Πρ. Γιουρόπα Λιγκ: Στον… χορό οι Αρκάδες

Να… χορέψει συρτάκι στην Ευρώπη θέλει φέτος ο Αστέρας Τρίπολης ξεκινώντας της ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από το Εδιμβούργο.
Πρ. Γιουρόπα Λιγκ: Στον… χορό οι Αρκάδες

Δύσκολες αποστολές απόψε έχουν Ελληνες και Κύπριοι στα πρώτα ματς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Χιμπέρνιαν – Αστ. Τρίπολης

Η Χιμπέρνιαν έκανε πλάκα στη Ρούναβικ πραγματοποιώντας δύο εντυπωσιακές νίκες με 6-1 και 6-4. Εδειξε πανέτοιμη επιθετικά, αλλά πολύ κακή στο ανασταλτικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι πως βλέποντας τις αδυναμίες της αντιπάλου έπαιξε ελεύθερα και χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα. Δεν την απασχολούσε να εκτεθεί. Θα παίζει και απόψε με επιθετικό δίδυμο τους Καμπερί και Σο. Ο Αστέρας βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και θα δούμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα φέτος. Τουλάχιστον δέκα αλλαγές στα μεταγραφικά. Στα τρία φιλικά που έδωσε στην Πολωνία πέτυχε ισάριθμες νίκες. Πιο πρόσφατο το 2-1 κόντρα στη Χαποέλ Ρανανά. Με γεμάτο κέντρο και 4-2-3-1 θα παραταχθούν απόψε οι Αρκάδες έχοντας κορυφή τον Μανιά και από πίσω τους Τσιλιανίδη, Ρόλε και Καλτσά. Πιο έτοιμη η Χιμπέρνιαν έχοντας στα πόδια της δύο επίσημα ματς στη διοργάνωση και ξεκινώντας το εγχώριο πρωτάθλημα πιο γρήγορα από το Ελληνικό. Με σύμμαχο την έδρα μπορεί να πάρει βραχεία κεφαλή στην υπόθεση πρόκριση. Ασος.

 

Αμπερντίν – Μπέρνλι

Για τέταρτη σερί σεζόν η Αμπερντίν τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Σκωτίας πίσω από τη Σέλτικ. Πολύ σοβαρή ομάδα, αλλά πέφτει απευθείας στα βαθιά. Μεγάλο πλήγμα η φυγή του πρώτου σκόρερ Ρούνεϊ. Αποκτήθηκαν 3-4 παίκτες από Αγγλία μεριά και ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Στο τελευταίο φιλικό έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ. Η Μπέρνλι επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 52 ολόκληρα χρόνια. Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στην Πρέμιερ Λιγκ την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Οπλο η ομοιογένεια, αφού δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Στο τελευταίο της φιλικό επιβλήθηκε της Πρέστον με 3-2. Το διπλό δεν έχει αξία στα επίπεδα του 1.80. Εξάλλου υπάρχει και η ρεβάνς για να καθαρίσει η Μπέρνλι. Στρέφομαι στην εναλλακτική του 2-3 γκολ.

Λειψία – Χάκεν

Η Λειψία θα πορευτεί με τον Ράντνιγκ στον πάγκο αυτή τη σεζόν και μετά την περσινή υπέρβαση της συμμετοχής στα σαλόνια της Ευρώπης φέτος δείχνει να ψάχνεται. Στην προετοιμασία είχε τα πάνω και τα κάτω της. Επιθετικά διατήρησε τα υψηλά στάνταρ, αλά η άμυνα αποτελεί αγκάθι. Απόψε καλείται να βρει λύσεις στις απουσίες των Λάιμερ, Ουπαμεκανό, Φόρσμπεργκ, Βέρνερ και Πόουλσεν. Η Χάκεν βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς στο πρωτάθλημα Σουηδίας, ενώ έχει στις πλάτες της τα δύο ματς με τη Λιεπάγια για τον πρώτο προκριματικό. Στη Λετονία κέρδισε στο ρελαντί με 3-0 και στη ρεβάνς έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς χάνοντας με 2-1, αλλά δεν την ένοιαξε ιδιαίτερα. Στόχος να βάλει δύσκολα σε μια ανώτερη ομάδα. Θα επιλέξω το διπλό στο χάντικαπ, αφού ακόμα κι αν κερδίσει η ανέτοιμη και ελλιπέστατη Λειψία περιμένω να το κάνει δύσκολα.

