Αυστρία: Ο Αγιαξ περιμένει…

Η νέα σεζόν άνοιξε επίσημα εχθές στην Αυστρία και απόψε το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες Στουρμ Γκρατς – Χάρτμπεργκ και Αλταχ – Μάτερσμπουργκ.
Αυστρία: Ο Αγιαξ περιμένει…

Οι ομάδες από δέκα έγιναν δώδεκα φέτος στην Αυστρία και όπως είναι λογικό οι απαιτήσεις και οι… κίνδυνοι για τις μεγάλες ομάδες αυξάνονται.

Ανάλυση

Στουρμ Γκρατς – Χάρτμπεργκ

Η περσινή σεζόν βρήκε τη Στουρμ στη δεύτερη θέση, που αποτέλεσε και το αγωνιστικό της ταβάνι. Ετσι φέτος συμμετέχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, λογικά για λίγο ακόμα, αφού μεσοβδόμαδα ηττήθηκε στην Ολλανδία με 2-0 από τον Αγιαξ και πολύ δύσκολα θα αντιδράσει στη ρεβάνς της Τετάρτης. Θέλει απόψε να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας μια κατώτερη ομάδα και στοιχειωδώς σοβαρή να είναι θα τα καταφέρει. Η Χάρτμπεργκ είναι νεοφώτιστη, προσπάθησε να ενισχυθεί, αλλά θα κάνει καιρό να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κατηγορίας. Ακόμα και στο Κύπελλο χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την κατώτερη Γκρέτιγκ με 3-1. Αλλαξε προπονητή και τα ηνία ανέλαβε ο Μάρκους Σοπ. Ιδιαίτερο παιχνίδια για το ίδιο, αφού αποχώρησε για να πάρει τη θέση από την Στουρμ Γκρατς Β’. Ξεκάθαρος ο φαβοριτισμός της Στουρμ, που υπερτερεί σε όλα της Χάρτμπεργκ. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να με κρατήσει από τον άσο είναι το ότι ακολουθεί η ρεβάνς με τον Αγιαξ για τους γηπεδούχους, αλλά ακόμα και το 70% να παίξει θα φτάσει στο τρίποντο.

Θα καταφέρει η Στουρμ να μπει με το δεξί στη νέα σεζόν της Αυστρίας; 

Αλταχ – Μάτερσμπουργκ

Κάκιστη η περσινή σεζόν για την Αλταχ, που την βρήκε στην όγδοη θέση. Διορθωτικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και θα παρουσιαστεί σίγουρα καλύτερη φέτος. Παράλληλα άλλαξε προπονητή και ελπίζει σε καλύτερες μέρες με την επιστροφή του Βέρνερ Γκράμπχερ. Καλές ισοπαλίες στα σημαντικά φιλικά με Χάιντενχαϊμ και Γκρασχόπερς. Νίκη στο ματς Κυπέλλου με την Πάντορφ εκτός έδρας εύκολα με 3-0. Η Μάτερσμπουργκ δεν αγχώθηκε καθόλου την περασμένη σεζόν και φέτος θα ψάξει το βήμα παραπάνω. Θα παλέψει για μια θέση στην πεντάδα. Χλωμό. Περιορισμένες οι καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Ροντέο τα περισσότερα φιλικά της. Στο πιο πρόσφατο κέρδισε με 3-1 την Κάπφενμπεργκ. Ακολούθησε το ματς Κυπέλλου κόντρα στην Αλερχέιλιγκεν το οποίο κέρδισε με 3-1 εκτός έδρας. Η αγωνιστική συμπεριφορά της φιλοξενούμενης και η ενίσχυση της Αλταχ με οδηγούν στο over.

Σε ενδιαφέρει