Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Μισή η Σέλτικ στη Νορβηγία

Οι μεγάλες ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγονται απόψε. Με πολλές απουσίες η Σέλτικ, μια ανάσα από την πρόκριση Αγιαξ και Ερυθρός Αστέρας.
ajax sturm graz amsterdam netherlands shutterstock editorial d

Οι επαναληπτικοί του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγονται απόψε και οι περισσότερες προκρίσεις κρέμονται από μια κλωστή. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση όμοιου σκορ ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Ρόζενμποργκ – Σέλτικ

Ματσάρα ολκής στη Νορβηγία, με τη Σέλτικ να επικρατεί στον πρώτο αγώνα με 3-1, αλλά τίποτα να μην θεωρείται δεδομένο. Η Ρόζενμποργκ είναι πανίσχυρη στο σπίτι της, σπανίως δεν επιβάλλει τον ρυθμό της και βρίσκεται ξεκάθαρα σε πιο προχωρημένο στάδιο από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας. Το εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μάχεται με την Μπραν για τον τίτλο. Δεν έδωσε αγώνα το Σαββατοκύριακο για να κρατηθεί ξεκούραστη για το μεγάλο σημερινό ματς. Το πρωτάθλημα της Σκωτίας από την άλλη κάνει σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη Σέλτικ να υποδέχεται τη Λίβινγκστον. Απόψε θα παραταχθεί με σοβαρές απουσίες, αφού θα απουσιάσουν οι Λούστιγκ, Μπογιάτα, Σιμούνοβιτς, Μόργκαν, Κόμπερ, Γκρίφιθς και Ντεμπελέ. Στις δέκα τελευταίες εντός έδρας υποχρεώσεις τους σε Νορβηγία και Ευρώπη οι γηπεδούχοι έχουν υποστεί μόνο μία ήττα. Αν μη τι άλλο μπορούν απόψε να μην ηττηθούν, αλλά για πρόκριση χλωμό. Θα επιλέξω τον άσο στο DNB ώστε σε περίπτωση ισοπαλίας να πάρω τα χρήματά μου πίσω.

Ελσίνκι  – Μπάτε

Οριακό ματς και οριακή πρόκριση. Με σωστή αμυντική τακτική η Ελσίνκι έφυγε από τη Λευκορωσία με το 0-0. Ανώτερη η Μπάτε, με περισσότερες ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Πλέον οι πιθανότητες πρόκρισης έχουν αυξηθεί στην πλευρά των Φινλανδών, αλλά το ματς θα πάει στις λεπτομέρειες. Λογική επιλογή τα λίγα γκολ, αλλά το under κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Σε παρόμοια αγωνιστική ετοιμότητα οι δύο ομάδες. Στη Φινλανδία έχουν παιχτεί 21 αγωνιστικές και στη Λευκορωσία 17. Αμφότερες οδηγούν την κούρσα στα πρωταθλήματά τους με διαφορά ασφαλείας. Μία ήττα σε 11 εξόδους η Μπάτε, οχτώ σερί εντός έδρας νίκες η Ελσίνκι. Θα επιλέξω το «Χ» του ημιχρόνου περιμένοντας ένας σβηστό πρώτο 45λεπτο που θα φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Μίντιλαντ – Αστάνα

Μέσα από τα χέρια της έχασε η Μίντιλαντ την ισοπαλία στον πρώτο αγώνα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Κλάινχεϊσλερ στο 31’, ισοφάρισε στο 51’ με τον Γουίκχαϊμ, αλλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκε και πάλι από τον Κλάινχεϊσλερ το γκολ της ήττας. Από εκεί που θα προκρινόταν απόψε ακόμα και με την ισοπαλία χωρίς τέρματα τελικά πρέπει να κυνηγήσει αποκλειστικά τη νίκη. Οι Δανοί έκαναν σεφτέ στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-1 της Εσμπιεργκ. Νίκη και για τους Καζάκους με 3-1 επί της Ατιράου. Δέκα νίκες και μία ισοπαλία στα έντεκα τελευταία ματς για τους φιλοξενούμενους ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Μικρό προβάδισμα λόγω έδρα στη Μίντιλαντ, αλλά φαντάζει ασφαλέστερη επιλογή το σύνολο τερμάτων «2-3».

Μάλμε – Κλουζ

Το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα έγινε για τη Μάλμε όσον αφορά την πρόκριση. Οι Σουηδοί πέρασαν νικηφόρα από τη Ρουμανία με 1-0 χάρη στο γκολ του ηγέτη Στράντμπεργκ στο 45’. Στο δεύτερο μέρος ταμπουρώθηκαν και άντεξαν στην πίεση. Αντεπιτίθενται και στο πρωτάθλημα κερδίζοντας με 2-1 τη Νόρκεπινγκ και πλησιάζοντας στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Η Κλουζ υστερεί από πλευράς φυσικής κατάστασης και έχει μπει στη νέα σεζόν με την ήττα στον πρώτο αγώνα και δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Πιο πρόσφατο το 0-0 στην έδρα της Ντουνάρεα. Και τα τέσσερα φετινά της παιχνίδια ήταν under. Λογικά θα συνεχίσει το σερί. Ο πρώτος λόγος στα λίγα γκολ.