ΑΠΟΕΛ – Φλόρα Ταλίν

Την πάτησε ο ΑΠΟΕΛ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πέσε θύμα της Σουντούβα πληρώνοντας την αγωνιστική του ανετοιμότητα. Ηττήθηκε με 3-1 στον πρώτο αγώνα και στη ρεβάνς παρότι μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο επικράτησε μόνο με 1-0 και αποκλείστηκε. Φυσικά δεν τον τιμάει το ότι βρίσκεται στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Μην ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πολλές παρουσίες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Καμία διάθεση για αστεία σήμερα κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται σε κανονικούς ρυθμούς εδώ καιρό. Παράλληλα η Φλόρς έρχεται και αυτή από αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας από την Μπερ Σεβά με το συνολικό 7-2. Στο Πρωτάθλημα κέρδισε την Τούλεβικ με 4-0 και ανέβασε ρυθμούς. Παρότι δεν θα έχει Αλωνεύτη και Νε Βινσέντι ο ΑΠΟΕΛ, στοιχειωδώς σοβαρός να είναι θα το καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Σεβίλλη – Ούιπεστ

Κατάντια αποτελεί για τη Σεβίλλη το να ρίχνεται στη μάχη του Γιουρόπα από τον δεύτερο προκριματικό ούσα πολυνίκης του θεσμού τα τελευταία χρόνια. Λογικό να ψάχνεται μετά από μια κάκιστη σεζόν που την βρήκε στην έβδομη θέση με τρεις αλλαγές προπονητών. Στον τελευταίο της φιλικό ηττήθηκε με 1-0 από την Μπενφίκα. Ακόμα ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα. Θα λείψουν Νάβας, Μερκάδο και Κορέα απόψε. Φέτος στον πάγκο θα κάτσει ο Ματσίν, ο οποίος απόψε θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στον σύλλογο. Η Ούιπεστ πέτυχε επική ανατροπή στον προηγούμενο γύρο εις βάρος της Νέφτσκι. Ηττήθηκε με 3-1 στον πρώτο αγώνα, αλλά στην πανίσχυρη έδρα της έφερα τα πάνω-κάτω φτάνοντας στο 4-0 με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Με το αριστερό μπήκε στο νέο πρωτάθλημα χάνοντας με 2-0 εντός από την ΜΤΚ. Εδειξε και πάλι αρκετές αμυντικές αδυναμίες. Θέμα νίκης δεν μπορεί να τεθεί. Η Σεβίλλη υπερτερεί σε όλους τους τομείς. Το θέμα είναι που θα σταματήσει. Επειδή έχει απουσιούλες και ακόμα δεν έχει βρει την ταυτότητά της λέω να ρισκάρω στο σύνολο τερμάτων 2-3 που κινείται στα επίπεδα του διπλασιασμού.

Ζελέσνιτσαρ – Απόλλων Λεμεσού

Καμία δυσκολία δεν είχε η Ζελέσνιτσαρ για να αποκλείσει την Τρανς Νάρβα στον προηγούμενο γύρο με το συνολικό 5-1. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Βοσνίας επιβλήθηκε της Γκοσκ με 1-0. Φτερά έχουν κάνει τα εισιτήριο και ο κόσμος θα στηρίξει με μεγάλη θέρμη την προσπάθεια των παικτών. Ο Απόλλωνας Λεμεσού απέκλεισε την Στάμπρας στον προηγούμενο γύρο. Ηττήθηκε με 1-0 στη Λιθουανία, αλλά στη ρεβάνς έκανε το καθήκον του φτάνοντας στο 2-0. Αποκτήθηκαν Σουμά και Περέιρα. Θα παίξουν κανονικά απόψε κάνοντας το ντεμπούτο τους. Στις δέκα τελευταίες ευρωπαϊκές τους εξόδους οι Κύπριοι έχουν πετύχει μόνο μία νίκη. Συνυπολογίζοντας και την παραδοσιακά πολύ δυνατή έδρα των γηπεδούχων, αλλά και τις αποδόσεις αουτσάιντερ που τους δίνονται θα επιλέξω το 1Χ.

Σε ενδιαφέρει