Ελβετία: Κάνει σεφτέ η Βασιλεία

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Βασιλεία καλείται να πετύχει την πρώτη της νίκη στη σεζόν κόντρα στην Ξαμάξ με τον Φράι στον πάγκο.
Ελβετία: Κάνει σεφτέ η Βασιλεία

Δεύτερη αγωνιστική στην Ελβετία με δύο αναμετρήσεις. Ψάχνουν την πρώτη τους νίκη Γκρασχόπερς και Βασιλεία. 

Ανάλυση

Γκρασχόπερς – Ζυρίχη

Από τα φιλικά έδειξε πολλές αμυντικές αδυναμίες και αυτό συνεχίστηκε στην πρεμιέρα για την Γκρασχόπερς. Ηττα με κάτω τα χέρια από τη Γιουνγκ Μπόις με 2-0. Βέβαια ίσως μπορούσαν τα πράγματα να είναι εντελώς διαφορετικά αν στο 55’  και με το ματς στο 0-0 δεν έμενε με δέκα παίκτες. Ο Ντουμπιά αποβλήθηκε και θα απουσιάσει απόψε. Η Ζυρίχη από την άλλη μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν επικρατώντας εντός έδρας της Τουν με 2-1. Ο Γουίντερ στο 62’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων, η μείωση ήρθε στο 87’, αλλά δεν αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά. Το 4-2-3-1 του Μάγκνικ ταιριάζει γάντι. Πάντως εκτός έδρας οι αδυναμίες της παραδοσιακά είναι μεγάλες και περιμένω αποφασισμένη την Γρασχόπερς για να κάνει σεφτέ στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στη σεζόν. Τρίβω τα χέρια μου βλέποντας στον άσο σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

Ψάχνουν την πρώτη τουες νίκη στη σεζόν Γκρασχόπερς και Βασιλεία. Θα την βρουν; 

Ξαμάξ – Βασιλεία

Είχε ουσία, αλλά και… άστρο η Ξαμάξ στη νίκη της πρεμιέρας επί της Λουκέρνης με 2-0. Στο 14’ ο Κάρλεν άνοιξε το σκορ, στη συνέχεια κλείστηκε στο μισό γήπεδο, η αντίπαλός της έχασε πολλές ευκαιρίες και σε μια κόντρα καθάρισε το ματς στο 74’ με σκόρερ τον Τρέαντ. Η εμπειρία του κόουτς Ντεκαστέλ, μεγαλύτερου ηλικιακά στην κατηγορία, έπαιξε ρόλο. Η Βασιλεία είναι σκιά του εαυτού της. Η έλευση του κόουτς Βίκι δεν έφερε ευεργετικά αποτελέσματα χάνοντας στην πρεμιέρα εντός έδρας από τη Σεν Γκάλεν με 2-1 και με το ίδιο σκορ μεσοβδόμαδα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι η διοίκηση τον απομάκρυνε άμεσα. Βέβαια το γκολ του Αγιέτι στο 82’ αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης και φυσικά το μυαλό όλων βρίσκεται στη ρεβάνς της Τετάρτης. Στον πάγκομ θα κάτσει ο υπηρεσιακός Φράι. Πάντως δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές, αφού πρωταρχικό στόχο έχει να βρει ρυθμό. Η αλήθεια είναι πως το διπλό ξεπερνώντας το 1.90 αποτελεί πρόκληση. Το θέμα είναι αν η Βασιλεία θα παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες και θα είναι συγκεντρωμένη λίγες μέρες πριν τη μεγάλη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

Σε ενδιαφέρει