμέτρηση, με τη Σεντ Τρούιντεν να έχει καλή απόδοση στο πρώτο εικοσάλεπτο λόγω του ενθουσιασμού της πρεμιέρας και του κόσμου. Συν τοις άλλοις, έχει και πολλές απουσίες εν όψει του σημερινού κόντρα στην «καυτή» Γκενκ.

Η Γκενκ δεν φαίνεται ότι μπορεί να σταματήσει σε κάποια ομάδα τύπου Σεντ Τρούιντεν. 1 & Over 2,5 για να ανεβεί και η απόδοση.

Μουσκρόν – Κλαμπ Μπριζ

Μπορεί να προηγήθηκε στην έδρα της Οστάνδης, αλλά κάτι το γκολ που δέχθηκε στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, κάτι η αποβολή του κεντρικού της αμυντικού στο 68’ , έφερε την ήττα με 2 – 1, αφού δεν άντεξε την πίεση. Φάνηκε πάντως ότι με την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να στοχεύει σε πολλά, παρά μόνο σε μία μάχη για την παραμονή μέχρι το τέλος. Εκτός για το σημερινό οι δύο βασικοί κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας.

Κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της Έουπεν η Μπριζ, καθώς εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα της ομάδας του Μακελελέ και επικράτησε με 5 – 2. Μάλιστα, πριν από το μισάωρο ήταν μπροστά στο σκορ με 3 – 0. Ο προπονητής της ομάδας, Λέκο, πάντως δεν ενθουσιάστηκε, προφανώς επειδή ξέρει ότι δεν πρόκειται η ομάδα του να βρίσκει τόσους χώρους σε άλλα ματς με τέτοιας δυναμικότητας αντιπάλους. Απουσίες στην άμυνα και για την Μπριζ, αφού είναι εκτός οι δύο στόπερ, Ντένσβιλ, Ντεκάρλι.

Η Μπριζ θα νικήσει, αλλά έχει κι αυτή θέματα στην άμυνα με την απουσία των σέντερ μπακ. Επιλογή μας το 2 & G/G.

Σε ενδιαφέρει