ΠΑΟΚ – Βασιλεία: Στο… καμίνι η «μισή» Βασιλεία

Σε μια Τούμπα που θα βράζει ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα γα την πρόκρισή του κόντρα στην ελλιπέστατη Βασιλεία.
ΠΑΟΚ – Βασιλεία: Στο… καμίνι η «μισή» Βασιλεία

Πρώτος αγώνας για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην Ελβετία. Σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

ΠΑΟΚ – Βασιλεία: 1 (1.90)

Ανάλυση

Η μεγάλη μέρα έφτασε για τον ΠΑΟΚ. Ρίχνεται στη μάχη της Ευρώπης και θέλει ο δρόμος να είναι μακρύς. Πέρσι έχασε τον τίτλο από την ΑΕΚ και έτσι ξεκινάει τις υποχρεώσεις του πιο νωρίς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και κόντρα σε μία πολύ πιο έμπειρη ομάδα. Μέσα στην κατάμεστη Τούμπα, όμως, δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Αποχώρησαν Μακ και Κάμπος, επέστρεψε από τον δανεισμό του ο Ουάρντα, αποκτήθηκε ο Χατσερίνι ενώ υπάρχει συζητήσεις με 2-3 καλά ονόματα. Υπήρξε θέμα στο ανασταλτικό κομμάτι στα φιλικά, αφού κράτησε απαραβίαστη την εστία του μόνο στο ένα. Αποκορύφωμα η ήττα με 3-1 από την Αντβέρπ. Πάντως, σκόραρε σε όλα και έδειξε επιθετικά να μην έχει θέμα. Απουσιάζει ο Μπίσεσβαρ. Κάκιστη παράδοση στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου σε σύνολο δέκα αγώνων δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα μετρώντας 5 ήττες και 5 ισοπαλίες. Κλασικό 4-2-3-1 από τον Λουτσέσκου με Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης και μεσοεπιθετική τριπλέτα τους Λημνιό, Πέλκα και Ελ Καντουρί.

 

Η Βασιλεία είναι μια πολύ «ψημένη» ομάδα σε τέτοιες καταστάσεις. Εξάλλου, έχει πολλές παρουσίες σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο από πλευράς προετοιμασίας, αφού το εγχώριο πρωτάθλημα έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα στην Ελβετία, αλλά οι εμφανίσεις της κινούνται κάτω του μετρίου. Μπήκε με το αριστερό στη νέα σεζόν χάνοντας από τη Σεντ Γκάλεν με 2-1. Δέχτηκε στις καθυστερήσεις το γκολ της ήττα, αλλά με βάση την εμφάνισή της ήταν δικαιότατο. Ο Βίκι «έφαγε» κράξιμο από τον κόσμο της ομάδας που τον έχει στην μπούκα. Ο ίδιο τα έριξε στις απουσίες, που κακά τα ψέματα είναι πολλές και σοβαρές αυτή την περίοδο. Λείπουν Τζάκα, Καμπό, Βίτνμερ, Μπαλάντα, Κουμάρτ και Κουζμάνοβιτς. Θα παραταχθεί με 4-3-3 έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Ατζέτι και στα άκρα τους Στόκερ και Μπουά. Ο Καλουλού θα σηκώσει το βάρος του δημιουργικού χαφ κινούμενους μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (4-2-3-1)

Πασχαλάκης

Μάτος

Κρέσπο

Βαρέλα

Βιεϊρίνια

Μαουρίσιο

Κάνιας

Λημνιός

Πέλκας

Ελ Καντουρί

Πρίγιοβιτς

Βασιλεία (4-3-3)

Ομλέν

Πετρέτα

Σούσι

Φράι

Ριβέρος

Ντιέ

Ζούφι

Καλουλού

Στόκερ

Μπουά

Ατζέτι

Εκτίμηση

Στο… καμίνι της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ αποφασισμένο να φάει σίδερα και τη Βασιλεία να αντιμετωπίζει πολλές και σοβαρές απουσίες δεν μπορώ παρά να επιλέξω τον άσο. Θα κάνει το πρώτο βήμα η Ελληνική ομάδα, έστω και δύσκολα.

Σε ενδιαφέρει