Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Τον πρώτο λόγο οι γηπεδούχοι

Πρώτοι αγώνες στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ απόψε, με τον Αγιαξ να ρίχνεται στη μάχη ενισχυμένος και αποφασισμένος να επιστρέψει στους ομίλους.
Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Τον πρώτο λόγο οι γηπεδούχοι

Πέντε αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτοι αγώνες. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Ανάλυση

Μπάτε – Ελσίνκι

Η Μπάτε για ακόμα μία σεζόν έκανε πλάκα στη Λευκορωσία κατακτώντας τον τίτλο για δωδέκατη σερί χρονιά, Πάντως φέτος έδειξε κάποια τρωτά σημεία με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο Ντούλουμπ και τη θέση του πήρε ο Μπάχα. Με τον νέο τεχνικό έχει 6 νίκες και 1 ισοπαλία βρίσκοντας τον καλό της εαυτό. Πλέον απέχει επτά βαθμούς από τη δεύτερη Ντιναμό Μινσκ. Η Ελσίνκι απέκλεισε τη Βίκινγκουρ στον προηγούμενο γύρο με δύο νίκες και το συνολικό 5-2. Και τα δύο παιχνίδια της ήταν goal/goal και over. Στο πρωτάθλημα φόρτσαρε το τελευταίο διάστημα και έχτισε μια διαφορά επτά βαθμών από τους διώκτες της ώστε να επικεντρωθεί με ηρεμία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποκτήθηκε ο επιθετικός Κρισάντους. Προβάδισμα στον άσο καθαρά λόγω έδρας, αλλά τον περίμενα ψηλότερα από τα επίπεδα του 1.55 που κινείται.

Λουντογκόρετς – Βιντεότον

Καταπληκτικό ξεκίνημα για τη Λουντογκόρετς στη σεζόν. Αρχικά κατέκτησε το Σούπερ Καπ Βουλγαρίας επικρατώντας με 1-0 της Σλάβιας Πράβας. Ακολούθησε η πρόκριση επί της Κρουσέιντερς με δύο νίκες και το συνολικό 9-0. Εντυπωσιακό το εντός έδρας 7-0. Ακολούθησε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου με αλλαγές επιβλήθηκε της Ετάρ με 1-0. Το απόλυτο λοιπόν σε τέσσερις αγώνες με μηδέν παθητικό. Η Βιντεότον μπήκε στο… χορό με την πρόκριση επί της Ντουντελάνζ παίρνοντας το 1-1 εκτός έδρας και επικρατώντας με 2-1 στη ρεβάνς με το νικητήριο γκολ του Σκέποβιτς στο 58’. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κέρδισε πολύ εύκολα τη Βάρντα με 4-0. Σε καλή κατάσταση αμφότερες οι ομάδες. Πολύ δυνατό το ξεκίνημά τους. Η Λουντογκόρετς υπερτερεί ποιοτικά, είναι πιο… ψημένη και περιμένω να κάνει το πρώτο βήμα.

Κουκέσι – Καραμπακ

Τα χρειάστηκε στον προηγούμενο γύρο η Κουκέσι κόντρα στη Βαλέτα. Αρχικά κόλλησε στο 0-0 εντός έδρας. Στη ρεβάνς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 67’, έφτασε μια ανάσα από τον αποκλεισμό, αλλά στο 85’ ήρθε η λύτρωση από τον Τζάρια. Στο 87’ αποβλήθηκε ο Ζγκούρο και θα χάσει το σημερινό ματς. Η Κάραμπακ κατέκτησε πολύ εύκολα το πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν έχοντας διψήφια διαφορά από την Γκαμπάλα. Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε οριακά επί της Ολίμπια Λουμπλιάνας. Ουσιαστικά πάτησε στο διπλό της Σλοβενίας με το γκολ του Γκεριέ και στη ρεβάνς το υπερασπίστηκε μένοντας στο σβηστό 0-0. Επτά σερί under επίσημα και φιλικά. Δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να οδηγήσει τα μας στα όρια του ενός γκολ. Το ίδιο περιμένω να συμβεί κι απόψε. Ματς υπομονής με μπόλικη κλωτσιά, δυνατές μονομαχίες και λίγα γκολ.

Αγιαξ – Στουρμ Γκρατς

Με αποκλειστικό στόχο τη μεγάλη επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ο σχεδιασμός στον Αγηξ. Επεσε μπόλικο χρήμα και η ενίσχυση είναι μεγάλη. Αποκτήθηκαν Μπαντέ, Μπλιντ, Λάμπιαντ και Τάντιτς. Σημαντικότερη απώλεια αυτή του Κλάιφερτ που πήγε στη Ρόμα. Μέτριες εμφανίσεις στα τελευταία φιλικά. Τέσσερα σερί goal/goal σε αυτά. Η Στουρμ ξεκινάει μια βδομάδα νωρίτερα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα από τον Αίαντα. Στο τελευταίο της ματς κέρδισε τη Σίγκεντορφ με 2-0 για το Κύπελλο Αυστρίας. Αποκτήθηκαν μεταξύ άλλων οι Αυλωνίτης, Πινκ και Γκρόζουρεκ.  Σε φάση προετοιμασίας οι δύο ομάδες και ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν. Ο άσος στα επίπεδα του 1.35 δεν υφίσταται. Πρώτη σκέψη το 2-3 γκολ.

Σέλτικ – Ρόζενμποργκ

Η Σέλτικ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα περισσότερα φιλικά και με τον ίδιο ρυθμό μπήκε στον πρώτο προκριματικό γύρο κόντρα στην Αλασκέρτ. Δύο τριάρες μέσα-έξω χωρίς καν να παίξει τρομερή μπάλα. Δύο γκολ ο Φόρεστ και δύο ο Ντεμπελέ. Μάλιστα στο εντός έδρας 3-0 της ρεβάνς αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 11’ λόγω της αποβολής του Σιμούνοβιτς, ο οποίος θα λείψει απόψε. Πρεμιέρα στο εγχώριο πρωτάθλημα στις 4 Αυγούστου κόντρα στη Λίβινγκστον. Σε φουλ αγωνιστική δράση το πρωτάθλημα Νορβηγίας και σαφέστατα σε καλύτερη φάση από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας η Ρόζενμποργκ. Μετά από 16 αγωνιστικές βρίσκεται στη δεύτερη θέση απέχοντας δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπραν. Στον προηγούμενο γύρο ηττήθηκε στην έδρα της Βαλούρ με 1-0, αλλά στη ρεβάνς έπαιξε σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες και έφερε τούμπα την κατάσταση επικρατώντας με 3-1. Το γκολ της πρόκρισης, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα πέτυχε ο Μπέντνερ από την άσπρη βούλα στο 94’. Πολύ περίεργο ματς. Φαβορί η Σέλτικ, αλλά υστερεί από πλευράς ετοιμότητας συγκριτικά με τη Ρόζενμποργκ. Ο άσος στα επίπεδα του 1.40 είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Και εδώ στρέφομαι στην εναλλακτική του 2-3 γκολ.

Σε ενδιαφέρει