Βιντεότον – Λουντογκόρετς

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ματς, με τη Λουντογκόρετς να σφυροκοπάει την εστία της Βιντεότον, αλλά το γκολ της νίκης δεν ήρθε ποτέ. Οι ομάδες έμειναν στο 0-0 και η πρόκριση κρέμεται από μια κλωστή. Σίγουρα οι γηπεδούχοι μέσα στο σπίτι τους μπορούν να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά δύσκολα θα αλλάξουν τακτική. Ερχονται από γκέλα στο πρωτάθλημα μένοντας στο 1-1 με την Πάκσι. Και η Λουντογκόρετς γκέλαε το Σάββατο φεύγοντας από την έδρα της Μπερόε με το 1-1. Από δύο αγώνες έχουν δώσει στα πρωταθλήματά τους και έχουν τέσσερις βαθμούς με μια νίκη και μια ισοπαλία. Ξεκάθαρα πιο έμπειρη ομάδα οι φιλοξενούμενοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το διπλό στο 1.55. Προσωπικά θα επιλέξω και εδώ το «Χ» του ημιχρόνου υπό την λογική του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αναγνωριστικό πρώτο μέρος και εν συνεχεία θα ψάξουν στην επανάληψη το γκολ που εκτός απροόπτου θα χαρίσει την πρόκριση.

Στουρμ Γκρατς – Αγιαξ

Επαιξε όσο χρειαζόταν ο Αγιαξ και έφτασε σε ένα πεντακάθαρο 2-0. Ο Ζίγιεχ άνοιξε το σκορ στο 15’, ο Σιόνε πέτυχε το δεύτερο στο 57’. Δεν ρίσκαραν στη συνέχεια ιδιαίτερα οι Ολλανδοί. Πάντως στην επανάληψη έδειξαν να αντιμετωπίζουν θέματα φυσικής κατάστασης, πράγματα λογικό αφού βρίσκονται στο ξεκίνημα της σεζόν. Το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 11 του μήνα. Σε φιλικό με πολλές αλλαγές ηττήθηκαν από την Κόνιασπορ με 1-0. Η Στουρμ κέρδισε τη Χάρτμπεργκ με 3-2 για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Αυστρίας. Αυτογκόλ πέτυχε ο Αυλωνίτης νωρίς στο ματς, αλλά μέχρι το 25’ το είχε γυρίσει. Ισοφαρίστηκε στο 47’, αλλά στο 82’ πανηγύρισε με γκολ του Χόσινερ. Το 3-4-1-2 του Βόγκελ ακόμα δεν έχει αφομοιωθεί από τους παίκτες που κάνουν εύκολα το λάθος στα μετόπισθεν. Εφόσον χρειάζονται τουλάχιστον δύο γκολ για να ελπίζουν θα πρέπει να βγουν στο… ξέφωτο από νωρίς αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν και αυξάνοντας τις πιθανότητας του goal/goal.

Σουντούβα – Ερυθρός Αστέρας

Ανιση μάχη ήταν εξαρχής όσον αφορά την πρόκριση. Πιο… ψημένη ομάδα ο Αστέρας, με μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα. Το απέδειξε φτάνοντας εύκολα στο 3-0. Το σκορ άνοιξε ο Εμπετσίλιο στο 23’ και ακολούθησαν δύο τέρματα από τον Ράντονγιτς στο 35’ και το 58’. Εύκολα με 2-ο τη Ραντνίτσκι στο πρωτάθλημα την Κυριακή. Η Σουντούβα μπορεί να κάνει το κομμάτι της στη Λιθουανία έχοντας διαφορά οχτώ βαθμών από τους διώκτες της στη μάχη του τίτλου, αλλά το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ κάπου εδώ τελειώνει. Πάντως, θα παλέψει για ένα τιμητικό αποτέλεσμα ώστε να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Στη φετινή σεζόν έχει δώσει συνολικά 12 αγώνες στην έδρα της και έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Αποκορύφωμα το 3-1 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στον προηγούμενο προκριματικό γύρο. Θα ρισκάρω. Το 1Χ στα επίπεδα του 2.10 με τραβάει. Εξάλλου ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει κανέναν λόγο να επιτεθεί με τα μπούνια για να κερδίσει εκ νέου.

Σε ενδιαφέρει