Τσάμπιονσιπ: Ζόρια για τα φαβορί στην πρεμιέρα

Το κυρίως μενού προσφέρεται σήμερα στην Τσάμπιονσιπ μετά τη χθεσινή πρεμιέρα με την εκτός έδρας νίκη της Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ.
hull city v nottingham forest the emirates fa cup fourth round bcdffd

Σέντρα στην Τσάμπιονσιπ.

Μετά τη χθεσινή πρεμιέρα και τη νίκη της Ντέρμπι Κάουντι στην έδρα της Ρέντινγκ, σήμερα προσφέρεται το κυρίως μενού με φουλ αγωνιστική δράση και με τα φαβορί να έχουν πολύ δύσκολες αποστολές.

Ανάλυση

Γουίγκαν – Σέφιλντ Γουένσντεϊ

Άμεση επιστροφή για τη Γουίγκαν που μετά τον υποβιβασμό της, πήρε το πρωτάθλημα στην τρίτη κατηγορία και επιστρέφει στην Championship. Το… μενού μένει περίπου ίδιο, αφού ούτε πολλοί παίκτες έφυγαν, αλλά ούτε ο προπονητής. Όλοι αυτοί πλέον καλούνται να δώσουν απαντήσεις για το αν αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία. Αρκετές μεταγραφές, πολλές εκ των οποίων είναι πολύ σημαντικές και όλα δείχνουν ευνοϊκά σε πρώτη ανάγνωση. Αυτό δεν συμβαίνει στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Έσωσε την περσινή σεζόν με την παραμονή της στην κατηγορία, αλλά φέτος έχει πολύ δύσκολο έργο, αφού δεν έχει κάνει μεταγραφές λόγω τιμωρίας και ως εκ τούτου το φετινό μείγμα θα προκύψει από τα περσινά υλικά που παρέμειναν και φέτος. Είναι ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον ενθουσιασμό τους να πετύχουν μία νίκη στην πρεμιέρα.

 

Μίλγουολ – Μίντλεσμπρο

Τρομερή η περσινή πορεία της Μίλγουλ, αφού με ένα τρομερό σερί περίπου στη μέση του πρωταθλήματος έφτασε μια ανάσα από τα play – off ανόδου, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει, αφού η παρουσία της μάλλον αποτελεί υπέρβαση. Λίγα πράγματα στις μεταγραφές προτιμώντας να πάει στα σίγουρα, με την περσινή φουρνιά. Στην αντίπερα όχθη, η Μίντλεσμπρο είναι δικαιολογημένα ένα από τα μεγάλα φαβορί, έχοντας πολύ δυνατό ρόστερ ενώ έχει και έναν από τους καλύτερους προπονητές στην κατηγορία, τον Τόνι Πιούλις. Βέβαια, δεν είναι όλα ρόδινα, καθώς ο έμπειρος τεχνικός διαμαρτυρήθηκε για τις μεταγραφές που θα έπρεπε να έχουν γίνει, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα. Δύσκολο ματς για να διαβαστεί, αλλά θα ρισκάρουμε το διπλο, αφού η Μίντλεσμπρο είναι καλύτερη ομάδα σε πολλούς τομείς σε σχέση με τη Μίλγουολ.

Μπρίστολ Σίτι – Νότιγχαμ Φόρεστ

Ανώτερη των προσδοκιών η πορεία της Μπρίστολ Σίτι στο πρωτάθλημα, αφού απλά στο τέλος δεν κατάφερε να κάνει τις νίκες που πρέπει με αποτέλεσμα να χάσει το τρένο των play – off για την άνοδο. Παραμένει ο ίδιος προπονητής, ωστόσο έχασε σημαντικές μονάδες, με τους Φλιντ και Ριντ να αποχωρούν για Μίντλεσμπρο και Κάρντιφ. Συν τοις άλλοις έχει και απουσίες εν όψει της πρεμιέρας. Αυτά λειτουργούν υπέρ της Νότιγχαμ Φόρεστ, που έχει στον πάγκο της τον Αϊτόρ Καράνκα από πέρσι, αλλά φέτος το ενισχυμένο ρόστερ είναι ολόδικό του. Πολλές και ακριβές μεταγραφές και η Φόρεστ είναι αυτή τη στιγμή από τις πιο φιλόδοξες ομάδες στην κατηγορία. Διπλό.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σουόνσι

Προδόθηκε από τις λίγες λύσεις της και από το μικρό μπάτζετ. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν ήταν σε τροχιά εξάδας, αλλά στο τέλος της βγήκε η κούραση και η έλλειψη ισάξιων εναλλακτικών επιλογών και περιορίστηκε στη 10η θέση. Πάντως δεν τέθηκε οποιοδήποτε ζήτημα αλλαγής στην τεχνική ηγεσία με τον Γουάιλντερ να παραμένει στη θέση του και πραγματοποίησε κάποιες προσεκτικές προσθήκες, αφού ούτως ή άλλως δεν διαθέτει το μπάτζετ άλλων ομάδων της κατηγορίας. Η Σουόνσι από τη δική της πλευρά έπαιζε για πολλά χρόνια με τη… φωτιά και όπως ήταν μοιραίο κάποια στιγμή το πλήρωσε την περσινή σεζόν. Νέος προπονητής ο Γκρέιαμ Πότερ που ήταν για 8 χρόνια στην Έστερσουντ παρουσιάζοντας ένα τρομερό έργο. Ουσιαστικά, όμως, καλείται να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή. Αποχώρησαν Φαμπιάνσκι, Μόουσον, Αγιού κλπ. ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής διορίας και με τους Μπονί, Κλούκας, Κάρολ. Δύσκολη αποστολή για τη Σουόνσι κόντρα στην πιο έτοιμη και ενθουσιώδη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Πάμε στο goal/goal.

Σε ενδιαφέρει